НАТО гони 7 руснаци от централата си

Исландия, Полша, Дания и Швеция пък ще бойкотират Мондиала
27 мар 2018 18:31, Екип на Dnes.bg
118
НАТО гони 7 руснаци от централата си
Снимка: БТА

НАТО отнема акредитацията на 7 руски дипломати и задържа пропуските на други трима, съобщи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг.

Седмината работят в руската мисия в централата на Пакта в Брюксел, а останалите трима са подали молби за допуск до сградата й.

Генералният секретар на НАТО обяви, че максималният състав на руската мисия към Северо-Атлантическия съвет се намалява от 20 на 10 души.

"Мерките изпращат ясно послание към Русия, че неприемливият и опасен модел на поведение си има цена и последствия", заяви Столтенберг днес в Брюксел. В същото време той подчерта, че мерките не променят политиката на НАТО по отношение на Русия.

Столтенберг добави, че стъпките са следствие от отказа на Кремъл да даде "конструктивен отговор на случилото се в Солсбъри" и подчерта, че всички съюзници и партньори на Пакта са разтревожени, тъй като това е първи път, в който химическо оръжие се използва на територията на натовска държава.

Заявлението на генералния секретар на НАТО идва 24 часа, след като САЩ и 14 държави от ЕС обявиха, че експулсират руски дипломати от столиците си. Днес броят на еврочленките, които се присъединиха към мерките се увеличи на 18, след като Испания, Швеция и Ирландия също обявиха, че се присъединяват към координираните действия на Съюза. В петък европейските лидери определиха Русия като "най-вероятен извършител" на атаката срещу двойния шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри в началото на месеца.

Това оставя само България, Гърция, Белгия, Люксембург, Австрия, Португалия, Словакия, Словения и Кипър, които не са обявили намеренията си. Настоящата акция на ЕС и САЩ срещу руски дипломатически предстаители е най-мащабната в историята на дипломатическите отношения с Москва.

Белгийското правителство, което отговаря и за руската мисия към ЕС, заседава в момента по въпроса дали да се включи в общия натиск.

На Балканите Македония и Албания, които не са членки на ЕС, също обявиха, че ще експулсират руски дипломати.

Междувременно Исландия, Полша, Дания и Швеция се присъединиха към Обединеното кралство, обявявайки, че ще бойкотират световното първенство по футбол, което трябва да се проведе през юни в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Adolf Eichmann Означава,че отборите на много страни няма да отидат на първенството.И то ще загуби легитимност.
82
4
 
9
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Какво означава ще "бойкотират" световното първенство? Няма да участват ли? Или феновете им няма да го гледат? Или няма да го излъчват по телевизията? Както точно означава тази безмислица?
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия.
80
12
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Защо само 7 "дипломати"?Рашка трябва да се изолира тотарно от международната общност, от вземането на решения н ООН, от международната банкова система, всички крадени пари вложени в ЕС и САЩ да се конфискуват и да се оставят *** да се търкалят пияни от водка и обещанията на *** за светло бъдеще. Тогава пак да си го изберат - този път пожизнено, като Си Дзи Пин.
79
3
 
4
 
! Отговори
6по преди 6 години
Русия изгони на нато и др държави и точка и нека слешат баба мий лицемерка кокто нямат мнение
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е Русия да въоръжи С.К.и нато да вземе и да миряса,а може и на талибаните да даде мако по съвремено оръжие,че краварите да видят,хубаво ли е когато те го правеха срещу руснаците.А и да вземат да си отворят и базата в Куба,няма да е лошо..Ами тя не е преставала да въоръжава СК и талибанковците. За базата в Куба няма пари само.
77
7
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
Крайно време е Русия да въоръжи С.К.и нато да вземе и да миряса,а може и на талибаните да даде мако по съвремено оръжие,че краварите да видят,хубаво ли е когато те го правеха срещу руснаците.А и да вземат да си отворят и базата в Куба,няма да е лошо.
76
11
 
2
 
! Отговори
поета е казал преди 6 години
Йенс Столтенберг цар е на земятанай-велик, над всички пръв,натовци са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат НАТО няма второтъй могъщо на светато е нашата подпора,то е нашта висота!
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие луди ли сте изобщо да допускате *** в централата на НАТО?
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хaaa товa с " бесенето" нa хорaтa в СAЩ без съд и присъдa ми хaресa определено, още повече кaто се имa предвид че го пише фиень нa трaдиционнa крепостнa русия, в която до 1974 г.!!! селяните дори НЕ СA ИМAЛИ ПAСПОРТИ И ПРAВО ДA ОТИДAТ В НЯКОЙ ГРAД В Сесесере- то, дa споменaвaм ли Гулaк, убийствaтa нa журнaля и опозиция в последните години, тия жертви бяхa ли сaнкционирaни от съд хaхaхa
73
5
 
16
 
! Отговори
Дарко преди 6 години
До АнонименАмериканци си купуват за 1/2 $ млн.къщи в най-добрите туристически дестинации по света.Знаеш ли че в Америка 50 милиона са на хранителни и облекло купони? Това по телевизията не е Америка а за будали като тебе.
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е кукла на конци в ръцете на Тереза Мей, както и другите еврожендъри, а зад Тереза Мей е правителството в сянка, а то се командва от черния папа и ордена на йезуитите Нищо ново, Европа продължава план Ост въпреки че два пъти изяде шaмарите този път ще ичезне напълно от картата.
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дa си припомним сaмо преди месец и нещо нa 7 срещу 8 февруaри кaк го отнесохa прехвaления от руския слугинaж в бг. " спецнaз" от ЧВК Вaгнер, Щaтите ги рaзмaзaхa до степен труднa зa индетифицирaне, a " оцелелите" с липсвaщи крaйници сегa сa инвaлиден " спецнaз" .
70
1
 
10
 
! Отговори
Доказателства преди 6 години
няма, едностранно разследване само, а вече виновен има. Та по какви закони и правила точно работи британия, сащ и ес не ми е ясно? Ами така са бесили хората в америка преди, без съд и присъда. Както виждам това се прилага дори сега от цивилизованият свят.
69
2
 
17
 
! Отговори
Прост факт преди 6 години
за осъзнаване от козяшките *** мажоретки :Нато е толкова велика структура, че когато две членуващи в нея държави като Турция и Гърция се скарат, ходят да се оплакват и да искат подкрепа от Русия.
68
1
 
15
 
! Отговори
евронатогейски преди 6 години
Ах що го нямаше онзи "трезвеника" дето спеше в самолетите и мааше казачок? Да видите как от Русия щеше да и останат само кокалчетата! Пу да му се невиди немама късмет! Този Владимир ни пие ни пуши ни спи нито маа казачоци. Лошо мноо лошо с тоз Владимир. Неще да падне на колене неще да си разтваря бузките като един ***.н от село. Бре да му се невиди. Както изглежда тоз Владимир ше ни го отмаа та свет ше ни се извие даго ***.
67
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Действията на Столтенберг показват само едно - безсилие.
66
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко нaй- нaкрaя се светнa нaкъде духa вятърa и кой зa втори път ще бие руснякa по кaнчето, a именно Чичко Сaм с големия...ФЛAГ НA СAЩ!
65
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано на *** език за матряла...Гаврата с руската кочиина продължава.
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше.НАТО трябва да престане ,да допуска до ученията си руснаци и сърби.Последните донасят всичко на Русия.То и тебе да те нахранят с уран говедарите и ти ще донасяш че и яйца ще снасяш.