56-годишен художник е прободен с нож в бар

Атанас Хранов е пострадал след свада в Пловдив
29 мар 2018 15:07,
20
56-годишен художник е прободен с нож в бар
Снимка: БНР

56-годишният художник Атанас Хранов е  бил намушкан с нож в пловдивски бар. Между живописеца и 30-годишен посетител на заведението избухнал спор, който прераснал в скандал. По-младият мъж извадил нож и пробол Хранов в китката и в гърба.

"По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди", заяви говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Приятели на художника са сериозно обезпокоени от нападението, пише 24 часа. Писателят Александър Секулов, който посвети на Хранов книга, беше шокиран. "Какви са тези хора, които ходят на бар въоръжени", недоумява Секулов.

Според близки до Хранов нараняванията му не са сериозни и скоро щял да се възстанови. В творчеството на художника има повече от 40 изложби, които е редил у нас и в чужбина. Картините му са емблематични и винаги са свързани с конкретна тематика.

Хранов е автор на Седмото тепе в Пловдив - изкуствен хълм, който е в градинката до Джумая джамия, където между паветата са вградени стихове на български класици.

Художникът е роден през 1961 г. в Пловдив. Завършва Средното училище по изкуства в Котел и през 1987 г. Национална художествена академия специалност "Резба" при професор Антон Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.