Джошуа надделя над Паркър, за сефте не би с нокаут

Британецът прибави още една световна титла
72

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е носител на три от големите световни титли в световната тежка категория, след като надделя убедително след единодушно съдийско решение над Джоузеф Паркър на "Принсипалити Арена" в Кардиф.

Мачът завърши без нокаут, което бе за първи път на британеца, който досега имаше 20 победи от 20 мача, всичките с нокаут. Така двамата изиграха общо 12 рунда, като новозеландецът се оказа като доста костелив орех и труден съперник.

Двама от съдиите отсъдиха 118-110 в полза на британеца, а третият - 119:109 в полза на Ей Джей, който вече е шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация, като именно последният пояс бе отнет от актива на Паркър.

Паркър създаде сериозни проблеми на британеца през първите рундове, но след шестия рунд Джошуа бе абсолютен господар на ринга и владееше изцяло инициативата.

Това е първа загуба в кариерата на Паркър, който има до момента 24 победи. Джошуа пък записа на сметката си 21-ата победа, като 20 от тях са с нокаут. Това е и първият мач на британеца в който той не нокаутира противника си.

За да стане абсолютен световен шампион, Джошуа трябва да си уреди мач с Дионтей Уайлдър, който държи четвъртия голям пояс.

Малко преди това се игра още един интригуващ мач, в който руснакът Алексанър Поветкин нокаутира брутално Дейвид Прайс в петия рунд. Британецът падна облян в кръв след два здрави удара на руснака, а медицинските екипи го свестяваха няколко минути на ринга.

Благодарение на този зрелищен успех Поветкин, който има само една загуба в кариерата си - от Владимир Кличко, най-вероятно ще стане официален претендент за световната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Всичко за срещите четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Апф преди 6 години
Е, не съм те имала предвид. :) Всъщност основно изкоментирах по този начин заради някои мнения доста по-назад. В спора се ражда истината, но българинът освен Тайсън и Али, почти никой друг не знае. Прави се на отявлен специалист, само когато да се шуми за някой двубой. Та така.
34
0
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До Апф. Критиката се приема! Статията е за Джошуа, не за Тайсън - така че си прав в случая. :) Иначе Джошуа много го харесвам като боксьор и бих стискал палци за него при евентуален мач с Уайлдър.
33
0
 
2
 
! Отговори
Апф преди 6 години
Колкото до Джошката - би си го без проблем, не вложи никакви усилия, показа подобрено кардио, защита и си беше спокоен. Не търсеше нокаута, не си даде особено зор. Оня американски хамал би застаряващия Ортиз, дето само глаукома няма, не беше така активен и бе хванат с хапчета за кръвно, и стана страшилище. Дето в мача им гонга го спаси, дадоха му допълнително време да възстанови и започна да замахва пак като анемична девица, та успя да го нокаутира. Почти всички рундове Ортиз го надира.
32
0
 
4
 
! Отговори
Апф преди 6 години
Айдеее, пак се пръкнаха боксовите "специалисти", които само за Тайсън говорят.Тайсън в прайма си би единствено дъртия Лари Холмс и Спинк, всички други бяха за пълнеж, като за повечето дори не можеш да намериш информация в интернет.Тайсън имаше харизма, брутален стил на боксиране, но имаше лабилна психика. Сваля Бъстър Дъглас, който след това се изправя и с макаронени крака му откъсна главата. Тайсън загубеше ли контрол над мача се сдухваше.
31
1
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Алекс Стюърд имаше 24 победи с нокаут от 24 мача. Докато не срещна Холифийлд. :) А по-късно Тайсън го смаза в първия рунд. Чак пък да е бил дървен боксьор от ниска класа... Не ми прилича на такъв.
30
1
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
А за съвременните боксьори може и да си прав. Ясно е, че има много зоб! Но явно такива са сега реалностите - или човек се примирява и гледа или им тегли една и престава да гледа бокс. Аз така спрях да следя културизма и Мр. "Олимпия". Всеки решава за себе си.;) Бъди здрав!
29
1
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Тайсън играеше с отклони и ескиважи.=====Това е верно, но така играеше в първите си мачове срещу дървени боксьори от ниска класа. "... Щом за теб Лари Холмс, Тревор Бербик, Майкъл Спинкс, Тони Тъкър и други са дървени боксьори от ниска класа... А и не съм забелязал по-малко късно да си е сменил стила. Не ми е заприличал на Мохамед Али - да "жили като оса" и да "лети като пеперуда". Все същия стил играе - пикабу бокс. В това беше цар - няма за какво да сменя стила. Така мисля.:)
28
0
 
