Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.