"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото

Изгарянето й щяло да е зрелище - като метеоритен дъжд
91
"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото
Снимка: flickr

Китайската космическа станция "Тянгун-1", която в момента пада към Земята, се движи с по-ниска скорост от очакваното и е възможно да навлезе в земната атмосфера чак в понеделник сутринта, съобщи Европейската космическа агенция (ЕКА), цитирана от Франс прес.

Още по темата
Агенцията по-рано бе обявила, че станцията ще навлезе в атмосферата между 12.00 ч. днес по Гринуич и утре следобед.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.

В днешно изявление ЕКА дава прогноза за навлизане на станцията в атмосферата между неделя следобед и понеделник сутринта.

Очакваше се поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията в горните слоеве на атмосферата и да ускори падането й, но такова въздействие не е настъпило.

Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически отпадък с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Питай и хърватските историци на какви сведения се основават твърденията им."Посочи САМО ЕДИН хърватски историк, който твърди, че хърватите са българи! Давай!
61
1
 
5
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Защо не се застреляте с тези безмислени старийки?
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"твърдят, че прадедите им са били оставени там, за да изпълняват стражеви функции."И при условие, че НИКОГА не сме владели тези земи, при КОЙТО и да било наш владетел, а в същото време сме се борили с нокти да я имаме тая земя и все не сме я имали, това означава, че все едно правиш тая схема: (България)->(Враг)->(поставяш стража да пази врага в гръб). Ти тормален ли си?
59
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 60 преди 6 години
Едно не е ясно. Защо някои чак се задавят, когато изразяват с думи мазохизма си?*** говори с някой историк-медиевист, вместо да пишеш в коментари в новинарски сайт каквото ти дойде наум. Питай и хърватските историци на какви сведения се основават твърденията им.Вместо това, ти умозрително търсиш нещо като аргументи, за да можеш да докажеш каквото и да било, стига то да е в ущърб на България и българите.Пий нещо успокоително и си лягай, аз повече няма да се занимавам с теб. Няма смисъл.
58
0
 
3
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Това да не е бърз влак,та да закъснява?Някой зор да има?Аз нямам,когато падне-тогава.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"твърдят, че прадедите им са били оставени там, за да изпълняват стражеви функции."Освен всичко останало, хърватите ВИДИМО се различават генетично от нас, пък и самите те си имат самочувствие на славяни. Това, което си написал, по всичко личи, че или си някое хлапенце, което си измисля някакви неща, такива каквито му се иска да бъдат или си някой изкуфял дедо, при който мозък не е останал. Прозира елементарна липса на логическо мислене в изказанията ти!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тянгун 1 паднал в околноститите на Каспичан заобиколилиго Сержант Страхил Кожодеров и редник Колю СерсевскиОтваря се люка И от вътре се подало зелено човече с антенки на главата БАМ и му се пръска главата Серсемски Що го застреля бе Един ВАГНЕР повече или по малко на кой му пука
55
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 50 преди 6 години
Кочемтарът ми беше до анонимен 51.Въпреки че и на анонимен 50 бих му препоръчал , да не се изказва неподготвен.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А кои са хърватите? Самите те обясняват, че са българска група"НИКОЙ хърватин не казва такива смешки!"твърдят, че прадедите им са били оставени там, за да изпълняват стражеви функции."НИКОЙ нормален не оставя да залежават войски в чужда страна, където не владееш територията (особено такива, които лесно могат да бъдат победени, поради малкия си брой, каквито обикновено са стражарите). Стражар се поставя по собствената граница. За да реагира останалата армия мигновено.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чети, бре!"Ахахахах!МИСЛИ БРЕ! То не става само с четене на вестник Атaка! И акъл се иска!Ако не ти е ясно нещо за българската история, питай! Ще ти кажем!
52
3
 
1
 
! Отговори
До анонимен 50 преди 6 години
А пък Маркони твърди , всичко е свършил Тесла.Айде у лево!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, химическите войски са в готовност.. Само моля, ако станцията мине покрай вас, не я пипайте!
50
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Нема ли да пада това менте?Мисля че вероятноста да уцели на Цецо апартамента и шест пъти по голяма отколкото да цопне в храста с магнолиите!
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете поне, че показаната от вас снимка на Земята е фалшива и правена на фотошоп. Има ли въобще реална снимка от космоса? Не, защото космос не съществува.
48
2
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 6 години
В руската академия на науките има два портрета на велики учени .ПЪРВИЯ е Академик Пролетаров който е измислил Автомобила .Видеото. Телевизията .Бойлера. Ядрения двигател. Компютара и .Самобрасначката ВТОРИЯ е на академик Ватников който е измислил академик Пролетаров
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В предната статия за за спътника пишеше че през еди-колко си минути се намирала над България.Е нали земята е кръгла,трябваше да обявите поне едно 24 часово разскъсване. Ако не е така ,го приемаме за умишлено нападение.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50И по на северозапад са стигали българските войски. Тези, за които философстваш, твърдят, че прадедите им са били оставени там, за да изпълняват стражеви функции.Чети, бре!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попов със сигурност е велик учен то да не е лисно да измислиш радиото 2 години след патента на Маркони .
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А кои са хърватите? Самите те обясняват, че са българска група, останала изолирана и откъсната от Българското царство в епохата на Средновековието."Мхм, тъй е, да... и първият нeeгъp е бил българин. И Адам също! *** е българка!Териториите на които живеят хърватите, НИКОГА не са били обитавани от българи. Нито пък България някога, когато и да било, е имала излаз на север в Адриатика.
43
3
 
3
 
! Отговори
Другаря Си преди 6 години
Не се бави ЦЕЛИ СЕ че Путин е дребничък