Арестуваха Пучдемон на германско-датската граница

Испанският съд издаде нова международна заповед за ареста му
Обновена: 25 мар 2018 15:48 | 25 мар 2018 15:32, Анисия Иванова
51
Арестуваха Пучдемон на германско-датската граница
Снимка: БТА

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е издирван от испанската полиция по обвинения в подстрекателство към бунт, е бил задържан днес от германската полиция, съобщиха световните агенции.

Пучдемон е бил задържан при пресичането на германско-датската граница на път от Финландия към Белгия, съобщи адвокатът му Жауме Алонсо Куевиляс. Полицията в северногерманския град Кил потвърди, че испанският политик е в ареста.

Испанският върховен съд издаде в петък нова международна заповед за арест на избягалия в Белгия Пучдемон и редица негови сподвижници, които също се укриват от правосъдието. През последните няколко дни той бе във Финландия, където присъства на заседание на парламента и изнесе беседа в Хелзинкския университет.

Пучдемон избяга в Белгия в края на октомври миналата година. На територията на Испания е в сила заповед за задържането му. Преди това испанският върховен съд отново беше издал международна заповед за арест на бившия регионален премиер на Каталуния, но впоследствие я оттегли, за да изчака дали ще бъдат потвърдени обвиненията.(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До ЖороМного се лъжеш, че Пуик де Монт /както е истинското му име/ ще бъде забравен след влизането си в затвора. Той Нелсон Мандела беше 27 години в затвора, пък не го забравиха, ами напротив - стана национален герой. Между затвора и престола има само една крачка.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що-годе интелигентните и горе-долу учили история знаят ,че Италия е била раздробена до ХVIII - Пиемонт , кралство Неапол и още няколко графства , Германия до Бисмарк - също на парчета , ами Франция - кралство Навара , Бургундия и т.н. на кому е нужна разпарчавена Европа , Пучдемон е гласът на свободните комунистически капитали , като се отдели Каталуния и какво , ще заживеят по- добре? Абсолютен манипулатор в името на лични облаги - затворът му е малко ,иска да съсипе нещо градено с векове
38
0
 
7
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #27 . Гурбетчия. Когато Америка обяви независимост от Англия не си спомням те да са изменяли английската конституция. Просто са си създали всички интитуции за функциониране като самостоятелна държава и най- важната самостоятелна армия,с която са защитили своята независимост,а Пучдемон какво е изградил?- Нищо и за това сега е така. Той се надяваше на доброволна отстъпка от страна на правителството на една колониална държава. Такива филми няма.С колониални държави се преговаря от позиция на сил
37
0
 
2
 
! Отговори
Daaa преди 6 години
Loshata novina e ,che preizbraha baba Merkel...bezdetna satanista..deto uspia da sformira nekakvo pravitelstvo. Dobrata novina e,che preizbraha Putin....i ne pishete tuk gluposti molia kak katalunskite lideri bili djendari....madritskite da...te sa..... Katalunskite sa normalni hora s normalni semeistva.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолет на Аерофлот го чака.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания е кралство. Каталуния си е автономия. А Пучдемон иска република Каталуния???!!! МОЖЕ А *** Е МНОГО НЕВЪЗМОЖНО. И ЕС НЕ ОДОБРЯВА. И ОРЪЖИЯ НЯМАТ. СЛОЖНО Е ЗА РЕПУБЛИКА
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе пучидемоне, вземи и се обяви за свободата на Кюрдистан. Организирай два-три кървави бомбени атентата със стотици жертви и си джиткай свободно по Европата. Никой с пръст няма да те барне.
33
1
 
3
 
! Отговори
колко си смешна преди 6 години
"съобщиха световните агенции"......хаха а най отдолу пише БТА
32
8
 
5
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Само го погледни, типичен ***, алчен за пари. нали са автономия, какво толкова искат. Ааааа, управниците им да цуцат, разбрах.
31
0
 
1
 
! Отговори
Putin sas ZABOBOL преди 6 години
Ne se spravqsh,a...porciq NOVICHOK
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи пускаме Мюслим Салих, но арестуваме Пучдемон. Нали и двамата уж се борят за едно и също? Освен това Пучдемон не е организирал никакви атентати. Съвсем безочливо двуличие.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоопределение не означава сепаратизъм.Самоопределението им е факт, нали имат автономия.Така че - да, престъпник е.
28
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво престъпление е извършил този човек . Терорист ли е , рецидивист, убиец ...Това че е подел народа за независима Каталуния не е престъпление . Всеки етност, народ има правото да поиска да бъде независим . Със тези арести виждам че Испания не е по различна от Турция където и там арестуват хора по подобни прични . Жалко че света мълчи
27
6
 
4
 
! Отговори
!??? преди 6 години
Много са ти грешни процентите. Откъде си прочел за тези шпиони и останалите лъжливи данни? От руските новини или ...от Атака?
26
10
 
21
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Ако Пуджемон искаше Каталуния да стане отделна република, трябваше да започне с промени в Конституцията на Испания.Там е записано,че кралство Испания се състои от отделни автономни провинции и са едно цяло.Решил да прави отделна република, добре.Но първо промени текста,че всяка автономия може да се самопровъзгласи за отделна държава.Всичко, което той направи е в разрез с Конституцията.Така, че това се смята за преврат и престъпление.
25
2
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
20 годинки съм в Испания, другарче. Ти прочети законите и конституцията на тази готина държава. Научи и за Табарния...
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещата с Ердоган е един безпринципен пазарлък, от който всички ще загубят. А кой друг да е *** на това грозно наддаване освен шефът на Гинка, балансьорът с обществени средства в частна полза, кой?Вече 30години очаквам някоя терористична организация да поеме отговорността за управлението на България.
23
3
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Goliam diplomaticheski skandal ili pone bi sledvalo da bade ako imashe pone elementarna demokrazia v Evropeiskia sauz. Zadarjaneto e sledstvie na koordinirani deistvia na ispanskata polizia i germanskata...t.e vsichko tochno izchisleno i podgotveno da se sluchi v Germania. Fashistite v Madrid shte imat svoeto otmashrenie i edin..."shtastliv Velikden" No Piugdemont e vse oshte diplomatichesko lize i ne nekoi iznasilvach emigrant iz nemskite ulizi.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, а аз си мислех, че всеки народ има право на самоопределение. Защото това е западната евроатлантическа демокрация, не за друго... Лъжат ви 30 ггодини и вие все още им вярвате. Купиха политиците ви с магистрални комисионни и обещания за участие в проекти, които няма да бъдат реализирани. Забиха перспективите ви за развитие за поне 50 години напред. А вие още сте евроатлантици. Ами, други сте, но няма да ви кажа какво. Ще се засегнете...
21
2
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименДано че ми се гледа война аз съм типичен българин сеир и водица!