Заложниците във Франция са освободени, а нападателят?

Нападателят при двата инцидента е един и същи
Обновена: 23 мар 2018 16:03 | 23 мар 2018 13:58, Елка Василева
38

Пуснати са заложниците, взети в супермаркет в Треб, Южна Франция. В магазина е останал човекът, извършил нападението, и един полицай, съобщи Ройтерс, цитирайки кмета на града. Първите съобщения бяха, че заложниците са били осем.

По-рано днес мъж, който каза, че е от групировката Ислямска държава, взе заложници в супермаркет в Треб. Очевидец твърди, че той викал "Аллах акбар", влизайки в магазина.

По информацията на медиите похитителят е поискал освобождаването на арестувания за атентатите в Париж от 2015 г. Салах Абдеслам.

Френският премиер Едуар Филип нарече ситуацията "сериозна", съобщи Франс прес. За града е заминал вътрешният министър Жерар Колон.

Още по темата

Според различни френски медии има един или двама загинали при инцидента. Според вестник "Депеш дю миди" поне един човек е убит. Командирът на жандармерията Жан-Валери Летерман каза, че е много вероятно един човек да е загинал, но засега не може да бъде извикан лекар, който да потвърди информацията. Съобщава се за един или двама души, ранени при стрелба.

Номерата на автомобила, с който нападателят е пристигнал до супермаркета, е свързан с човек, известен на френските спецслужби, съобщи телевизия LCI.

По данни на очевидци мъжът е бил въоръжен с огнестрелно и хладно оръжие, носел е и гранати.

Случаят се разследва от контратерористичната прокуратура.

Преди това по информация на френски медии час по-рано същият човек близо до град Каркасон се опитал да блъсне с автомобил група полицаи. Той открил огън, ранявайки един от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗастрелян, според BBC ....
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който налага либерализъм - *** раство, предо филство ,хули патриотизма и национализма ,краде чужди ресурси на страни заслужава което му се случва !
34
1
 
14
 
! Отговори
polvo преди 6 години
По-долу: ''Унищожиха Либия ...'' и т.н. Те френците и във Виетнам се ''проявиха'', а и ''големият ни отвъдокеански брат'' също се ''прояви'' в Индокитай...Обаче! Нещо не съм чул виетнамци да правят атентати нито в Париж, нито в Ню Йорк примерно, с вопъла ''Хо Ши Мин акбар!!!''. Интересно, изповядват ли виетнамците ''мирната '' ''религия'';-)???
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, честно казано, не съм франция. Каквото са посяли, това жънат. Унищожиха Либия без повод и причина, което доведе до смъртта на милиони хора. Това, което се случва сега ер нищо в сравнение с това, което заслужават.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внесоха си безполезни фанатици на килограм, сега реват като женички. Жалка история станахме в Европа, сбирщина от розови пеперудки, неспособна да се защити, да не говорим да оставява и налага интересите си. Гейовете, феминизма, веганите, зелените и т.н. били върха на човешкото развитие - ето я обаче грозната реалност, колкото и да се опитвате да я замитате под килима, тя си ескалира и в един момент балона ще се спука.
31
3
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Питам аз две французойки що сте пълни с ци.ани а тея викат ми то такава е политиката на държавата.Питам ги а кат дойдат избори що се надигате против Лио Пен.Мълчат кат...
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин лично го е изпратил. Само дето е забравил да му даде и малко "Новичок"...
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заложниците във Франция са освободени, а нападателят? И той
28
1
 
33
 
! Отговори
Един преди 6 години
Отиваш във Франция, в Германия, в Белгия, в разни други либерални държави и гледаш "Планетата на мaймуните".
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може повече така, да се наложат нови санкции срещу Русия
26
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
ЕС вече е ***. Факт !
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са новите традиции в ЕС, моля бъдете така добри и толерантни и ги уважавайте!!!
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един съвсем нормален ден в ЕС.
23
8
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Не бе, викал е Путин Акбар
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападателят е ясен-носи в дясната си ръка чувалче с Новичок, останало му от Англия и да ся не зяносва
21
2
 
15
 
! Отговори
Потен негър преди 6 години
До Кинчо Карамфилчо: Колега, пропуснал си да отбележиш точката, в която ще ни се обясни, как нападателят е с психично заболяване, или просто е изпаднал в АМОК човечец, който не е отговорен за постъпките си!
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Ройтерс похитителят е поискал освобождаването на арестувания за атентатите в Париж от 2015 г. Салах Абдеслам......Ами пуСкайте го бре. Виж чехите пуснаха Салех Мюслим и нямат грижи...
19
2
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тук, през океана, като наблюдател мога да ви кажа, че Франция вече все по-често започна да се наслаждава на плодовете на мулти-културализма, като скоро съвсем ще се окаже направо в едно мултикултурално пиршество! Салют и да им е слаТко!
18
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм мисюлманин, но глупостите, които пиешете са впечатляващи. Светата инквизиция данеби да е миропомазвала хора? Означава ли, че християнството е агресивна религия? Това, което ИДИЛ проповядва и прави е екстремизъм. Чиста форма тероризъм и избиване на хора с една цел, пари. Това го правят и други "групировки", но по-бавно, също толкова ефективно. Няма релиягия на която основата й да е агресия. Това, че хората я четат както си искат, защото са ***, не я прави агресивна религия.
17
3
 
31
 
! Отговори
Кинчо Карамфилчо преди 6 години
Ако искате, мога да ви дам в аванс това, как случилото се ще бъде представено от MSM, @fake_news медиите (като Дойче Веле, СиЕнЕн, БиБиСи и сие): 1. Мотивите остават неизвестни!2. Исляма е религията на мира и любовта и случилото се няма нищо общо с Исляма!3. Група имами се събраха на поход против тероризма и с това доказаха, че Исляма е религията на мира и любовта!