Вучич: Сърбия е против замразен конфликт в Косово!

Сръбският президент каза, че разговорите с Прищина ще продължат
22
Вучич: Сърбия е против замразен конфликт в Косово!
Снимка: БТА, архив

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е против състоянието на "замразен конфликт" в Косово, защото тази "наглед реална възможност" оставя все по-малко шансове на Сърбия да защити своя суверенитет в Косово, съобщава сръбската телевизия РТС, цитирана от bTV.

На среща с неправителствени организации в рамките на вътрешния диалог за Косово, Вучич каза, че в момента има две реални опции, едната от които е запазване на състоянието на замразен конфликт и изчакване на по-добра възможност в бъдеще, смятана от мнозинството участници във вътрешния диалог за най-реалната.

"Аз съм против такова решение не защото не обичам Сърбия или не разбирам световните тенденции в глобалната политика, а защото анализирахме с някои неправителствени организации и фондове чрез правителството и службата за Косово какво можем да спечелим и да изгубим", каза Вучич, като добави, че с течение на времето Сърбия няма да спечели нищо, а другата страна ще бъде в по-добра позиция.

Втората опция според президента е продължаването на диалога с Прищина, но "само след като бъде изпълнено договореното".

"Разбира се, че разговорите ще продължат, но по какъв начин и в какъв формат, ще видим", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Некъф4 Нечовеците са в Русия.
18
1
 
4
 
! Отговори
и ваку и таку преди 6 години
не безпокойся Вучич руските ви братушки ще ви дадът едно парче земя в Сибир без натурален акт
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е било 300 години в пределите на българската държава,преди да сърбите.Сърбите са преустроили византийски и български църкви и манастири и са ги нарекли"сръбски".Има една поговорка:не прави на другите нещо,което не искаш да направят на теб.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия отиде във фризера и то по собствен избор.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборът"замразен конфрикт"обаче си има цена и сърбите ще трябва да я платят.Както Русия получи санкции,заради Крим и Източна Украйна,така и на Сърбия ще й бъдат спряни всички пари от еврофондовете и достъпът до европейските пазари,докато задържа развитието на Косово.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно какъв суверенитет имат сърбите в Косово? Суверенитетът им се изпари окончателно още в далечната 1448 година.
13
2
 
21
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Никога не съм уважавал "шерифите ". Но и шовинистите не са ми по вкуса. Толкова за братята сърбЕ. Не може всички да сме част от славянската култура, а кликата на Тито да облъчва македонците че сме татари. Болно ми е, ама има видов ден. Време е да се сопрат и да разберат, че сме една вяра и култура. Толкоз!
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го .ухат сърбите. Дадохме им писменост, християнство( били са част от Българско преди да се нарекат сърби), а те изградиха държавата си крадейки от нас. Е, дойде Видовден. Този път болните им шовинистични мозъци нямат полезна идея за излизане от ситуация. Още доста бой и глад ще отнесат докато започнат да им идват правилните мисли в главата. Минимум 10 год. ще са нужни за пробив в дебелите им ти_кви.Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2018/03/31/vuchich-syrbiia-e-protiv-zamrazen-konflikt-v-kosovo.372418#commnets
11
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тия сърби не им увря главата. Определено са по-зле от нас в мисленето.
10
12
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Вучич в момента, в който реши да отваря война трябва да бъде наритан, Сърбия да върне всички заграбени територии и остатъкът от нея да стане протекторат на ООН.
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич с този национализъм върви по пътя на Милошевич. Май ще се цепи още Сърбия, наред е Войводина.
8
22
 
19
 
! Отговори
Братя преди 6 години
Братя Сърби англосаксонците изскутвено ни противопоставят крайно време е да се обединим в името на общия ни произход ние сме едно.
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Вучич разбраме, че от две опции най му харесва третата - Путин със самолетите,.....но пък не му се иска да завърши като Милошевич !
6
17
 
20
 
! Отговори
game1 преди 6 години
сърбите закривайте !Стана ясно и на децата, че и вас и руснаците не ви е място на полуострова !бихме ви във всичките войни и сега ще ви бием пак ако трябва само с деца, старци и жени !закривай !казах !
5
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лилипутин използва глупавите сърби ,за да разпалва регионални конфлисти, белким му се размине за терористичната дейност, в която не знае умора...
4
23
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Палете танковете. 100 000 българи са зад вас и ще дойдат да се бият срещу нечовеците.
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма за кога да отлагаме нека свирят бойни рогове г-н Вучич сега или никога, Крим е руски и Косово ще е руско.
2
14
 
9
 
! Отговори
Поп Кирил преди 6 години
Трай бе, ей!Забрави ли кой ви освободи от фашистко робство? И от австро-унгарско също! И от сръбско робство пак Русия ви освободи, ясно ли ти е бе?! Не е Полша, не е Литва, ами Русия ви освободи от сръбско робство!Така че ще мълчиш и ще чакаш да ти кажем какво да приказваш!Ясно ли ти е, бе?!
1
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе как ще е против, след като ще се скара с шефа?! Руснаците са експерти по замразени конфликти, те само това желаят!