Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът отдавна не е единен.Англия и САЩ са твърдо срещу Русия.Франция и Макрон нямат твърда позиция.Германия и Меркел подписаха проекта "Северен Поток 2".Къде е единството?
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните да не кажат, че руснаците са убили и принцеса Даяна????
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кеймбридж аналитика и азиатик виолансика.
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя коя държава му плаща заплатата?
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече натискат Русия , толкова тя става по - сплотена и силна.
125
2
 
3
 
! Отговори
Изток преди 6 години
Той обедини Запада, но разедини Изтока, ето например наш Бойко и Ердоган не гонят дипломати.Русия едва ли ще се разпадне, но ще се утвърди като изолиран с "желязна завеса" от цивилизования свят "резерват на таласъмите".
124
4
 
2
 
! Отговори
Запад преди 6 години
Това направи путин,обедини останалите срещу Русия! Само у нас има някой друг фен . Отива към разпад тази държава,колкото и троловете да и лъскат имиджа!
123
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Свободен българинРазбираш ли че Путин няма нужда да убива, Олигарсите определено Да. Просто Путин постигайки по някакъв начин сътрудничеството на Олигарсите като най-малкото ги принуди да плащат данъци успя да вдигне жизнения стандарт на Русия от мизерните 90 години на миналия век спрямо дори сегашното положение. За това и има подобна подкрепа.
122
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Свободен българинДа приемем че си прав ЗАЩО СЕ ПОЛЗВАТ ТОЛКОВА ЕКЗОТИЧНИ МЕТОДИ - САМО И САМО ДА ВЛЕЗНАТ В НОВИНИТЕ - РУСИЯ САМА СЕ САМООБВИНЯВА ???Е няма толкова Д Е Б И Л С К О държаниеРазбираш ли ако иска да се изпрати послание до определени хора МНОГО ПО-ЗЛОВЕЩО И ПО-ЕФЕКТИВНО ЩЕ Е ПОСЛАНИЕТО АКО Е АБСОЛЮТНО АНОНИМНО - НЕ ЗНАЕШ КОЙ, КОГА, ОТ КЪДЕ и ПО КАКЪВ НАЧИН ЩЕ ТИ ДОНЕСЕ СМЪРТ!
121
7
 
3
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
До Анонимен Напротив, убеден съм, че Русия е поръчителя на атаката срещу бившия си агент. И това не е първия или, за съжаление, последен такъв инцидент. Защо ли? ЗАЩОТО В РУСИЯ ТАКА СЕ РАБОТИ! Защото така измряха и други противници на Путин. Четете и ще видите.
120
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Руски медии са се добрали до материала разпространяван от Великобритания на базата на който се е взело решението за "Солидаризиране" срещу РусияМатериала е 6 страници включително заглавната където е Герба на Великобритания и Дата на документа2 стр ретроспекция на събитията3 стр ОБЩО Описание на симптомите при отравяне с "Новичок"4 стр Обвинява се Москва следните Атаки (Включително Грузия и свалянето на МХ-17)5 стр Описание на Хибридната Агресия на Москва6 стр Мерки които са взети и ще се
119
3
 
10
 
! Отговори
ФАКТИ преди 6 години
Мисля си че думата Запад /нямам предвид посоките на света а обединението от държави/ е красноречив пример за по нататъшно тълкуване; Запад - Западнал /***.дерастия, с.одомия, ***.дофилия, малцинства, интеграции, евроатлантически ценности- трети, шести пол, ***, трансджендъри и много много др./ Става въпрос за едно общество което отдавна е преминало своя апогей и навлиза в фазата на разложението ,покварата, пошлостта и т.н. и все още не е ударило дъното но се движи натам с пълна скорост
118
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой съмнява ли се още, че Кремъл не е поръчителя на терористичната атака с Новичок'а срещу Скрипал !?
117
4
 
11
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Хубаво, изгониха руските шпиони от ЕС, дотук добре. А американските шпиони кога? А, те са управниците днес. Нищо, ще изчакаме да паднат от власт.
116
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказателствата само къде са? Едно доказателство няма, няма и снимки на Скрипал както преди имаше на Литвиненко...въобще цирка е пълен! А наг.ъзени политици като нашите само чакат инструкции...
115
2
 
8
 
! Отговори
nina преди 6 години
Сещам се за една поговорка: две жени се обединяват само като трябва да оплюят друга. И още. Чърчил навремето, в реч посветена на Сталин е казал: "...Той беше велик стратег, който с враговете си унищожи своите врагове..." Т.е., влиза в съюз с Англия и Америка срещу фашистка Германия. Сега използват неговите прийоми.
114
14
 
5
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
113
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв анализатор никога няма да видите в новата телевизия на ***.
112
5
 
16
 
! Отговори
ДО 134 преди 6 години
До АнонименЗАЩО ТИ ДЖЕНДЪРЕ НЕ ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ КОГАТО ЕРДОГАН СУЛТАН ПОИСКА ИЗКОННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И ПАРИ ЗА ТОВА ЧЕ НЯКАКВИ ТУРЦИ СА БЯГАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ ГОНИ...И ОТНОВО СЕ ВЪРНАХА ТУК,ЩОТО В АНАДОЛА НЕ ГИ БРОЯТ ЗА ЧОВЕЦИ...ЗНАМ ЗАЩО--НЕ СА ВИ ПЛАТИЛИ ДА ЗАЩИТАВАТЕ РОДИНАТА СИ А ДА ПЛЮЕТЕ..*** СТЕ ВИЕ,РОДООТСТЪПНИЦИ
111
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "анализатор" от къде се пръкна? Както се забелязва напоследък, от нищото се появиха незнайни анализатори, като този му//хъл, на когото е платени за да се опита да ни убеждава в нещо, в което отдавана не сме убедени. Жалки пла//змодии шетат по телевизиите. А телевизиите ако получават средства от бюджета се притискат да се дава това което е удобно на властващите. Трудно ще се излъже днес българина, много трудно! Колко ли му е хонорара на този "анализатор"? И какъв е ефекта от анализа, нулев.