Банда за фалшиви завещания и вътре... общински чиновници

Намирали необитаеми жилища в София без наследници
26 мар 2018 17:30, Анисия Иванова
18

Специализираната прокуратура обвини петима души за имотни измами. Схемата е действала чрез фалшиви завещания.

Групата е намирала необитаеми жилища, предимно на територията на квартал "Люлин" в столицата, чиито собственици са починали.

Първоначалният подбор на жилищата ставал по външни признаци, след което членовете на групата започвали същинската работа.

Ако апартаментите са нямали наследници, престъпната група е изготвяла фалшиви завещания, след което жилището се преписвало на подставено лице. Оттам следвали няколко прехвърляния при нотариус и в крайна сметка продажба на имота, съобщава Bulgaria ON AIR.

От специализираната прокуратура обявиха още, че са доказали две такива измами, а работи по общо 10 и че в схемата са замесени и общински служители, които са проверявали дали определен апартамент има наследници.

Обвинения срещу представители на Столичната община към този момент няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... komAnist - Demonokrat - RRRepublikanez ... Naiazdane NAMAT .... Lapai ,Lapai ,Lapai ... ... ... ... .
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Tova e Organizirana Prestupnost ... Suedinenieto na Vlast I Prestupnost se Naricha ... RRRepublika ...
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...kak zasto ... komAnistite ZALICHAVAT SSledite , INFORMAZIATA , Kradat ,Ubivat ... ZAGRABVAT Imoti ,Zemi , Kasti ,Bankovi Smetki ,Trezori sus Semeini Zennosti ,Zlato ,Srebro ,Skupozenni kamuni ,Pari v Broi ... Nesto ds se e Promenilo ot 1944 godina ...
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Нали знаеш, че в първите години след 09.09.1944 г. в много села и градчета църковните архиви са били изгорени. Не ми е ясно защо са направили това.Но в по-ново време би трябвало за всекиго от нас веднага да бъдат намирани данните относно това, кои са нашите родители, кои са техните родители и всеки един от тези хора (баща, майка, двамата дядовци и двете баби) има ли братя и сестри, а също кои са децата и внуците на тези братя и сестри.
13
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не се дойдохте ей лешояди ...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е ,,Организирана Престъпност'' .Симбиозата между власт и престъпност се нарича Мафия,или ,,Организирана Престъпност''Винаги има служители на държавната администрация които покриват гърбът на престъпниците на местно ниво.След което се отчитат нагоре.В случаят общинаците покриват следите за по-нагоре,те са бушоните.Обикновенно са намесени местните ,,Квартални'' сътрудници които работят директно със службите.За това не могат да се изкоренят този вид измами,недосегаеми остават организаторите
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дето Преди време почина жена...Пък по една от програмите на Discovery пускаха серии, които се показваха обикновени хора, с английско потекло, проследяващи подробности от родословието си до 400 години назад по тефтерите на енориите и кметствата. Предците им обикновено се оказваха от простолюдието. Т'ва е истината значи, другари и другарки, дами и господа, жители на РБ!
10
2
 
4
 
! Отговори
Преди време почина преди 6 години
жена, която работеше в един от съседните институти. Колегите й започнаха да питат хора,които са учили заедно с нея, дали знаят да е имала някакви роднини.Така разбрахме, че е била осиновена.От РПУ не направили нищо за да помогнат, казали, че в компютрите им са само имената на осиновителите й, които бяха вече починали. Как е възможно МВР да не може да намери роднините на починали преди няколко години хора, с чиито данни разполага? После разбрахме, че колегите сами открили роднини на осиновителите
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали постоянно взимат мерки срещу имотните кражби - имаме свръхбогата прослойка нотариуси, направиха им единен електронен регистър и имотните измами си продължават ... Защо регистрите, където веднага се виждат измамите (имотният регистър в Агенцията по вписванията, централният кредитен регистър в БНБ) не са достъпни безплатно за хората, както са за осигуровките в НЗОК и НОИ? Трябва да има и автоматично уведомяване с смс.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам причина за съществуването на нотариуси и частни съдебни изпълнители - това са назначени милионери. Същата работа могат да я вършат държавни чиновници за много по-малко пари. Гледах по тв, че в Хелзинки има 1 нотариус за целия град. Тук са десетки и дори стотици в София.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докага сделките за имотни измами ще се правят при един малък кръг нотариуси а тях закон няма да ги лови?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Това не е ли чадърче? Няма ли да се отстранят тия ябълки, или са престъпници или са некомпетентни като нотариуси... или все само тях измамниците ги подвеждат а те добросъвестни едни такива...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига писахте глупости бе, преди месец разБойко се пенявеше по телевизията че който вижда корупция в България просто гледа стара статистика! Аз на вас ли да вЕрвам или на разБойко? :)
5
3
 
10
 
! Отговори
Запознат с случая преди 6 години
А мислите ли че Фъндъкпва не знае нищо???
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ако няма наследници,Твоите въпроси имат един отговор. Както става ясно от обясненията в дописката, чрез общинските служители (държавата), имотите се отдават на нуждаещи се (от пари) лица от групата! Значи, отдават се по предназначение.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Група за присвояване имоти чрез измама, към която са включени общински служители! Как може да се нарече такава група - отряд или мафия?!
2
1
 
17
 
! Отговори
Ако няма наследници, преди 6 години
имотът не остава ли за държавата? И ако е така, защо тя не ги стопанисва, отдава на нуждаещи се и т.н.?
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма балон на имотния пазар в София, не няма...