Арест за шефката на фирмата собственик на мола в Кемерово

Юлия Богданова може да получи до 7 години затвор
30 мар 2018 13:00, Елка Василева
7
Арест за шефката на фирмата собственик на мола в Кемерово
Снимка: Reuters

Руските власти арестуваха днес генералната директорка на Кемеровския сладкарски комбинат Юлия Богданова и планират да повдигнат срещу нея обвинения в нарушаване на изискванията за пожарната безопасност, довело до смъртта на две и повече лица, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

Фирмата е собственик на търговския център "Зимна вишна" в град Кемерово, където в неделя избухна пожар, при който загинаха 64 души, предимно деца.

"Следствието установи, че Богданова, която отговаря за спазването на пожарната безопасност, многократно е била уведомявана от свои подчинени за недостатъци в системата за пожарна безопасност на сградата", заяви Следственият комитет на Русия.

Според следствието Богданова не е предприела никакви мерки за отстраняване на недостатъците в пожарната безопасност.

Богданова е шестият заподозрян, арестуван по делото за пожара в мола в Кемерово. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до седем години затвор.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пърчови гащиАми щото не пишат, че член на ГЕРБ сега е подследствен... Случва се... Всеки трябва да яде, нали...Вината на ушанките, е, че пак като Елцин повярваха в евроатлантическите ценности. Казват, че ФСБ било многобройно... Къде бяха да разберат, че изключителният успех на Путин предизвиква адска завист и действия. Този пожар, усмъртил 41 дечица, няма да е последното и същото. Размърдайте се! А не после да търсите най-лесното обвинение...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашки, съвсем оглупяхте. Обвинявайки вашите хора вие прикривате чуждите атентатори и гнусно пригласяте срещу себе си. Бг "Инвестор" с редактор някаква Пошкова търби слонски за крах на Путин, за катастрофа на вашата дипломация, за изключителен успех на Тереза Гей - истеричната лъжкиня... А просто трябва да се сложи обратният адрес - крах на английската дипломация, която си служи с безсрамни лъжи, позор за Джонсън, пълна катастрофа на евроатлантическата политика. Отвратителна доларова манипулация.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще я оправдаят, тя е председател на Единна Русия в Кемеровск. Сиреч човек на Путин.Жалко за загиналите хора...
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Карлсън, САЩ 1Я се скрий вав вашия ОБОР и не си показвай мръсната, татуирана глава (анатомичен орган без съдържание!) на нашите сайтове! ТУКА ПИШАТ ИНФОРМИРАНИ, УМНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА (с много малко изключения)! Тука няма ***, няма засега(и слава Богу) убийства всеки месец в училища и църкви, няма расистки маршове, няма полиция, която първо стреля и после пита! Няма 20% бедни с картончета за храна, няма спящи под мостове и фургони! Сигурен съм че и в Русия ги няма, А У ВАС - ДА!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 6 години
Що не пишете, че собственичката е активист на Единна Русия?