Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
24
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Поредната фалшименто новина. Къде видяхте единение? Едните изгонили десетина дипломати, другите по един, третите по-малко и от един. Касае се за истерия на Запада,безпомощен срещу събуждаща се могъща Русия. Особено след като измете от Сирия ислямските агенти на САЩд
109
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше Русия да се натика в меча дупка, за да престане да поръчва убийства на мирни граждани, та било то руснаци, по цялата планета !
108
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът обяви официално Русия за световния терорист на нашата планета ! И с право !
107
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратително е когато платени псевдо анализатори пишат поръчкови статии в подкрепа за Западното "обединение". Радвам се, че огромната част от пишещите тук правилно са схванали, че Мей е маша на САЩ, попаднала в много тежка ситуация от която не знае как ще излезе, освен с оставка. С такава лекота създаде напрежение тази грозновата женица, че възниква въпроса, нормална ли е. Англия е била винаги враг на нас и Русия, винаги. Но Русия до кога ще издържи? И Мей, Лондон, света, ще изчезнат за минути.
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-мрънкащ и не убеден в собствените си думи коментатор не бях виждал. А водещият, горкия, го подбутва непрекъснато в руслото на опорните точки. Пък на нашичкия не му стига акъла - не ги е научил ли, що ли... "А странно е защото руснаците нямат полза..." - просветление - "А, искат да сплашат някого... Да, това е. Плашат!..."Ама на никой от двамата не му идва на акъла, че една дълга костелива ръка се опитва да запали европа. Ръката на яловата вещица Мей...
105
8
 
19
 
! Отговори
стефан преди 6 години
Интересно как разбраха , че Русия е замесена след като разследващи органи все още нямат заключение по случая?! Може би г-жа Мей е и екстрасенс?!
104
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да кажа на тези които застават зад Запада и САЩ, защо не мислите логично? Защо сляпо слушате една видимо нещастна женица Мей, която не е толкова глупава да не разбира, че всички това може да доведе до Трета СВ. И сигурно вечер се моли да не се стигне до там, да изтърпи още Путин и се размине. Защото запали ли се света, Мей, Борис и цялото правителство ще загубят милионите си и живота. Прекалиха и не разбират, отговора на Русия дано да е поносим. Кой ще се спаси при ТСВ, ще се изпарим!
103
9
 
21
 
! Отговори
Павел Николаев преди 6 години
Здравейте,Това мнение на анализатора не е коректно и не отговаря на истината. Има страни, които няма да гонят руски дипломати и не са толкова единни: Австрия, Люксембург, Словакия, България (за сега). Доказателства реални няма - В ООН представители на обединеното кралство пък стигнаха до гениалното заключение, че Русия не е страна по делото и затова няма да й бъдат предоставени доказателства. Европейската солидарност няма нищо общо реалността.Поздрави!
102
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко е много просто-ЦРУ организира преврата в Киев малко преди да изтече договора между Русия и Украйна за Черноморските военни бази в Севастопол и Керч,с надеждата там да се настанят американските бойни кораби и по този начин да се затегне обръча около Русия.Само че КГБ-еца ВВП им сретна набързо един референдум и си взе това ,което исторически принадлежи на Русия.Сега се търсят други поводи за дестабилизиране на Русия,но причината си остава-руските природни богатства!
101
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте, че заради фалшиво обвинение, България бе обвинена в заговор и убийство на Папата. Убиха един съвсем невинен човек Антонов, който бе смазан психически. Заради Тони Блеър се обвини Саддам Хюсеин, че притежава БОВ. Такива не откриха и САЩ нападнаха. Унищожи се Ирак. А днес същото в Сирия.Запада е изпаднал в амок, страхът от силна Русия ги побърква.Без доказателства, защо се прави това?Ще съжаляваме всички за тази идиотщина, Русия ще стане още по-сплотена и силна. Управляват ни идЕОти
100
8
 
21
 
! Отговори
СКРИПАЛЧО преди 6 години
Е ЖИВ И ЗДРАВ И СИ ПИЕ МАСТИЧКАТА НА МАЛДИВИТЕ..АКО БЕ ТРОВЕН С ТОВА БОВ ДО СЕГА ДА Е РИТНАЛ КАМБАНАТА.....СПОМНЯМ СИ КАКЪВ ВОЙ ВДИГНАХА ЗА СЕРГЕЙ АНТОНОВ,НО СЛЕД ТОВА СЕ ОКАЗА ЧЕ ПОПОВЕТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ И ИТАЛИАНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ СА СВЪРШИЛИ ТАЗИ РАБОТА..АБЕ ДЖЕНДЪРСКА РАБОТА...
99
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 6 години
тоя дето е цъкал минуси на 117, кое от написаното не е вярно? или той е жител на африка и цъка според цвета на бутона като маймунките, червеното ме кефи повече от зеленото....
98
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и Децата не вярват на това което вярва джендърският запъд! А ний запад ли сме ха ха ха..
97
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще се дупим на руснаците ?Вън на руските шпиони от България !!!!!!!
96
0
 
5
 
! Отговори
Marín преди 6 години
Kafa ot plateni *** i predateli
95
5
 
16
 
! Отговори
PD преди 6 години
Това за което не плащат да се коментира по медиите, е точно обратното на обявеното в заглавието.Запада не е единен. Обединен изглежда през медийната пропаганда и политическото говорене. Зад тези елити, отдавна няма народ. Има публика, която обаче няма воля, като на обединен народ. Външност без същност, и идея за безнаказаност на без аргументно говорене, не е бъдеще, зад което, ще се впишат всички европейци. За какво обединение тогава, говорят платени анализатори. Слепи и глухи и пропагандират
94
8
 
22
 
! Отговори
българина преди 6 години
защо запада не се обедини когато стана ясно че меркел и ес са били подслушвани години наред от цру!?! тогава нямаше експулсиране драми саниции и подскачаниуя, защото всичко съгласно лицемерните стандарти е точно!
93
7
 
22
 
! Отговори
Доклад Солсбъри преди 6 години
Току що видях Докладът Солсбъри- предоставен от Британците на др. държави, прочетете "SALISBURY INCIDENT" 22 март 2018 г. Въпросният доклад е със шест слайдчета, съдържащ безпочвени обвинения към Русия.Срам и Позор за Британците.Срам и Позор за държавите, които на базата на хипотези, изгониха дипломати.Поредното доказателство за Империите на Злото!Не на НАТО.Не на САЩ.Не на Британия.
92
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
мноого папагали....
91
2
 
14
 
! Отговори
стойков преди 6 години
анализатора данаил стойков който пише тази статия е внук на две поколения комунисти дядо му беше партиен секретар около 20 години а баща му изкара 17 на същия пост дядото беше по така но бащата каквито мръсотии правеше мамито му а тря малкия е същия само дето други му плащът