Четирима в ареста за инкасо обира на 200 бона

Престъпниците може да са "гастролирали" и в други райони
3
Четирима в ареста за инкасо обира на 200 бона
Снимка: архив, БулФото

Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години - всичките криминално проявени, двама - осъждани, са задържани за грабежа на около 200 000 лева от инкасо автомобил в Плевен, който бе извършен снощи около 20.00 часа. Това съобщи окръжният прокурор Ваня Савова.

Още по темата
Един от разследваните е арестуван по "горещи" следи - около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група, по-късно са арестувани другите трима.

Установен е автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния. До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано.

Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери. При доказване на подобно престъпление се предвижда затвор от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения.

Полицията работи и по версия за престъпна група, която може да е гастролирала в други региони, предаде БТА.

След повдигане на обвинението, което ще стане до края на деня, ще се поиска да бъде продължен срокът за задържане на 72 часа.

Окръжната прокуратура в Плевен води досъдебно производство за грабежа от снощи. Той бе извършен около 19.30-20.00 ч. пред магазин "Кауфланд" 2 в Плевен.

От инкасо автомобил на "Випсекюрити", чрез сила, от охранителите на фирмата е отнета сумата от 202 000 лв. Няма пострадали охранители, уточниха от полицията.

За инцидента е уведомил на тел. 112 гражданин, който станал свидетел на грабежа. Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума.

От полицията са претърсили три жилища, откъдето е иззет доказателствен материал. Възложени са експертизи. Установени са три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников", открити са опаковки за пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Плевенинкасообир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 6 години
Всичко са намерили а парички няма!!!
2
5
 
6
 
! Отговори
Морски преди 6 години
А Борисов кога ще го вкарат в затвора са присвоени над 30 милиарда лева!!!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Маринов с квадратната главЪ, който носи очила не за друго а да му придават по-цивилизован а не бандитски вид, да докладва, какво стана с обирджиите на банкомата в Сапарева Баня????