Над 40 000 умират в САЩ заради дрога. За една година!

Тръмп разчита на Китай и Мексико, за да спре вноса на наркотици
30 мар 2018 13:40,
25
Над 40 000 умират в САЩ заради дрога. За една година!
Снимка: Pixabay

Статистиката на починали В САЩ от приемане на свръхдоза различни наркотични вещества е стряскаща. Повече от 42 хиляди души са се разделили с живота си през 2016-а, което сочи, че смъртността заради опиоиди е скочила с близо 50 % от предходната година.

Заключението е на правителствен доклад на федералните Центрове за контрол и профилактика на заболяванията, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

"Различни наркотични вещества са убили през 2016 година 63,6 хиляди души. Това е с 21,5 процента повече в сравнение с предходната година.

На опиоидите се падат 66 % от смъртните случаи", се казва в доклада и се констатира още, че средно всеки ден от свръхдози в САЩ умират по 174 души.

Според специалистите рязкото увеличаване на смъртността от свръхдоза е свързано с бурното разпространение на синтетичните опиоиди в страната.

Сред тях най-опасен е фентанилът, който е 100 пъти по-силен от морфина и 50 пъти по-въздействащ от хероина. "Нито един регион в САЩ не е бил пощаден от опиоидната епидемия, се подчертава в доклада. Най-много случаи на предозиране са регистрирани сред американците във възрастовата група на 25 - 44 годишните".

През 2017 г. митническите и погранични служби на САЩ са заловили 680 килограма фентанил, което количество е три пъти повече, отколкото през 2016-та.

Президентът Доналд Тръмп каза на 19 март, че разчита на сътрудничеството с Китай и Мексико, за да се преустанови контрабандният внос на опиоиди в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
кирчо преди 6 години
по-демократично е да умреш от дрога от колкото от шампоан ..
19
1
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
Това с дрогата е сложна работа. Хем е престъпно, хем не може без нея. Ок. 500 млрд. USD се въртят годишно в престъпната икономика на света, без която "легалната" икономика не може. И банките не могат. Пример - като няма изпрани лесни пари, няма кой да купува лимузини. Факт. Фалира "Мерцедес", а след него всички подизпълнители, доставчици и пр. Десетки хиляди на улицата. Ужас!!! Така че всичко е ала-бала. Те се борят против дрогата, ама тя все е по-силна.
18
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
И на теб ще ти вдигнат пенсията , или нещо друго ?
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са 350 млн-а, а цифрата на умиращи е същата като в 6 млн-а България. И ко?
16
4
 
8
 
! Отговори
сащ - втори китай. преди 6 години
ТОВА Е ДОБРЕ. НАРКОТИЗИРАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ АМЕРИКАНЦИ ВОДИ ДО ДЕГРАДАЦИЯ НА НАЦИЯТА,1 ОТ КОЕТО НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА ИМА КИТАЙ. КИТАЙ ЗАСЕЛВА НЕПРЕКЪСНАТО СВОИ ГРАЖДАНИ, ВЕЧЕ СА ОКОЛО 40 МИЛИОНА (2000 г. - 35 МИЛИОНА), които след 30-40 години ще бъдат мнозинство и ще поемат контрола над страната.
15
2
 
1
 
! Отговори
Sorry преди 6 години
Shits happens.
14
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Не случайно от както са в Афганистан... посевните площи с опиумен мак в Афганистан за 2017 достигат 328 хил. хектара...абсолютен рекорди...а американската "колония"Косово е базата за преразпределение на готовия продукт.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо се сърдят? Откакто САЩ завзеха Авганистан производството на опиум и хероин там нарасна с над 100% , а сега, като достигна САЩ това било лошо.
12
5
 
5
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
СУПЕР.
11
4
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ах тази шмика, тази нова шмика,кара човека бързо да привиква.А много често-само с първа доза,наркоза води до некроза.
10
4
 
6
 
! Отговори
Каспичан преди 6 години
До Пордим: Гражданите на СССР са с превъзходни морални качества, затова там нещата за които пишеш не стават! Ти си американски, НАТО-вски провокатор!
9
14
 
6
 
! Отговори
Пордим преди 6 години
И още един въпрос ме терзае - колко ли граждани на Остатъчния СССР годишно умират от употреба не по предназначение на перилни препарати, лосиони за вана и т.н. санитарни деривати?
8
4
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Много интересна статистика. Колко са в България и какво се прави по въпроса?
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тъжно но фактА то пък сякаш Турция не помага на нарко дилърите ?!Ти случайно да си чувал за турския канал за наркотици към западна Европа ?!Турците произвеждат наркотици ,Ердоган си дава благословията и наркотикът се транспортира през България за западна Европа ! На 100 тира ,турците уж залавят един тир колкото да не се каже ,че не се борят срещу нарко разпространението ! Другите 99 тира минават !
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според източници на Световната Здравна Организация страната с най -много зависими, умиращи от свръх дози, умиращи от нечиста и фалшива дрога, с най-много зависими и умиращи деца е.... Познахте - Русия.
5
26
 
10
 
! Отговори
лошо ,но има по-лошо преди 6 години
Лошото е ,че американците умират от дрога ,тоест имат пари ,но ги дават за дрога !По-лошото е ,че в Русия хората нямат пари дори за водка ,а от къде да намерят пари за дрога ! Пия одеколон и перилни препарати понеже са много по-евтини от водката !
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a v BG kolko?
3
14
 
1
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Защо сте качили моя снимка бе yтайки
2
9
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Наблюдателимайки предвид колко хора има закачени на изток на "крокодил", явно светът е пълен с неща за не-понасяне.
1
6
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Явно не могат да понесат "демокрацията" , горките!