От Евксиноград за Ердоган: Сукалче с розмарин, полято с мискет

Глезили гостите с блюда от калкан, лаврак и тигрови скариди
27 мар 2018 12:30,
119
От Евксиноград за Ердоган: Сукалче с розмарин, полято с мискет
Снимка: архив, Булфото

Вкусни ястия са разнообразили напрегнатата работна вечеря на евролидерите и турския президент снощи в Евксиноград.

Поне три вида агнешко от младо сукалче е имало в менюто на официалните гости – котлети с розмарин, с безмесна дробсърма и с гъби, пише "Труд".

На трапезата бил сервиран и пресен черноморски калкан, блюда с пъстърва, лаврак на скара, както и екзотични тигрови скариди със сусам.

За наздравиците домакините са доставили от прочутия "Врачански мискет".

Еликсирът, който наливат от сорта врачанска теменуга, е запазената марка на единствената държавна изба у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
11
 
! Отговори
е преди 6 години
Яденето си е ядене, ама после неминуемо то излиза отзад през едно място, което отваря работа на ибрикчията...
83
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
към 85Таз, прехвалената ви Европа,............
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как го ядат това умирисано агнешко не мога да разбера. Много по-вкусно е цяло печено прасенце.
81
2
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
<html><body>най-добре да я опее Попа.Икономически войната,я спечели Азията.Нас затуй в ЕС-то ни приеха,да им плащаме големи сметки.Ердо се чумери и се звери,цаката на Юнкер ще намери.Искат Турция без Ердоган ?!Само с истински преврат голям.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв ЕС иска като не хапва прасенце?
79
0
 
6
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
До ОбачеЕр голям не е пил вино а еликсир Врачанска теменуга .... не четете внимателно !
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80 Не ...друго казвам. Че при първата сериозна грешка ...югоизточна България. ..заминава.Ето това казвам. Такива , като тебе само ще блеят и толкова. Това не е игра на монополи , а на реални войски, каквото ти нямаш. Русия си замълча след свален изтребител ..Ти какъв си в цялата игра ?
77
0
 
4
 
! Отговори
M преди 6 години
Ами чудесно, ама да бяха заслужили тези хаирсъзи с нещо тези глезотии....
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
77,викаш "Преклонена глава сабя не я сече" Ашколсун!Ако не си в час, то от години тече турска окупация -я виж колко джамии построиха с пари от Турция и как си водят политиката с имами,с верски училища. Колко заводи и цехове са турски? Как се намърдаха трайно в БГ политиката и прокарват турските интереси. Как влияят на изборите ни. Открита война няма да си позволи Ердоган,защото сме член на НАТО и ЕС,а точно в момента води война,която ние допускаме!
75
1
 
8
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
Голяма работа какво са хапнали!Та с техните доходи те могат и най-вероятно всеки ден ядат това!Да му мислим ние как да се изхранваме така, че да ни стигат паричките.Агнешко, калкан, лаврак и всичко останало са непосилни за повечето хора у нас.
74
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мн сте тъпиии тука :))) България не е в състояние да се кара с Турция и то при такъв краен режим. Ще влязат до СФ за 2 дена .Каквото и да ни е миналото ние трябва да държим добри отношения. Щото сте много големи мъже тука..ама утее ако трябва да отидете на границата с 20 пъти по-малка армия , ще се разбягате като жени.Малко по тихии бъдете.
73
5
 
16
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
А от откраднатия 4 тона суджук имало ли е? Юнкер много го харесва...
72
3
 
12
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
До интелигента от село-71Предвид отношението на Турция към БГ изобщо такава покана не трябваше да има!А да се пиши и с какво са гостени "скъпите" гости е абсолютна простотия,защото не ни интересува трапезата им,а с какво това гости помага на държавата. И като няма с какво да се гордеем като постигнато на срещата,то да се "гордеем" с това колко добре си храним "господарите"! Относно гостоприемството-аз не каня вълка в кошарата на гости!
71
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Добро домакинство. Не обръщайте внимание на селяндурии. Ако мериш парите на една държава за една вечеря, значи си на едно ниво с ***. Рекламата, която ни направиха с тази среща по цял свят е безценна. Браво на целия екип на правителството. Успех.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда наистина си от село, а и не си ходил на училище... За възпитанието ти няма какво да коментираме изобщо...
69
9
 
9
 
! Отговори
До изпосталялия №60 преди 6 години
Защо лъжеш? В България никой не е умрял от глад! Помня годините след 9.IX. Тогава беше наистина глад, но не чак до умирачка. Ние живеехме в една стая в апартамент с още две семейства. А ВВС - Лондон вещаеше, че баща ми имал 3 апартамента, взети като подкуп! От тогава е моето високо доверие към всякаква английска информация."Комунистически кюфтета"? Събирахме по 50 ст.(най-дребната монета) и марки гербови и пощенски, за хляба. После страната се изправи, за да стигне 26 място в СВЕТА по БВП/човек
68
7
 
10
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 6 години
68Ти въОбще разбираш ли какво говориш ,щото като те чета ,то мисля че с човек с нисък интелект и преобладващо мислен на див балкански субект. Какво предлагаш ,да не им сервират и да не ги хранят -а къде българското гостоприемство. Не е страшно когато един дембил пише просдащини ,страшнотое когато 8 прозтаци му вярват на дебмилизма на прозтака.
67
3
 
8
 
! Отговори
Обаче преди 6 години
Коранът забранява на Ердухан да пие вино, сега ще се пържи вечно в пъкъла.
66
3
 
12
 
! Отговори
tc tc tc преди 6 години
Жалко, че не са им сервирали свинско.
65
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия е унизителна за българите! Какво точно показвате с нея????1.Сервилните ни поклони към бившите ни окупатори?2. Доволство от погалването по главата и снизхождението?3.Плюят ни,а ние си мислим,че дъжд вали?4.Показват пренебрежение и превъзходство,а ние се мазним?5.Готови сме за всичко да затворим очи, само да се чувстваме слуги?