Пътят към властта на Ердоган: Кмет, премиер, президент... Султан?

Реджеп Ердоган тръгва към поста си от кметския престол на Истанбул
Обновена: 27 мар 2018 09:12 | 27 мар 2018 09:00,
31


Кмет, премиер, президент, султан. Вероятно така би изглеждало професионалното издигане на Ердоган в мечтаната му биография. През 14-годишното си управление той доказа, че е най-силният човек в Турция. Кой е Ердоган?
 
Пътят на Реджеп Ердоган към трона на властта в Турция е труден, но това не спира неговата амбиция и решителност. Той започва политическия си път като кмет на Истанбул.
Още по темата

През 1999 година прекарва четири месеца в затвора, защото рецитира забранена религиозна поема, пише Bulgaria ON AIR.

През 2003 г. се качва на премиерския пост, а през 2014-а, на първите директни избори в Турция печели президентския престол, който е негов и до днес.

Той е стабилен, директен и управлява с твърда ръка. Дори и масовият опит за преврат през 2016 година не успява да премахне Реджеп Ердоган, а напротив – виновниците понесоха тежки наказания и последици.

Преди да се качи на политическата сцена Ердоган е тренирал футбол. Талантът му обаче не е достатъчен, за да го отклони от пътя му към президентския дворец в Анкара.

Въпреки това той остава един от най-противоречивите лидери в света – към него се сипят хвалби за успешното подобряване на турската икономика и редица политически реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: властРеджеп Ердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
5
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Пътят на ББ - кмет, премиер, президент....
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин - офицер от службите, премиер, президент на Русия....
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко бросиво - главен секретар, кмет, премиер....
2
6
 
13
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Безлични хора със слаба мисловна дейност днес управляват навсякъде.Какъв лидер е този ислямски фашист!?Никакъв,подобни лидерки са двете женички в Европа и въздухарите мъже.
1
3
 
10
 
! Отговори
Неанонимен преди 6 години
Путин го спаси от превратаджийте ,та затова Ердоган е на власт още и продалжава своите реформи ,но времето ще покаже дали е бил прав Путин .......... .