"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото

Изгарянето й щяло да е зрелище - като метеоритен дъжд
91
"Тянгун 1" пада към Земята по-бавно от предвиденото
Снимка: flickr

Китайската космическа станция "Тянгун-1", която в момента пада към Земята, се движи с по-ниска скорост от очакваното и е възможно да навлезе в земната атмосфера чак в понеделник сутринта, съобщи Европейската космическа агенция (ЕКА), цитирана от Франс прес.

Още по темата
Агенцията по-рано бе обявила, че станцията ще навлезе в атмосферата между 12.00 ч. днес по Гринуич и утре следобед.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.

В днешно изявление ЕКА дава прогноза за навлизане на станцията в атмосферата между неделя следобед и понеделник сутринта.

Очакваше се поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията в горните слоеве на атмосферата и да ускори падането й, но такова въздействие не е настъпило.

Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически отпадък с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
БГ Идиот преди 6 години
Ако ще пада на територията на България, се надявам да уцели народното събрание баш когато всичките ни *** са се събрали! Барем нещо хубаво да видим от тая работа :D
81
0
 
2
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Онзи ден от днеса твърдяха,че ТЯНГУН-1 ПАДАЛА КЪМ ЗЕМЯТА С 29000км/ч . :D
80
0
 
2
 
! Отговори
Да кажа и аз нещо преди 6 години
Най-лесно е да се погледне в Уикипедия. Там има материал със заглавие "Произход на българите според ДНК изследвания". Чрез Гугъл може да се види и статията "Българите най-близки по произход до унгарци, хървати, италианци и румънци" - посочени са конкретни изследвания.Наистина, и аз се чудя на мазохизма на онзи, който се е вихрил тук в коментарите посреднощ. Явно е бил някой патологичен славянофил. Уважавам славяните, но относно произхода на някои народи науката твърди друго.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в някои медии видяхме публикации относно аргумента, с който хърватите подкрепят своето твърдение, че не са славяни. Спорът между 48,50-72 е излишен.Не знам кой на каква конференция е ходил и какво се е разисквало там, но след като въпросът веднъж вече е повдигнат, сигурно вече има и статии от историци по същата тема.
78
3
 
8
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Сакън като падне да не уцели некой китайски магазин
77
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по - жестоко животно от човека!!! Извинявам се на Човеците ....
76
9
 
9
 
! Отговори
Комунисти преди 6 години
Според китайската митология човека е създаден за пали миризливи клечки и да яде кучета.При тях понеже се размножават със скороста на *** -човешкият живот е едно нищо.Както е казал Т.Живков и деца ще ви направим спокойно .
75
2
 
7
 
! Отговори
Хомосапиенс преди 6 години
Това е тормоз бре ора !Закакво изобщо казаха на хората .Явно ще става всеки ден вече да чакаме отпадъци от космоса .Човека създава станции дето падат на главите на други хора и животни .Хомосапиенс е едно голямо хомо само .
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайтът на Свидетели на Йехова, не беше ли на друго място?
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79:Скъпи приятелю, всички рано или късно ще умрем.
72
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MOLETE BOG , HORA , ZASHTOTO NYAMA VREME ZA SUETA I EKSPERIMENTI !!! A OTNOSNO POREDNATA GLUPOST - "S NASHITE KAMANI PO NASHITE GLAVI" , ILI PO-TOCHNO PO GLAVITE NA TEZI , KOITO DOKARVAT DO TAM VSICHKO ! OTNASYA SE ZA SVETOVNITE SILI , HARCHESHTI NEBIVALI SREDSTVA ZA PODOBNI DELA , A TOLKOVA HORA GINAT OT GLAD , BOLESTI , PRESTAPNOST , IZOSTAVENI OT UPRAVLYAVASHTI ! NE VIJDATE LI , ZNACITE NA VSEVISHNIYA?!...TA OTVORETE SI OCHITE NAI-POSLE , CHE NYAMA VREME ZA GUBENE ! MOLETE BOG ZA SPASENIE !!!
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Мадагаскар се гордеят с българския си произход. Последните генетични изследвания показват, че нашите интехните гени почти не се различават. Даже са си направили знаме като нашето, с нашите цветове, само малко са ги обърнали. Всъщност, името им идва от българското "млада гъска". На старобългарски така са го произнасяли.
70
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледайте филма convex earth. там бразилски учени с опити показват, че земята е плоска, а водата винаги е на едно равнище - от исландия до австралия. водата не се огъва.
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са открили Америка, даже те дават после на Пири Рейс картите! Обаче си запазват едно копие и после там плава великият български мореплавател Христо Колумбашев! Даже може да видите флага на Кастилия! Там в техния флаг има два от трите наши цвята и има лъвове! Лъвове, бе хорааа!!! Което недвусмислено обяснява българския произход на кастилците!
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време имаше един циркаджия в Интернет, който даже и сайт беше направил и обясняваше за взаимовръзката между цветовете на знамената. То принципно, не че няма такава връзка (примерно в знамената на страните с арабески), но там се обуславя от други неща. Примерно в Исляма, зеленият цвят е свещен, а бяло, черно и червено имат също определена символика. Та тоя ***, ни изкара родственици на индийци, мексиканци и ирландци и разни други. Само заради цветовете! Смятай! До къде стигат комплексите
67
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е владяла Париж! Пратили сме стражи да пазят в Китай! Ако питате колко... 5 човека! Ахахахах!!! Белгийците настояват, че са от български произход, само малко им се е изменило името на държавата! Ахахахах!!! Велик е нашият войник! За бой готов!
66
1
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
Ако си историк от БАН, защо да ти давам готова информация?Но все пак щети дам един жокер. Поразпитай колегите си от института и от СУ на какви научни конференции, свързани с историята на Балканите са ходили напоследък.
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отричали славянския си произход... :) :) :) Пий си хапчетата и лягай да спиш...
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Точно славянския си произход отричат, байно!Поживей малко между тези хора, за да се убедиш колко общо има между техния манталитет и нашия. За физически прилики и отлики няма смисъл да се спори, ние сме твърде разнолика нация. Генетичното сходство пък се доказва чрез определени изследвания, а не на око.
63
0
 
16
 
! Отговори
Братчет преди 6 години
Бате,бате,къде ши пада жилязуту и халумина,да карами с каруцити?