Над 40 000 умират в САЩ заради дрога. За една година!

Тръмп разчита на Китай и Мексико, за да спре вноса на наркотици
30 мар 2018 13:40, Надежда Йосифова
25
Над 40 000 умират в САЩ заради дрога. За една година!
Снимка: Pixabay

Статистиката на починали В САЩ от приемане на свръхдоза различни наркотични вещества е стряскаща. Повече от 42 хиляди души са се разделили с живота си през 2016-а, което сочи, че смъртността заради опиоиди е скочила с близо 50 % от предходната година.

Заключението е на правителствен доклад на федералните Центрове за контрол и профилактика на заболяванията, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

"Различни наркотични вещества са убили през 2016 година 63,6 хиляди души. Това е с 21,5 процента повече в сравнение с предходната година.

На опиоидите се падат 66 % от смъртните случаи", се казва в доклада и се констатира още, че средно всеки ден от свръхдози в САЩ умират по 174 души.

Според специалистите рязкото увеличаване на смъртността от свръхдоза е свързано с бурното разпространение на синтетичните опиоиди в страната.

Сред тях най-опасен е фентанилът, който е 100 пъти по-силен от морфина и 50 пъти по-въздействащ от хероина. "Нито един регион в САЩ не е бил пощаден от опиоидната епидемия, се подчертава в доклада. Най-много случаи на предозиране са регистрирани сред американците във възрастовата група на 25 - 44 годишните".

През 2017 г. митническите и погранични служби на САЩ са заловили 680 килограма фентанил, което количество е три пъти повече, отколкото през 2016-та.

Президентът Доналд Тръмп каза на 19 март, че разчита на сътрудничеството с Китай и Мексико, за да се преустанови контрабандният внос на опиоиди в страната.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
кирчо преди 9 месеца
по-демократично е да умреш от дрога от колкото от шампоан ..
22
0
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 9 месеца
Това с дрогата е сложна работа. Хем е престъпно, хем не може без нея. Ок. 500 млрд. USD се въртят годишно в престъпната икономика на света, без която "легалната" икономика не може. И банките не могат. Пример - като няма изпрани лесни пари, няма кой да купува лимузини. Факт. Фалира "Мерцедес", а след него всички подизпълнители, доставчици и пр. Десетки хиляди на улицата. Ужас!!! Така че всичко е ала-бала. Те се борят против дрогата, ама тя все е по-силна.
21
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 9 месеца
И на теб ще ти вдигнат пенсията , или нещо друго ?
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ са 350 млн-а, а цифрата на умиращи е същата като в 6 млн-а България.

И ко?
19
3
 
8
 
! Отговори
сащ - втори китай. преди 9 месеца
ТОВА Е ДОБРЕ. НАРКОТИЗИРАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ АМЕРИКАНЦИ ВОДИ ДО ДЕГРАДАЦИЯ НА НАЦИЯТА,1 ОТ КОЕТО НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА ИМА КИТАЙ. КИТАЙ ЗАСЕЛВА НЕПРЕКЪСНАТО СВОИ ГРАЖДАНИ, ВЕЧЕ СА ОКОЛО 40 МИЛИОНА (2000 г. - 35 МИЛИОНА), които след 30-40 години ще бъдат мнозинство и ще поемат контрола над страната.
18
1
 
1
 
! Отговори
Sorry преди 9 месеца
Shits happens.
17
1
 
18
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Не случайно от както са в Афганистан... посевните площи с опиумен мак в Афганистан за 2017 достигат 328 хил. хектара...абсолютен рекорди...а американската "колония"Косово е базата за преразпределение на готовия продукт.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И защо се сърдят? Откакто САЩ завзеха Авганистан производството на опиум и хероин там нарасна с над 100% , а сега, като достигна САЩ това било лошо.
15
4
 
5
 
! Отговори
usa = на джудже преди 9 месеца
СУПЕР.
14
3
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 9 месеца
Ах тази шмика, тази нова шмика,
кара човека бързо да привиква.
А много често-само с първа доза,
наркоза води до некроза.
13
3
 
6
 
! Отговори
Каспичан преди 9 месеца
До Пордим:

Гражданите на СССР са с превъзходни морални качества, затова там нещата за които пишеш не стават! Ти си американски, НАТО-вски провокатор!
12
13
 
6
 
! Отговори
Пордим преди 9 месеца
И още един въпрос ме терзае - колко ли граждани на Остатъчния СССР годишно умират от употреба не по предназначение на перилни препарати, лосиони за вана и т.н. санитарни деривати?
11
3
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 9 месеца
Много интересна статистика. Колко са в България и какво се прави по въпроса?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До тъжно но факт

А то пък сякаш Турция не помага на нарко дилърите ?!
Ти случайно да си чувал за турския канал за наркотици към западна Европа ?!
Турците произвеждат наркотици ,Ердоган си дава благословията и наркотикът се транспортира през България за западна Европа ! На 100 тира ,турците уж залавят един тир колкото да не се каже ,че не се борят срещу нарко разпространението ! Другите 99 тира минават !
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според източници на Световната Здравна Организация страната с най -много зависими, умиращи от свръх дози, умиращи от нечиста и фалшива дрога, с най-много зависими и умиращи деца е....
Познахте - Русия.
8
3
 
8
 
! Отговори
али преди 9 месеца
Много народ....
7
6
 
14
 
! Отговори
тъжно но факт преди 9 месеца
ЕС и САЩ помагат на терористични организации като ПКК на които основният им доход е от наркотици, които се продават основно в ЕС. Всяка година турските власти сващат и тонове дрога, но да сте чували по западните медии, че ПКК се занимава с наркотици ???? Аз лично не.. Истината е ,че никон не се бори, точно обратното. Зад тези банди стоят правителства и полиция.
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това сигурно е една от евроатлантическите ценности. Преди при нас я нямаше, сега я имами и ние.
5
25
 
10
 
! Отговори
лошо ,но има по-лошо преди 9 месеца
Лошото е ,че американците умират от дрога ,тоест имат пари ,но ги дават за дрога !
По-лошото е ,че в Русия хората нямат пари дори за водка ,а от къде да намерят пари за дрога ! Пия одеколон и перилни препарати понеже са много по-евтини от водката !
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
a v BG kolko?