Пътят към властта на Ердоган: Кмет, премиер, президент... Султан?

Реджеп Ердоган тръгва към поста си от кметския престол на Истанбул
Обновена: 27 мар 2018 09:12 | 27 мар 2018 09:00,
31


Кмет, премиер, президент, султан. Вероятно така би изглеждало професионалното издигане на Ердоган в мечтаната му биография. През 14-годишното си управление той доказа, че е най-силният човек в Турция. Кой е Ердоган?
 
Пътят на Реджеп Ердоган към трона на властта в Турция е труден, но това не спира неговата амбиция и решителност. Той започва политическия си път като кмет на Истанбул.
Още по темата

През 1999 година прекарва четири месеца в затвора, защото рецитира забранена религиозна поема, пише Bulgaria ON AIR.

През 2003 г. се качва на премиерския пост, а през 2014-а, на първите директни избори в Турция печели президентския престол, който е негов и до днес.

Той е стабилен, директен и управлява с твърда ръка. Дори и масовият опит за преврат през 2016 година не успява да премахне Реджеп Ердоган, а напротив – виновниците понесоха тежки наказания и последици.

Преди да се качи на политическата сцена Ердоган е тренирал футбол. Талантът му обаче не е достатъчен, за да го отклони от пътя му към президентския дворец в Анкара.

Въпреки това той остава един от най-противоречивите лидери в света – към него се сипят хвалби за успешното подобряване на турската икономика и редица политически реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: властРеджеп Ердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
кадафи преди 6 години
...след "султан" идва зандан.
24
1
 
0
 
! Отговори
Бен Ибан преди 6 години
Султан,султан,ама нас ран!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж заглавието:Все едно, че е написано за мутрата от Банкя!
22
1
 
0
 
! Отговори
ТурчинЪт преди 6 години
До Анонимен 18След султан следва Халиф ;)
21
0
 
3
 
! Отговори
ТурчинЪт преди 6 години
Е щом 1/3 от държавите в европа имат Крал, кралица, и тн що пък Турция да няма СУЛТАН?
20
1
 
1
 
! Отговори
ТурчинЪт преди 6 години
"През 1999 година прекарва четири месеца в затвора, защото рецитира забранена религиозна поема, пише Bulgaria ON AIR."Това все едно Фъндъкова да рецитира опълченците на шипка по време на митинг и да я вкарат в затвора. Така се отстраняваха политически противници в "демократичната" ататюрска ДИКТАТУРА през 90те
19
0
 
0
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
... Пророк? :D
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямаше Путин да спре арабската пролет Есад щеше да бъде при Кадафи и Саддам Хюсеин. Идваше ред на Ердоган и Кюрдска дъжава /Втори Израел/. В общ план това е. Но нещата се усложниха. Жалко за невинната кръв на сирийците. До някъде арабите си заслужават съдбата. Хващат се лесно на пропагандата за религиозно различие, алчност за власт и пари, а не взимат пример от цивилизованият свят, как православни и католици могат да живеят в мир, а сунити и шиити немогат.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Султан ли?! :)21 век сме, а не Античност или Средновекивие!!!"Полека, че кралицата и кралското семейство ще ти се убидят..:-):-):-)От устата на Ердоган нито един път не сме чули да се представи като султан...Само от устата на евроатлантиците сме го чули и шараните им вярват! :-):-):-):-)
16
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Това е и пътят на Бойко към властта. Няма ниаккви разлики!
15
6
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 19:Е как каво следва след султан... светия дух, или опа грешка харема с девиците...
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички политици еволюират по този начин, въпросът е след султан какво следва.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1999 го вкарали в затвора, след 4 години се издигнал, представям си какво се е случило на онези
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте колко много прилича на Боко:"Пътят към властта на Ердоган: Кмет, премиер, президент... Султан?"Значи и Боко трябва да стане сега президент, а после султан?
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е универсално,може да служи за статия както за Борисов, така и за Путин, и за Меркел.Не ме плюйте много, просто всеки вижда света" от своята камбанария".
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно ли пишете за "опита за преврат"?! И на малките деца им стана ясно, че това си беше негова работа, направена с цел да легализира масовите репресии.
9
4
 
14
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Какво е европейското самочуствие на българина.Самочуствие 100%.а покритие 0 %.Представете си на следващите избори в България печели типично на Ердоган личност,който почва поред да заключва хората които в годините са ограбили по всякакъв начин страната.Даже оня комунист ЗА измяна който уж изгуби секретните документи от МС.ТОЙ ДИКТАТОР ЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЛИ ПАЗИТЕЛ НА БЪЛГАРСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ ЗА РАЗВИТИЕ ЩЕ БЪДЕ?
8
5
 
7
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Благодарение на Путин, ердоган е още жив и още е президент на турция. Вчера ставаше дума за някакви троянски коне, но най-големия троянски кон на Путин е именно ердоган. Сега особено конфликта Европа - Русия, Путин добре си изиграва картите....
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султан ли?! :) 21 век сме, а не Античност или Средновекивие!!!Явно Ердоган и Турция все още живеят в отминалите векове, което само по себе си говори, че нямат представа от европейската цивилизация, следователно и нямат място в Европа.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв сулъан не е! Това са неговите болни бленувания, а с лечението му трябва да се заемат специалисти психиатри. Той е съсипал живота на много хора в собствената си страна и ако не го спрат, ще пострадат още невинни от неговите действия. Турските интелигенти го ненавиждат и мразят, защото разпорежда дори адвокати да бъдат набеждавани и съдени, затова че го разобличават във всичките му противозаконни прояви. Логично е Европа да не го иска!