Спряха нета на Асандж, бъркал се в отношенията на Еквадор

Властите в Кито ядосани от активността му в социалните мрежи
Обновена: 29 мар 2018 06:30 | 28 мар 2018 22:38, Красимир Ангелов
16
Спряха нета на Асандж, бъркал се в отношенията на Еквадор
Снимка: Reuters

Правителството на Еквадор лиши Джулиан Асандж от интернет в еквадорското посолство в Лондон, където той живее от юни 2012 г., предадоха световните агенции.

Още по темата
Правителството на еквадорския президент Ленин Морено предупреди, че освен прекъсването на системите за комуникации с външния свят на основателя на Уикилийкс, може да предприеме и други мерки, ако Асандж не спазва ангажимента си да не се меси в отношенията на Еквадор с други страни, сред които и САЩ.

Правителството в Кито не обясни по какъв начин Асандж е нарушил ангажимента си, поет писмено в края на 2017 г.

Според Асошиейтед прес връзките на Асандж с външния свят са прекъснати заради неотдавнашната му активност в социална медия, в която той критикуваше ареста на каталунския сепаратистки лидер Карлес Пучдемон.

Според Франс прес реакцията на Кито идва след серия от туитове, поствани в понеделник вечерта от Асандж. В тях той критикува това, че експулсирането на руски дипломати от западни страни като реакция на "аферата Скрипал", става 12 часа след един от най-тежките пожари в постсъветската история на Русия, този в търговския център в Кемерово в Сибир.

Четиридесет и шест годишният австралиец намери убежище в посолството на Екдавор, за да избегне екстрадицията към Швеция, където бе издирван за обвинения за изнасилване и сексуално посегателство, които той отрича. Той се страхува, че ако бъде арестуван там, ще бъде екстрадиран и съден в САЩ за публикуването през 2010 г. на военни и дипломатически секретни документи.

Бившият президент на Еквадор Рафаел Кореа хвалеше работата на Асандж, но настоящият президент Морено нарича Асандж "хакер" и иска от него да не се бърка в политиката.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек, който доброволно се е затворил за 6 години, наистина е жалък червей.
12
2
 
2
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
До пепиТЕ няма да са най-големите бандити, ако нямат уважение към роднините. Най-големите, без значение от областта, най-много уважават семействтото, защото само на тях имат доверие. Трябва да си абсолютно ***, за да си мислиш, че ,,голям бандит" няма да изтърпи 2 шамара от баба си!
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещам тоя как ще отиде в Швеция съвсем скоро на размисъл.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не беше ли холивудски актьор ?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради испанците е. Адвокатът на Асанж е каталунец, по време на референдума, Асанж учеше протестиращите как да заобикалят интернет блокадите на испанското правителство. И тъй като от вчера (или вече миналия ден) в Барселона има безредици, испанците са натиснали да му се затвори устата Което всъщност е много тъжно за Асанж, защото той няма друг начин да комуникира със света #ReconnectJulian
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асандж е отвлечен още през септ. 2015, при опит за бягство. Затова няма и патрулка пред посолството оттогава. След 2015 акаунта му се управлява от агенти на м16. Но не се притеснявайте за този предател. Никой не иска да работи вече с него, защото на всеки му стана ясно, че е завербуван агент и предател под прикритие.
7
0
 
22
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Ами да го направят руски дипломат-тогава Англия ще трябва да го изгони,ха-ха!
6
6
 
9
 
! Отговори
1&1 преди 6 години
А Болен Лидеров спря със лудориите си !
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 Новото престъпление на Англистан е пожара в Кемерево!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присетиха се пак за него. Явно някое от демократичните правителства пак е гузно и ще замазва поредното престъпление.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да му вземат мобилен предплатен и да му сменят картите редовно, ако толкова се е навил да сваля правителството на Англистан.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството на Англия леко е по натисна лошо посолството на Еквадор в Лондон, леки но. Вчера министър от Англия го нарече жалък червей, днес е без Интернет. Смях и демокрация
1
4
 
19
 
! Отговори
Досетлив преди 6 години
Усещам как бай Жулиан леееееекинко ще настъпи котенцето по опашката.