41% от американците вярват, че Facebook защитава данните

Акциите на компанията се сринаха с 14% след скандала
Обновена: 25 мар 2018 20:53 | 25 мар 2018 20:50, Анисия Иванова
28
41% от американците вярват, че Facebook защитава данните
Архив: Reuters

По-малко от половината американци вярват, че социалната мрежа Facebook спазва законите за защита на личните данни, сочат резултатите от анкета на Ройтерс-Ипсос, публикувани днес.

Анкетата, проведена от сряда до петък, установява също, че по-малко американци вярват на Facebook отколкото на други технологични компании, които събират потребителски данни като "Епъл", "Гугъл", "Амазон", "Майкрософт" и "Яху".

Около 41% от американците вярват, че Facebook спазва законите и защитава личната им информация спрямо 66 процента, които се доверяват на "Амазон", 62 процента на "Гугъл", 60 процента на "Майкрософт" и 47 процента на "Яху".

Проучването е проведено на английски език на територията на САЩ, събрани са отговорите на 2237 души.
 Facebook, най-голямата социална медия в света, поднесе извинения, опитвайки да възстанови репутацията си след пропуски, позволили личните данни на 50 милиона потребители да попаднат в ръцете на консултантската компания "Кембридж аналитика".

В края на миналата седмица набра сила кампания за деактивиране на профили във "Фейсбук", а акциите на компанията се сринаха с 14 процента.

Сред причините Facebook и други интернет компании да събират лична информация за потребителите е да могат да предлагат реклами за продукти и услуги на хора, които най-вероятно ще проявят интерес.

Facebook, която има над 2 милиарда активни потребители месечно, е отчела почти изцяло приходите си от 40,6 млрд. д. миналата година от реклама.

Анкетата на Ройтерс обаче сочи, че мнозина от участниците имат неясна представа за целевата реклама.
Около 63 процента посочват, че биха искали по-малко целева реклама в бъдеще прямо 9 процента, които биха искали повече.

Запитани за сравнение с традиционната реклама, 41 процента оценяват целевото промотиране като "по-лошо" спрямо 21 процента, според които то е "по-добро".

Мнозинството пълнолетни потребители посочват, че биха искали правителството да има по-голяма роля в контрола на използването на потребителските данни от интернет компаниите. Според анкетата 46 процента от пълнолетните искат по-силна правителствена регулация спрямо 17 процента, предпочитащи по-слаба регулация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
31
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Нека знаят, ние сме готини хора! Аз редовно си качвам актови фотографии и нека тези от цру да си ги носят на жените!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нее виновен зугъбърк виновни сме си ние
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само фейсбук дето идеш на изпити не лъсваш ли на даден саит в интернет с трите имена и егн то ми там кои е отговорен арменския поп лиги сложи а
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо няма да вярват
17
3
 
39
 
! Отговори
Барабама преди 6 години
За хамериканците отдавна се знае, че са наивни и много глупави. 70% вярват, че щъркелът ги носи
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данните във фейса са добре защитени от тези, които не плащат. За всички останали са отворени в степента, в която е отворен портфейла. В крайна сметка, и Зъкъбърг трябва да живее от нещо. Тая ИТ инфраструктура не е безплатна. Лошото е, че демократите го обвиняват в собствените си грехове. Дори пирамидалния Мъск си махнал акаунтите на пирамидите от там, което издига фейса в очите ми.
15
2
 
36
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Когато нещо е безплатно значи ти си самия продукт. Важи не само за соцялните мрежи.
14
6
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Те сигурно и 95% от американците вярват, че човек е стъпвал на Луната, ама не е. Така, че правете си изводите.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото до данните не само във феисбук сме лъснали що не попитаме тия де карат курсове де публикуват резултати там не сме ли лъснали с по три имена а това е йонковия резултат интернет реклама тв маркетинг аиде като ревне ела гледаи *** затова не реве нали и министъра е доволен даже
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абре как да те използва ти акъл имаш ли вече а или си като оня де го карат да скача и тои скача феисбук манипулирал когато можеш да мислиш и си над това че нета служи за забава а не некакъв си саит които служи за споделяне на музика и снимки и клипове човек може дасе манипулира коти кажат да скочиш от моста ще скочиш ли не психика психика
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че направиха интернет че тия доде сложат интересно за гледане ще съмне само пари искат не гили е срам не знам толкова ли ненмогат да дадат гришо по еуроспорт а по мтел жалки сте както и с дербитата жалки
10
2
 
34
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Откакто пред 5-6 години видях (в тубата има много) клипове как може да се използват личните ми данни си изтрих профила. Ползата е освен, че се отървах от досадните споделяния и настроения. Имаше интересни профили от природонаучен характер, но общо взето съм по-спокоен.
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има теория, че Facebook е създаден за контрол и информация на службите на една конкретна държава. И смятам, че има доста голяма вероятност това да е истина. Общо взето както и религийте, създадени за да могат да манипулират хората. Просто на хората им е трудно да проумеят, че Facebook ги контролира и използва - той знае всичко за Вас/къде живеете, какво работите, какви приятели имате, какво харесвате, къде и с кого го правите, и т.н. За мен си е една добре смазана машина за манипулиране на хора.
8
4
 
39
 
! Отговори
Желев преди 6 години
"41% от американците вярват, че Facebook защитава данните"82% от тях не са си напускали щата. Те там в какво ли не вярват - в Стив Джобс, в Илън Мъск, .. Много ограничена нация с безкрайно самочувстие и самоувереност.
7
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас са 80%.
6
3
 
40
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
те толкова вярват там че и земята е плоска!
5
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези мазни освинени ***, вярват и че млякото идва от магазините.
4
4
 
44
 
! Отговори
**** преди 6 години
Това ясно показва колко процента от краварите са ****ли.
3
4
 
42
 
! Отговори
бел човек беден преди 6 години
средния Мириканец е по-*** от нашенска крава.Там умни и образовани са богатите,интелектуалното ниво на останалата пап.лач се вижда по техните канали като TLC и подобни ...
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"41% от американците вярват, че Facebook защитава данните"Неслучайно им се носи славата на изключително глупав народ.