Операта в Сидни потъна в мрак за "Часът на Земята"

Инициативата обръща внимание на защитата на околната среда
24 мар 2018 22:19,
21
Операта в Сидни потъна в мрак за "Часът на Земята"
Кадър от Москва Снимка: Reuters

Операта в Сидни и мостът Харбър Бридж потънаха в мрак днес, когато за пореден път стартира "Часът на планетата" - кампания, организирана всяка година в цял свят за борба с климатичните промени и опазване на природата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Този път "Часът на планетата" (или "Часът на Земята", Earth Hour) - инициатива, тръгнала от Австралия през 2007 г., се очаква да бъде следена от милиони хора в 187 страни, където светлините ще бъдат изгасени в 20.30 ч. местно време. Демонстрация, представяна от организаторите като "най-масовото движение, идещо отдолу" в подкрепа на борбата с промените в климата.

"Целта е да насочим съпричастието на хората към защита на околната среда и дивата фауна", обясни за АФП Дермът О'Горман, представляващ в Австралия неправителствената природозащитна организация WWF, главен координатор на проявата.

В 20.30 ч. местно време ще угаснат светлините около множество сгради и монументи в цял свят - от Айфеловата кула до статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, като споменем още Биг Бен, Кремъл, Акропола, небостъргачите в Хонконг, кулата Бурдж Халифа в Дубай, базиликата "Св. Петър" и водопадите на Ниагара.

Тазгодишните акценти обхващат по-специално влиянието на климатичните промени върху биоразнообразието и отделните животински и растителни видове.

"Ако продължаваме все така, над половината животински и растителни видове в някои от регионите с най-богато биоразнообразие ще бъдат застрашени от изчезване", предупреждава Дермът О'Горман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахха некъв клоош пише от мое име вместо да си види панелната килия в поднебесната сигaния и оскотялия живот тръгнал да се прави на интересен с хора като мен които са на съвсем друг level далеч от неговия бит и култура.Живея сред най райското място на Планетата и всеки път отивам на все нови места които ти си виждал само по телевизора или на картичка. Сега станах и тръгвам, не съм решил къде, но вчера заредих резервара до горе, днес съм getaway
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиднито да покани Гинка. Тя е ток и жици.
2
0
 
0
 
! Отговори
пострадал преди 6 години
Несъмнено хубава инициатива, но по - важно е да няма действия , като това на Тръмп с отказ от вече подписано споразумение. Там трябва да бъде борбата. Иначе е малко даже абсурдно, вчера след като изключих осветлението се блъснах във вратата и сега имам цицина. Едва ли моята цицина е нужната жертва за борба с глобалното затопляне.
1
2
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Часът на идеотите би било по-правилно да се нарече...