Отиваш до Гърция, возиш детето и пушиш в колата... ?1500 глоба

По-високи глоби за всеки, който поставя в риск здравето на пътниците
Обновена: 25 мар 2018 14:20 | 25 мар 2018 12:16, Камелия Цветанова
72
Отиваш до Гърция, возиш детето и пушиш в колата... ?1500 глоба
Снимка: Булфото, архив

Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната санкция в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се увеличават всички наказания, които поставят на висок риск здравето и живота на пътниците, предаде БНР.

Една от най-високите остава санкцията за използване на антирадар – 2000 евро. Като “антиобществено поведение” вече се тълкува преминаване на червен светофар, употреба на алкохол, неправилно изпреварване. За агресивно поведение към полицай вече ще се отнема книжката.

Забранява се движение на мотори с четири колела (АТВ-та)по асфалтирани пътища – глоба хиляда евро. Увеличават се административните мерки за шофьорите на камиони с отнемане на книжка за 2 месеца.
Новият закон включва двойно и тройно увеличение на глобите в зависимост от годишния доход на водача. Засега обаче това е възможно да се приложи само за гръцки граждани, коментират от полицията. Вече няма да е валидно и намалението от 50% на глоба, ако се плати до седмица.

Целта на закона е да се намалят пътните произшествия, тъй като Гърция е на едно от челните места в Европа по жертви. За 2017 г. се очаква на първите две места преди нея в ЕС да бъдат само Румъния и България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: глобаГърцияколапушач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Щом за теб законите на една държава са рекет значи си пълен...... Ама иначе си с претенции за нещо повече,нали така?
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AndreshkoТуристите от Гърция точно в България ще избягат да знаеш,става въпрос за туристите от цивилизованите страни,щото те нашите едни туристи... А освен това законът е правилен,не може да димиш в толкова тясно пространство и да возиш дете.Казвам ти го като пушач който НИКОГА не е пали цигара пред децата си,да не говорим пък това да го направя в затворено помещение.
39
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е чист рекет и тормоз - не санкцията, РАЗМЕРЪТ и. На печалба май искат да го ударят малаките /изненада/, единствения резултат ще е, че ще си изгонят туристите.
38
7
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
На Ципрас му трябват пари,защото има много дългове за връщане и се чуди от къде да смъкне кожите на народа си. С глоби само работата не се оправя,а иска съзнание и дисциплина. Кой какъвто е в живота такъв е и зад волана,но дядо Господ не прощава няма значение дали имаш или нямаш пари,няма значение дали си обикновен гражданин или полицай...Правилно Ципрас прави закона само за своите,защото ако го прилага начужденците туристите му ще избягат в България или Турция,но с този закон той дискриминира х
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни шоферски ***, пригответе дебелите пачки.
36
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че гърците са мързеливи е мит. Същия като този че българина е работлив
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Ми да за какво балканската *** да ходи на хубавото където трябва да спазва правилата когато може да си седи в *** която си е направил.
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е, че въпреки огромните глоби при нарушения и уж големият гръцки мързел, българинът продължава да се изсипва по гръцките плажове. Странно, защото според министър Ангелкова сме новият Мавриций.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ми ходетеМного важно, ще си купиме нови.
32
15
 
18
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Знаейки колко дисциплинирани са гърците, тези нови закони ще бъдат налагани само избирателно, с цел опресия и то предимно над българи и т.н. чужденци!
31
4
 
45
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Проблемът при пушачите е, че често не осъзнават, че пушейки не само дразнят, но и ВРЕДЯТ на непушачите! Всеки е свободен да има каквито си иска пороци стига да не пречи на другите! Когато качиш децата си в колата трябва да си даваш сметка, че пушейки не само им увреждаш здравето/на собствените се деца/, но им даваш и пош пример. Научно доказано е, че голяма част от децата на пушачи, също стават пушачи.
30
33
 
13
 
! Отговори
ми ходете преди 6 години
ходете в гръцко да ви дерат и прибират колите
29
5
 
50
 
! Отговори
+ преди 6 години
До 24 Такива мерки трябва да се въведат и в България! Плюс глоба за всички простаци, които пушат и си хвърлят фасовете и *** от колите!
28
17
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименТи нормален ли си? Това ли ви е най-големия проблем - пушачите? Деца се възпитават от хора, а хората имат слабости и пороци! По-добре ли е да се възпитават от битови алкохолици или от побойници и агресори, отколкото от пушачи? Айде стига псевдо морални проповеди и глупости, от псевдо светци!
27
3
 
14
 
! Отговори
Георг ама не Вашингт преди 6 години
До РВС:"С нетърпение чакам първата новина за глобен нашенски селянин ,отишъл да пуши в Гърция за Великден!"Ей тва безпаричните завистливци и злобари ше се удавите в жлъчка бе. То може, то бива, ама чак пък толкова... А оди да те натегнат в кварталното кафене да олабиш малко нарвите. Де йба тъпити злобари! Я не сакам аз да сум добре, я сакам на сите да им е по-зле от на менека!
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитракис, ама апартаментакис многакис добрекис в Кавала е околакис 40000 евракис, а в Софакис или Созополис за тезакис парикис не можакис и гаражакис вземакис.
25
15
 
31
 
! Отговори
Димитракис преди 6 години
Димитракис не работакис. По цял ден мързелакис. Игракис сиртакис и пиякис узакис. Не връщакис кредитакис на германакис. Беднякис булгаракис берякис маслинакис в градинакис на Димитракис.
24
2
 
17
 
! Отговори
Handel преди 6 години
До ГАТАНКА: Пореди време имаше действителен случай - както си кара мама, се обърнала назад да оправи панделката на дъщеричката на задната седалка... и спряла в трамвай.
23
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно адекватни мерки.Тук всеки втори си говори по телефона в колата (без хендсфрий), пуши, бие аварийките където му падне и пак си говори по телефона, или направо слиза.
22
8
 
3
 
! Отговори
пазете се преди 6 години
Много са страшни черно терористични съоръжения вградени в пакети за цигари с хологрaмни оръжия,нано скенери ,пси генератори,черни ракови /black dead/снимки и ракови надписи.след облъчване с камера вкл на полицията могат да зомбират водачи .застрашени са всички като над 70% са в особен риск заради зомби озверяващи спец добавки поети с бира през 2017 година>нагло престъпните канцерогенни цигарени опаковки се продават безпроблемно навсякъде