Отиваш до Гърция, возиш детето и пушиш в колата... ?1500 глоба

По-високи глоби за всеки, който поставя в риск здравето на пътниците
Обновена: 25 мар 2018 14:20 | 25 мар 2018 12:16, Камелия Цветанова
72
Отиваш до Гърция, возиш детето и пушиш в колата... ?1500 глоба
Снимка: Булфото, архив

Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната санкция в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се увеличават всички наказания, които поставят на висок риск здравето и живота на пътниците, предаде БНР.

Една от най-високите остава санкцията за използване на антирадар – 2000 евро. Като “антиобществено поведение” вече се тълкува преминаване на червен светофар, употреба на алкохол, неправилно изпреварване. За агресивно поведение към полицай вече ще се отнема книжката.

Забранява се движение на мотори с четири колела (АТВ-та)по асфалтирани пътища – глоба хиляда евро. Увеличават се административните мерки за шофьорите на камиони с отнемане на книжка за 2 месеца.
Новият закон включва двойно и тройно увеличение на глобите в зависимост от годишния доход на водача. Засега обаче това е възможно да се приложи само за гръцки граждани, коментират от полицията. Вече няма да е валидно и намалението от 50% на глоба, ако се плати до седмица.

Целта на закона е да се намалят пътните произшествия, тъй като Гърция е на едно от челните места в Европа по жертви. За 2017 г. се очаква на първите две места преди нея в ЕС да бъдат само Румъния и България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: глобаГърцияколапушач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така , може би ще де стреснат състизателите по улиците , и магиснралите....
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, ами тук, кога?
59
0
 
1
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
До hal haberПърво се връща лихвата и после главницата
58
2
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Ако тука стане това вулгаристанските наркоман-пушачи ще обясняват надълго и нашироко за "рекетьорската" държава вместо да спазват правилата...
57
1
 
2
 
! Отговори
www преди 6 години
До Реалист100% съгласен!!!Без никакви уговорки, това е реалността!Е, аз знаех, че и в Гърция е така. Жалкото е, че и тук е така.
56
0
 
4
 
! Отговори
redordead преди 6 години
За корупция по високите етажи на властта в Гърция сигурно има, но няма никакъв вариант да бутнеш нещо на ченге и да се отървеш - дори направо влизаш в затвор. Полицаите взимат доста високи заплати там и няма за 50 евро да си рискуват целият живот...А иначе, не нарушаваш правилата и никой няма да те рекетира...
55
1
 
17
 
! Отговори
само така! преди 6 години
браво на гръцките власти!Кога и у нас ще шамарят така безхаберните наглеци!
54
1
 
10
 
! Отговори
hal haber преди 6 години
До Димитракис кредитите са върнати отдавна, сега плащат огромните лихви за световните рекетьори... нещо като бързите кредити в Бъулгария, но на държавно ниво.
53
0
 
18
 
! Отговори
Мигрант преди 6 години
България е на първо място по птп-та , а не Румъния както сте го написали ... Румъния и Гърция са на светлинни години от БГ , а в Сърбия отскоро дават 900 евро за новородено ;) Да си знаете !
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е този, заритал за малакистан? Те там само великите софиянци ходят. А за 1500 евро мога да има го извадя да се снимат с моя.
51
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до УФталмологНе съм пушач и карам по правилата. Но съм сигурен, че малаките имат поне 30-40 други дивотии, с които да гепнат нищо неподозиращия примерен гражданин. Или трябва всеки турист да се движи с адвокат из каменистата им пустиня?
50
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Има едни държави, в които правилата не се спазват. Там обикновено непрекъснато вдигат наказанията, вкл. и глобите и правилата още повече не се спазват, което е напълно логично. Така е в България, но не знаех, че и в Гърция е така. То българите това няма да ни засегне, българите стриктно спазваме правилата, когато шофираме в чужбина.
49
3
 
17
 
! Отговори
УФталмолог преди 6 години
До Анонимен 41От този "рекет" е изключително лено да се измъкнеш - не пушиш в колата, когато возиш дете, не караш пиян и не минаваш на червено. Имаме и затруднения да разберем защо?
48
5
 
5
 
! Отговори
Супер преди 6 години
Но като знам че в Гърция законите се спазват по малко и от в България ми се струва че и техните политици каро нашите правят закони само за да се намират на работа.. Пример: в Гърция доколкото знам има пълна забрана за пушене но тя не се спазва включително и в моловете..., и то не на псевдо тераса а във вътрешно затворено помещение ..!
47
1
 
9
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Хващате си автобусчето и не се занимавате с коли и дивотии.
46
2
 
8
 
! Отговори
Ростислав преди 6 години
Гледам снимката и виждам доста "аварирали" коли в аварийната лента. Дори и да не бях видял и един регистрационен номер пак щях да позная в коя държава е правена.
45
1
 
6
 
! Отговори
Dimo преди 6 години
Що за *** ще пуши в колата докато вози детето си в нея?!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Щом за теб законите на една държава са рекет значи си пълен...... Ама иначе си с претенции за нещо повече,нали така?"Ти природно неостър ли си или се е получило след удара с лопата от баща ти?Въобще чете ли написаното? Оспорвам РАЗМЕРА. Не закона, чукча. Или дай направо разстрел на място, ако някой се изплюе на земята. Един от основните принципи в правото е санкция съответна на провинението. В случая размера е пълен абсурд. Единствено ще доведе до корупция.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в България кога?
42
3
 
10
 
! Отговори
jendos преди 6 години
Забрани, глоби , данъци, санкции......Да Живей Демокрацията !!!