Британски министър: Жалкият червей Асандж да се предаде!

Той живее в еквадорското посолство в Лондон от юни 2012 г.
28 мар 2018 08:30, Елка Василева
93
Британски министър: Жалкият червей Асандж да се предаде!
Джулиан Асандж. Снимка: архив, Reuters

Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър в британското министерство на външните работи Алън Дънкан, според когото основателят на "Уикилийкс" трябва да напусне еквадорското посолство в Лондон и да се предаде на британското правосъдие, предаде Ройтерс.

От юни 2012 г. Асандж живее в посолството, след като отиде там, за да избегне екстрадиция в Швеция, където да бъде разпитван заради обвинения в сексуални посегателства, които той отрича.

През май миналата година шведското разследване беше прекратено, но срещу Асандж, който се намираше под гаранция, когато отиде в посолството, има издадена заповед за арест от британските власти за нарушаване на условията на гаранцията и тя следва да бъде изпълнена, ако той излезе извън пределите на дипломатическата мисия.

"Голямо съжаление буди фактът, че Джулиан Асандж все още е в еквадорското посолство", каза Дънкан в отговор на въпрос за Асандж по време на изслушване в комисията по външни работи на Камарата на общините. "Крайно време е този жалък нищожен червей да излезе от посолството и да се предаде на британското правосъдие."

Засега Асандж не е отговорил на запитване за коментар, изпратено му на имейл адрес, който често използва, за да разпространява съобщения до медиите.

Той твърди, че обвиненията в сексуални посегателства в Швеция са безпочвени и че истинската причина за проблемите му е фактът, че сайтът "Уикилийкс" е публикувал американски дипломатически и военни тайни. Асандж се опасява, че ако се предаде, това ще доведе до екстрадирането му в САЩ.

Той гледа на себе си като на жертва на произвол, при който според него на практика е държан под стража в еквадорското посолство - описание на ситуацията, което британските власти отхвърлят, заявявайки, че той доброволно е отишъл там и може да си тръгне, когато поиска, ако е готов да понесе последствията от действията си.

Миналия месец британски съд отказа да прекрати делото срещу Асандж за нарушаването на гаранцията и заяви в мотивите си, че той е "човек, който иска да диктува свои условия на правосъдието".

През октомври 2015 г. британската полиция изтегли постоянните си постове пред посолството, но заяви, че ще продължи да действа, за да арестува Асандж, ако той напусне сградата, само че този път "под прикритие". Тогава полицията каза, че за охрана около посолството са били похарчени около 12,6 милиона британски лири.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
7
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 6 години
Англия е свърталище на рептилии. Тоя анономен червей министърче да казва така на мъжа си! Ако трябва да сме честни, 90% от българите биха изгонили именно английските и американски дипломати, а не руските! Има и 10% мекерета естествено но няма как...
74
1
 
8
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Представете си, че Зукънбърг беше се родил в Русия! След гафа на Facebook, трети американски флот, вече щеше да е в Черно море!Но уви, той е американец и по природа е безгрешен и праведен...е, с малки изключения! Малки и простими, не като на Асанж, този червей долен!
73
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Жалкият червей Асандж да изпълзи и да изяде миризливото английско сирене...
72
1
 
