Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откуда взялся этот лжец?
89
4
 
20
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Кошмарен ден, руснаците, ще си накривят каскетите на другата страна! Положението на Тереза Май е хуже губернаторское. След Брекзита се чуди, по какъв начин да остане във власта с непопулярни мерки. Оказва се, че всички са подчинени на NATO. ЕС изпълнява всички директиви на NATO безпрекословно. Кой е на върха на NATO???
88
0
 
7
 
! Отговори
За преди 6 години
Ужас
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо "някой" чисти шпиони само в Англия? Там особена територия ли е?
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Западът се обедини"...Страх лозе пази. Ако не се обедини си заминава... То и обединен не е сигурно май.
85
2
 
15
 
! Отговори
шъ ни скарът БЕ преди 6 години
това заглавие показава Западния свят разединен преди да намерят на пека в Англия някакъв руски шпиондельо който да сега не и не *** от нервнопаралитичен газ.Заглавието "Западът се обедини и застана единен след случая Скрипал" е крайно обиждащо. Авторът на статията да бъде закаран в Банкя за ана.логична Суджукотерапия
84
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да кажете,че САЩ отново насъска кучетата си да полаят.Това не е единство, а израз на пълно подчинение. Без доказателства да обвиняваш е и признак на пълна несправедливост.
83
4
 
32
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Тия идиотчета англичаните заради двама души ще предизвикат военен конфликт за да пострадат 10000000 пъти повече хора. А има и още по големи идиотчета като някои зрители слушатели и читатели които взимат всичко това на сериозно. Но иначе всичко е точно когато над 40 000 души загиват по европейските пътища на година.
82
13
 
2
 
! Отговори
Ох, майкоооооо.... преди 6 години
До (-_-) до HafenМда бе, че чак и санкции постоянно налага на целия свят любимото ти джудже и Запада и САЩ все *** : "Защо, Господарю, защо?" И се молят да ги отмени.... Ха-ха-ха ....А и пръв гони западни дипломати :)))))))))
81
4
 
32
 
! Отговори
Лъже анализаторът преди 6 години
Всичко започна от дирижирания от американците преврат в Киев.Искаше им се в Крим да направят натовска база, но не им се получи. Затова сега пикаят газ.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политологът Даниел Стойков ... Това не е ли политологът Даниел Смилов?
79
24
 
3
 
! Отговори
ха преди 6 години
Той Запада до сега загряваше,сега започват истинските шутове по руския Капоне.Путин отвори една врата дето няма затваряне.Естествено цената ще е плати руския народ.Децата на Путин и Лавров са на Запад при джендърите.Парите на руснаците са в сметки в швейцарски банки на името Путин и олигарсите.Така е било в Русия и така ще бъде.
78
3
 
25
 
! Отговори
Росен Ангелов преди 6 години
Днес чух думи, които обясняват цялата ситуация. Русия и запада са конкуренти, а не врагове. Русия им трябва като консуматор и полезните им изкопаеми да са собственост на международни банки.
77
1
 
12
 
! Отговори
Брадата преди 6 години
Много хубави брадички са пуснали :) Близнаци
76
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 6 години
Убиха този *** сами англичани баба тей направено срещу русия а сега има тема за разговори на бг
75
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът нарита мечката и я завря в на кучето най-милото.
74
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според дрОгаря Аналенизатор светът това са САЩ, Англия и шепа техни васали.
73
3
 
28
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Този анализатор е много ***. Никой не е сигурен за отравянето, само той. Знаете ли че, Лондон е на първо място в света по заливане с киселина. Основно от бели по етноси, около 700 случая на година. Може да проверите. И тези хора са възмутени от убийство на руснак.
72
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сиви вълци имат много поздрави от Голямата Мечка. Мечката поздравява майките им и им обещава, че ако лаят много пак ще го ядат немит.
71
3
 
25
 
! Отговори
Аман от анализатори преди 6 години
Еее, не. Не съм русофил, обаче тоя път вече прекалихте. Кой ***.от трови мъртъв кон, пък бил той и (бивш)негов? И за какво обединение говори този анализатор? И не, не всичко започна 2014-та, а 1946 - та , с началото на изтеглянето от Берлин. Не може да моделираш мнението на хората въз основа на данни за последните 4-ри години. И какво сега- който е изгонен е шпионин? А що са си ги държали, като ги знаят? Или така по-лесно ги разработват? Като едно време Скрипал.