"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото

Изгарянето й щяло да е зрелище - като метеоритен дъжд
91
"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото
Снимка: flickr

Китайската космическа станция "Тянгун-1", която в момента пада към Земята, се движи с по-ниска скорост от очакваното и е възможно да навлезе в земната атмосфера чак в понеделник сутринта, съобщи Европейската космическа агенция (ЕКА), цитирана от Франс прес.

Още по темата
Агенцията по-рано бе обявила, че станцията ще навлезе в атмосферата между 12.00 ч. днес по Гринуич и утре следобед.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.

В днешно изявление ЕКА дава прогноза за навлизане на станцията в атмосферата между неделя следобед и понеделник сутринта.

Очакваше се поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията в горните слоеве на атмосферата и да ускори падането й, но такова въздействие не е настъпило.

Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически отпадък с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44А кои са хърватите? Самите те обясняват, че са българска група, останала изолирана и откъсната от Българското царство в епохата на Средновековието.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"но на всичко отгоре даде на Америка 100 бр. запорожец."ПЛААААЧЧЧААА!!! Имай милост! Все едно аз да се фукам, че съм продал молив на Роман Абрамович...
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тоя дето пише че плачел. Абе незнам кой плаче, но знам, че източно европейците и руснаците са хората, които буквално ръководеха космическата програма на Америка. Американците от НАСА просто обраха лаврите. А, бай Тито от Югославия, не само, че им взе парите на Американците, но на всичко отгоре даде на Америка 100 бр. запорожец. Тази кола беше направена не случайно калпаво. Няма да Ви обяснявам , защо запорожец стана най-скапаната кола в Америка. Ако Тито искаше да им направи хубави коли
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очакваше се поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията в горните слоеве на атмосферата и да ускори падането й"Сигурно да откриете извънземни е по-лесно отколкото да откриете някакъв смисъл в това, което авторът е написал. Не знам дали четат написаното от самите тях и дали ги притеснява, когато четат и не разбират какво точно са написали, защото няма как да разберат нещо без смисъл.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, ама Никола Тесла е хърватин. Не е сърбин.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически *** с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона."Преведено на български: Не се притеснявайте! Само 10 човека от 7 милиардното население на земята ще идат зян.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментарите... Космическа програма на Югославия... Плача! :) :) :) Хора, жестоки сте! Имайте милост!
35
0
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До югославиявернер фон браун пуши нервно в ъгъла.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията" - кой, по дяволите, е написал тази глупост...?!
33
2
 
9
 
! Отговори
До Вангьо (№18) преди 6 години
Само че 240-те разбойника няма да са там в неделя.Хрантутниците от БАН също няма да са в Централното им управление по това време. Иначе, точно в тази тяхна сграда се събират баш "учЕните" разбойници - академиците, които са с депутатски заплати, а по проекти вземат шестцифрени суми, понякога дори и седемцифрени, но работата я вършат младите, срещу смешни заплати.Дядо Пръдлю с титла академик само се подписва и взима лъвския пай; хилядарки взимат родата и любовниците му, които също мързелуват.
32
3
 
1
 
! Отговори
до "лелувай се. преди 6 години
Американците правиха стачки, викаха пфед белия дем, крещяха. Атентат направих , кожато Тито донесе оборудването в Америка. После Тито каза, че опта за покушение е неуспеш. Дори лаза, че американските спец служби имали пропуски и месец по-късно застреляха американски президент.Тито си прибра парите и накрая дори им даде 100 бр застави, които биха класациите в Америка за най-скапаниPresident Harry Truman asks Congress for U.S. military and economic aid for the communist nation of Yugoslavia.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куршум на АК е около 7 грама (или нещо такова). Тоя *** сигурно лети със скорост по-голяма от куршум, така че ... няма значение колко грама ще е *** дето ще удари
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"При 7 млрд население значи ще бъдат ударени 10 човека."1/700 млн е шанса да удари човек по принцип :)) не е по 1/700 млн на човек
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до "лелувай се..."Абе, пич , защо американците правиха стачки срещу закупуването на техника, оборудване и технологии от Югославия? Кога капиталисти ще дадът толкова пари на комунисти? Кога и защо?https://history/this-day-in-history/united-states-gives-military-and-economic-aid-to-communist-yugoslaviaГлуп***в си. Аз ще се излекувам, но ти ше си останеш - глуп***к
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30-ти лекувай се, докато е време
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че при такава малка вероятност и да укрепи някой, виновни няма има.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически *** с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона. (БТА)...При 7 млрд население значи ще бъдат ударени 10 човека.
25
9
 
4
 
! Отговори
югославия преди 6 години
До "да бе, даже и радиото са го измислили сърби. Ако не са те Земята щеше да се върти наобратно :)"Абе, пич що пишеш неща, които не разбираш?Защо според теб Америка плати на Тито в днешни пари 40 милиарда долара? Защото, докато Русия и Югославия изтрелваха космически ракети успешно, Америка се чудеше какво да прави. Тито качи тонове оборудване и им го закара в Америка. После амеруканците не успяха да го сглобят и Тито прати всичките инженери. Професорът, който управляваше космическата
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая вечер ще му сложа сигнален фар да не пропусне Позитано 20
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДобре, че беше Югославия, тяхната космическа прогрма и технинте инженери, че Америка оше щяха да се мъчат да излетят.да бе, даже и радиото са го измислили сърби. Ако не са те Земята щеше да се върти наобратно :)