В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят

The New York Times: Правителството е въвело джендър-неутралното "hen"
Обновена: 25 мар 2018 23:06 | 25 мар 2018 23:00, Анисия Иванова
193
В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят
Снимка: Reuters

Нещо беше сбъркано с "Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times, цитирано от "Фокус".

Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха рамене и плачеха, за да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили според традиционните полови линии. А тук това не е добре прието.

Преподавателите веднага изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те веднага сложиха момчетата да отговарят за детската кухня за игра и накараха момичетата да се упражняват да крещят "Не!“ След това решиха да започнат истинско разследване, поставяйки видео камери из цялата класна стая.

Науката може и все още да е разделена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, но държавно финансираните детски градини в Швеция правят, каквото могат, за да ги деконструират.

В националната стратегия за предучилищно образование се нарежда учителите да поемат ролята на социални инженери и се изисква от тях да "противодействат на традиционните полови роли и полови поведения“.

В Швеция има инструкции за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по полов признак – вместо "момчета и момичета", те казват "приятели" или викат децата по име.

Игрите са организирани така, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското правителство дори въвежда "джендър-неутралното" местоимение "hen", което бързо е абсорбирано от шведската "мейнстрийм" култура и в момента се радва на широка употреба.

Според лингвистите това не се е случвало никога в никоя друга страна.
 


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
4
 
! Отговори
До 83 ххх преди 8 месеца
Не принизявай богатството и колорита на българския език! От векове имаме три граматически рода: мъжки, женски и среден. А не като ангичаните, без род. ЕднО мъж, еднО жена /като при ***/. Средният род няма нищо общо със средния /трети/ биологичен пол, защото такъв просто не съществува.
134
0
 
7
 
! Отговори
baihui преди 8 месеца
Във всички държави, където преобладават протестантските религии и секти преобладават и ***,лезбийството,педофилията и т.н.
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момчетата шият, момичетата ремонтират детската, идва един интегриран и ги коли всичките. Няма лошо в равноправието, но все ми се струва, че е добре на по-късен етап да запознават децата с него.
132
3
 
11
 
! Отговори
venix преди 8 месеца
Българи ли сте, кви сте?! Пишете на кирилица, бе! Пфууу, неграмотници!
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
SCHVESITE SA LUDI
130
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 месеца
Има нещо гнило в Швеция. Дори Ню Йорк Таймс са шокирани. Българи, не бъдете егоисти и не бъдете извратени, като в Швеция!
129
4
 
3
 
! Отговори
TAKA E преди 8 месеца
SODOM I GOMOR NA SEVER
SKORO I TUK !!!

DA VARNEM VARSHAVSKIA DOGOVOR
DROOGARI SPITE LI ???

BALGARIQ E POD ZAPLAHA
128
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми това е прехваления запад.
127
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
BYLGARINO TAKIVA LI ISKASH DA STANAT DECATA TI KOITO TI SI SYZDAL
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Koi e trygnal sreschtu bog i sveta?Xora loscho ni chaka Sodom i Gomor idva
125
3
 
22
 
! Отговори
баба преди 8 месеца
GMO мозъци не могат да измислят нищо друго освен да въздигат перверзията и да я натрапват на всички други. Такава "цивилизация" не ни трябва. Нашите деца и внуци тряабва да са нормални мъже и жени, а не педераси, лезбийки и прочие мутанти!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дух
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да продължават все така. Скоро няма да имат футболен отбор. И ще си ги бием по 10-0 без да играем много много.
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Аргумента ти е невалиден."

Напротив, аргумента ми е супер валиден. Разсъждаваш на парче, локално. България колко пъти в историята си е занулявана по същата логика? При нас обаче липсват:
-колонии
-план "Маршал"
-международна система, която да е конструирана така, че да обогатява специално нас

Нормално е някои "западни" страни да са се облажили покрай другите просто защото са им търговски партньори най-малкото.
121
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
131 Това "огрбване" е било преди 300 години ... В Дания, 100 години след тази епоха е имало глад и 1/4 от страната е изгубена във война с Германия. 100 години по-късно са най-щастливата страна в света.
Аргумента ти е невалиден.
120
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Статията не е за отвличане на вниманието, а по-скоро да ни отвори очите. Положението е заплашително с джендър политиката и е време да се изправим срещу това зло, което се опитва и у нас да влезе. Ясно е, че Европа натиска. Ама стига сме давали.... и да сме послушни. Точно Европа ли ще ни учи на ненасилие... Българите спасявата евреите си, докато Европа ги гореше...
119
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"От доста време съм на мнение, че факта че цивилизационно сме изостанали от "модерния свят"

Това ни натрапват. И е напълно, абсолютно погрешно. Кое е мярка за напредък? Кой го определя? Келепира и замогването, високия стандарт при тях са следствие на безогледното ограбване на цели континенти. Сочат ни с пръст защото не сме грабили и убивали и ние, за да сме "богати" като тях? И отгоре на това се пишат "морални" стожери? Айде аман от западняшко лицемерие и арогантност.
118
2
 
16
 
! Отговори
Немо преди 8 месеца
От доста време съм на мнение, че факта че цивилизационно сме изостанали от "модерния свят" с няколко десетилетия, освен негативите които ни носи, определено ни спестява редица безумия, които се задълбочават дотолкова, че е възможно да доведат до края на западната цивилизация.
117
17
 
7
 
! Отговори
Димитров преди 8 месеца
Швеция са сравнително изолирана държава, с популацията на България от 1987г ( 9млн ) и висок стандарт на живот. Според статистиките хомосексуалистите във Швеция са същото цисло каквото са и в останалите Европейски държави. ( В това число и източно европейците + България, + Русия). Това което искам да кажа е че колкото и абсурден техният модел на практика ( който е такъв от 15г ) не води до увеличение на хората с хомосексуална ориентация.
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Целенасочено създаване на обратни."

По върховете са само такива и искат да имат по-голям избор на партньори. За целта са готови да затрият и човечеството, ако се наложи.
След тях и Потоп.