Джошуа надделя над Паркър, за сефте не би с нокаут

Британецът прибави още една световна титла
72

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е носител на три от големите световни титли в световната тежка категория, след като надделя убедително след единодушно съдийско решение над Джоузеф Паркър на "Принсипалити Арена" в Кардиф.

Мачът завърши без нокаут, което бе за първи път на британеца, който досега имаше 20 победи от 20 мача, всичките с нокаут. Така двамата изиграха общо 12 рунда, като новозеландецът се оказа като доста костелив орех и труден съперник.

Двама от съдиите отсъдиха 118-110 в полза на британеца, а третият - 119:109 в полза на Ей Джей, който вече е шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация, като именно последният пояс бе отнет от актива на Паркър.

Паркър създаде сериозни проблеми на британеца през първите рундове, но след шестия рунд Джошуа бе абсолютен господар на ринга и владееше изцяло инициативата.

Това е първа загуба в кариерата на Паркър, който има до момента 24 победи. Джошуа пък записа на сметката си 21-ата победа, като 20 от тях са с нокаут. Това е и първият мач на британеца в който той не нокаутира противника си.

За да стане абсолютен световен шампион, Джошуа трябва да си уреди мач с Дионтей Уайлдър, който държи четвъртия голям пояс.

Малко преди това се игра още един интригуващ мач, в който руснакът Алексанър Поветкин нокаутира брутално Дейвид Прайс в петия рунд. Британецът падна облян в кръв след два здрави удара на руснака, а медицинските екипи го свестяваха няколко минути на ринга.

Благодарение на този зрелищен успех Поветкин, който има само една загуба в кариерата си - от Владимир Кличко, най-вероятно ще стане официален претендент за световната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Всичко за срещите четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари