Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PRAVETE SI IZVODITE SAMI ZAEBI NOVITE DJENDYRSKI FILOSOFIII NA USA U NAS
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOVA NEE INTERESNO VECHE CHAKAM SLEDVASCTATA IDIODTIQ KYM RUSIQ
8
7
 
40
 
! Отговори
Беше по добре преди 6 години
При комунизма, пак се чуваше глас тук там. Сега при Запада е тотална диктатура. Квото диктуват от Вашингтон, това се изпълнява директно. И лъжите на Вашингтон биват повтаряни докато ни втръснат.
7
4
 
37
 
! Отговори
Васали преди 6 години
Запада са васали на Вашингтон. Няма никакво обединение, а сляпо подчинение. Дали ако притиснат Русия, някой ще оцелее от радиацията.
6
5
 
33
 
! Отговори
7230 преди 6 години
Англия,Америка,Франция,Белгия,Германия,унищожиха Сирия,Ирак,Либия и за 1Сергей може дори да направят 3-та СВЕТОВНА ВОЙНА .
5
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не е отровила Скрипал. Всичко е нагласено от Запада да се провалят и омаловажат изборите.Да не е луд Путин точно преди тях да го "трови". Ако е искал да го убие е имал цели 5 години докато Скрипал беше в затвора. Никой нямаше и да разбере за него. Нещо като разправия между затворници. Стават тези работи. Чудат се как да уязвят Путин, защото не позволи да бъде разграбвана и предавана Русия както при Горбачов и Елцин. И за децата е ясно, че няма никакви доказателства и всичко е измислица.
4
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лилипутин е изтрепал бая народ, двама души не моат го съборат.....
3
7
 
40
 
! Отговори
Mikert преди 6 години
Големи скапаняци са тези "западни" хора, те са ***!!!! Някой им приглася и лелеее зловонна песен : "в Русия са убийците!!!" и останалите балами чули-недочули.... Много слугинаж на този свят, много!!!! да не казвам по точните думи....
2
5
 
43
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Поредният платен разбирач...
1
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къф е тоя клоун Даниел Стойков и от кое нпо го изкопахте???