11
 
! Отговори
#31328 преди 6 години
Ако се предаде англичаните ще утрепат и него като Скрипал и после: Познайте кой ще бъде виновен? Пукнатините на английската система за за манипулативни действия се разширява и накрая ще се видят истинските червеи!
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрациите могат да правят всичко. Демократично ще го осъдят на доживотен затвор, както се полага на всеки шпионин и предател, с изключение на скрипалите и руските олигарси в Лондон. Те са борци срещу "режимите"
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа, така е в демокрациите. Правата ти са защитени само докато не почнеш да разобличаваш схеми за милиарди или престъпения срещу човечеството. Тогава вече си червей, който трябва да бъде екзекутиран. Така стана и със Сноудън, и с Манинг, и с Асанж. Последният е затворен без съд и присъда в едно посолство. За да не бъде екзекутиран от най-голямата демокрация в света.
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Няма никакви доказателства, че Скрипал е отровен от руснаците;- Путин няма мотив да отрови Скрипал;- Но Скрипал си го е заслужил, защото е предател.- Ние трябва да изразим солидарност с Русия, защото е жертва на Запада.
68
1
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
между другото, аз моментално в този момент - едно дело за обида - срешу този министър. Жалък нищожен червей , ще вика на репродукцията на гените си, всяка вечер като го завива с одеалото.С либералните камъни по либералните кратуни.
67
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асандж е масочне и принадлежи на т.нар. контролирана опозиция.Уикилийкс не е пуснала нищо съществено досега, само някакви дреболии и неща, които и преди това ги знаехме. За разлика от Сноудън, който наистина изнесе реални данни, нещата на Aсандж са в полза на опредлени хора и им служат за унищожаване на конкуренцията. Всичко около него е оркестриран театър и дори хората, които са работели с него го потвърждават. Освен, че крие много лийкнати документи, нарече и алт. теории за 911- глупост.
66
1
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
аааааааааааааамед ми капе като гледам как Асандж продължава да им бърка в гъ..еца на американците.
65
0
 
31
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Червей,защото разкри джендърските простотии на политическия западен "елит",знаем ги тия ;) !!!
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63, в едно интервю Путин каза примерно следното: играейки със слабите карти, ние постигаме наблюдаваните резултати, /примерно тези, за които споменава Хм/, а те, имайки в ръцете си силните карти, домонстрират лоша игра. Това означава, че са слаби играчи.
63
1
 
27
 
! Отговори
Гнусен Запад преди 6 години
Разберете че ние сме много по демократични от гнусният запад. Запада е престъпен от самото си зачеване. Те не могат да живеят в хармония . Имат нужда да владеят и да унищожават всичко до което се докоснат. Изсмукват колони и след това ги захвърлят.Хаити.Колкото по-далече от запада толкова по-добре
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА ,,ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ СВЯТ-ИМПЕРИЯТА НА ТРИТЕ ГРАДА:: И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛОНДОНСКОТО СИТИ,ВАШИНГТОН ОКРЪГ КОЛУМБИЯ И ВАТИКАНА.ЩЕ ВИ СТАНЕ КОИ ИСКАТ КОНФРОНТАЦИЯ С РУСИЯ,КИТАЙ И НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА И КАК ЧРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НОВ СВЕТОВЕН(РЕД) СЕ ЦЕЛИ ТОТАЛНОТО ПОРОБВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.НЕ ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНА В ТЕИ ЖАЛКИ ПИОНКИ ТЕРЕЗА МЕЙ И ДОНАЛД ТРЪМП. ТЕ ПРОСТО СА ЖАЛКИ ПИОНКИ В ИГРАТА НА ДРУГИ-ИЛЮМИНАТИТЕ.
61
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе. Нали на Запад имаше демокрация и свобода на словото, или? Тоя защо искат да го екстрадират в САЩ да го убият с отрвона инжекция или да го душат в газова камера?
60
0
 
36
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Явно тежко се е отразила на Бритите загубата на Източна Гута,която беше тяхна зона на отговорност!Бая агенти дадоха фира!Отделно,бързото настъпление на сирийската армия доведе до разкриване на голяма лаборатория за хим.оръжие и старателно подготвяната провокация се провали!А бяха подготвени въздушни удари и съответната им обосновка,изявленията за медиите бяха написани предварително и т.н.!Изобщо-пълен крах на операцията!Сега не им остава друго,освен да ръсят истерия за щяло и нещяло!
59
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе той само кранчето да ви спре Вовата, и сте си живи умрели...
58
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се забрани английската музика в Русия, да се забрани английската закуска, да се смачка с веригите на японските булдозери управлявани от горди и независими руски крепостници английския бекон. Това се неотложните мерки които Русия трябва да предприеме за да се изчести от английската зараза от Великата СРана.
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят Асандж , случаят Скрипал ...всичко показва че такова животно" британско правосъдие " няма .Ако имаше рептилката Мей нямашеда го преварва , а щеше да го оставида си свърши работата .
56
0
 
29
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименТо май няма особена нужда да се плюе по Англия-тия сами се резилят!Само като видиш новините от там и работата е ясна.