В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят

The New York Times: Правителството е въвело джендър-неутралното "hen"
Обновена: 25 мар 2018 23:06 | 25 мар 2018 23:00, Анисия Иванова
193
В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят
Снимка: Reuters

Нещо беше сбъркано с "Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times, цитирано от "Фокус".

Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха рамене и плачеха, за да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили според традиционните полови линии. А тук това не е добре прието.

Преподавателите веднага изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те веднага сложиха момчетата да отговарят за детската кухня за игра и накараха момичетата да се упражняват да крещят "Не!“ След това решиха да започнат истинско разследване, поставяйки видео камери из цялата класна стая.

Науката може и все още да е разделена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, но държавно финансираните детски градини в Швеция правят, каквото могат, за да ги деконструират.

В националната стратегия за предучилищно образование се нарежда учителите да поемат ролята на социални инженери и се изисква от тях да "противодействат на традиционните полови роли и полови поведения“.

В Швеция има инструкции за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по полов признак – вместо "момчета и момичета", те казват "приятели" или викат децата по име.

Игрите са организирани така, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското правителство дори въвежда "джендър-неутралното" местоимение "hen", което бързо е абсорбирано от шведската "мейнстрийм" култура и в момента се радва на широка употреба.

Според лингвистите това не се е случвало никога в никоя друга страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
13
 
! Отговори
ювиги преди 6 години
Няма страшно. Гендер Бойко ще се погрижи за всичко!
51
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един познат живее в Швеция и ми разказа, че там жените се обличали основно в черни панталони и на подчертаването на женската красота се гледало негативно.И какво се оказва, че феминизма е най-големият враг на жените и няма разлика с ислямизма.
50
26
 
5
 
! Отговори
Polar bear преди 6 години
"Според лингвистите това не се е случвало никога в никоя друга страна." - горките лингвисти явно не са чували ,че в българския език "дете", "момче" и "момиче" е от среден род. Явно старите българи са знаели , че между децата няма разлика преди пубертета. Да не се окаже накрая , че тази толкова опасна "***" идеология е тръгнала от българските земи :)))
49
1
 
16
 
! Отговори
И-Конвенцията преди 6 години
Приемете ме и премиерата ви ще се именува Бойка Борисофф.
48
3
 
23
 
! Отговори
И Д И Л И Я преди 6 години
Момченцата си готвят-момиченца крещят-а даскалки засмени-със,,херо'' се бодат.
47
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има експериментални "елитни" детски градини и начални училища. В тях такива програми със сигурност се тестваха преди около 10 години поне. Ако си мислите, че ви чака нещо различно, лъжете се. Това е банкянската съдба на България. Искам да допълня, че 80% от *** алтерираните правят опит за самоубийство в някакъв момент от живота си, а 40% повтарят опита. Тоест, това, което правят си е откровен опит за убийство на децата ви. Завоалиран под *** - демократичност.
46
1
 
51
 
! Отговори
Дани-Алекс преди 6 години
Защо се учудвате. У нас скоро пуснаха първия *** филм за деца "Лили рибката". Там детето ставаше ту момче, ту момиче и тем подобни джендърски гнусотий. Родителите, които гледаха филма, бяха в потрес, а някои деца се разплакаха, объркани от сюжета. Детето във филма се казваше Дани- Алекс и беше много тъжно, защото другите не бяха като него....Филмът дори го наградиха в Европа за първия детски *** филм. Филмът е български , финансиран от организаторите на гей парада и др. НПО.
45
1
 
14
 
! Отговори
Гей Баньо преди 6 години
Става така,защото *** в клоакката вероятно са ти разкъсали матката и сега си нито ***,нито ганка,а *** "hen" розово зелен..Питах риторично педенце.
44
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените винаги са завиждали на мъжете за умственото и физическото им превъзходство и са разчитали на тях за закрила и придобивки чрез плач и вой. Жените викинги са се възгордяли до такава степен че искат да бъдат мъже и да кастрират истинските мъже психически, но знаят че дори след хормонална терапия няма да излязат навън и да се борят, да строят и да носят на тежък физически труд. Ролята на мъжа е да прави всичко това, за да може срещу секс да продължава своят род. А слабите бъдат елиминирани.
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжете са най-добрите готвачи по цял свят няма да видите повече от 1% известни жени готвачи. Жените дори и това не могат да правят, могат само да се разплачат точно както са направили. Така че какво лошо има в това, виж обаче ако почнат да ги обличат в роклички всичките тогава *** марксистите сами си противоречат защото се намесват директно, а не оставят природата. А според тях всеки трябва да бъде оставен да си избира.
42
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега. Всички най-големи войни са започвали от Европа. Затова и там е най-силна *** пропагандата. Счита се, че ако хората от малки са полово объркани, като пораснат няма да им е до войни и т.н. Ако всички европейци станат ***, трета световна никога няма да има. Всичко е с превантивна и хуманна цел.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-долу:''Швеция е страната с един от най-високите стандарти в света, .''. Как мисли написалият цитираното: високият стандарт защо не спасява Западната Римска империя от нискостандартните варвари?!? Явно приказката, че основният извод от историята е, че почти никой не си вади изводи (включително и сътворилият цитата) от нея, е верен...
40
41
 
7
 
! Отговори
Гей Баньо преди 6 години
Как става така, че шведците допускат толкова грешки в градините си като възпитават джендеРус пък после Швеция е страната с един от най-високите стандарти в света, като в същото време *** в ганювите градини възпитават истински мъже и жени които после стават *** и ганки и превръщат страната си в клоакка и бягат в Швеция на джендърите?
39
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да сме тотално бедни, но поне уважение към децата някакво ни в останало....Какво уважение е това да превърнеш родината в клоакка в която да ги оставиш да живеят? После бягали в Швеция въпреки уважението ти. Айде бягай!
38
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно швeдите водят в 2 срамни класации в света - по брой на изнасилвания и по брой на самоубийства. Отделно при тях е масова практиката да отнемат насилствено деца от родителите им.Не са много пример за подражание.
37
0
 
49
 
! Отговори
есперкт преди 6 години
Посегнат ли на българските деца, не само правителството, но и всички замесени по-добре да хващат първата ракета за Марс, защото тук живот повече няма да има за тях.
36
0
 
41
 
! Отговори
Сж. Пепър преди 6 години
Педофилията се наказвала от закона. Хахаха, кажи им го на швeдите, норвежците и на англичаните. Особено с бесния педофилски скандал тея дни. Смвх. Може да сме тотално бедни, но поне уважение към децата някакво ни в останало.
35
49
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Швеция се живее 100 пъти по-добре от евроклоаката българия. Защо си мислите, че и в шведските градини не е по-хубаво от българските?
34
17
 
5
 
! Отговори
Ганю преди 6 години
Ама може ли такова нещо бееее...крещенето е привилегия на момчетата и мъжете само. Я като се провикна чак у Шуеция ме чуят. Да се знае че съм мъж, Ха-Ха. По крещенето ще ги познаете😄
33
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно българите са свикнали да се отнасят към 5 годишните си дъщери като към жени и към 5 годишните си синове като към мъже. В нормалния свят това се нарича педофилия и се наказва от закона.