11
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Не съм те обидил - изказах си мнението. Нямам намерение да споря с човек, който не може да води нормален разговор. Показва психика на лузър. Да споря с такъв е загуба на време и положителна енергия.
27
0
 
6
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Е как няма да го аплодира - човека показа умения и кураж! Тва никой не го отрича. Но загуби боя! Какво значи морален победител в случая - съдията трябваше да не спира мача, докато Виталий остане без око ли? Ако някой води по точки, но го нокаутират - морален победител ли е? Ленъкс нарушил ли е някакви правила, ударил го е със забранен удар ли? Не, победи го по правилата. И го надигра - д по-малко пласирани , но по резултатни удари.Факт!
26
0
 
9
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Факти: 1.Ленъкс би Тайсън. 2. Тайсън беше в края на кариерата си и накрая губеше вече не от боксьори като Ленъкс, а от треторазрядни боксьори.3. Ленъкс ПОБЕДИ Виталий Кличко. Такива са фактите.:) Интерпретациите, че бил ненадигран... Ама победен... :) Голям боксьор беше, никой не отрича. Но има много големи боксьори - зависи какво сравняваме.
25
0
 
11
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
И не случайно Тайсън боксираше с фронтална стойка. Другото много важно при Тайсън е гарда му - висок, херметически, както се казва, гард. Аз и досега не разбирам как излизат професионални боксьори със свален или недобре поставен гард, скъсват им главите от бой - и пак се не сещат поне ръчичките да си вдигнат - поне по този начин да се опитат да се предпазят...
24
0
 
10
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Тайсън играеше с отклони и ескиважи. В момента в който по-високият му противник ( а те всички бяха такива) му посегнеше, Тайсън се отклоняваше или правеше ескиваж и излизаше НАПРЕД, а не НАЗАД! С удар! От далечна дистанция влизаше моментално в средна с удар или бомбардировка от удари! Всички, които казваха, че ще го държат на дистанция, се търкаляха по ринга в първия рунд!
23
1
 
6
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"до 18 Самият Майк Тайсън казваше....ако бяхме се срещнали аз и Виталий Кличко в най-добрите си години...само Господ знаеше кой щеше да победи."...Ахаха! Казал го е, щото вече не се боксира и се опитва да го раздава културен. Сещаш ли се кво щеше да му каже когато беше " в най-добрите си години" - щото аз се сещам и нямаше да е подходящо за писане. И мое лично мнение, на базата на това, което съм гледал и знам за стила на Тайсън - Виталий Кличко нямаше да може да пипне Тайсън с пръст тогава ;)
22
0
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Абе, за нас, феновете, е важно мачове да има. Някои ще са по-добри, други по-слаби - няма начин - живи хора са това, не машини! За феновете е празник, когато има големи боксови мачове. Вярно, аз този го проспах, ще го гледам на запис ( не е същото!), ама пак съм си фен. Затова да са живи и здрави всички коментиращи - и тези с които съм съгласен, и тези с които имаме различно мнение!
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Joshua vs Parker - *** off! Long live the Theatre! Joshua in Royal Shakespeare Theatre!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Povetkin smacka Parker
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прайс загуби от руснака с ноукалт пишете и затова
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това са боксьори а не като примадона Опулева който излезе ВЕДНЪЖ на големият ринг срещу Кличко и го раздаваше Клоун от цирка.
17
3
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 33,"Всички очакваме Уайлдър- Джошуа!" И аз очаквам да стана милиардер. Един бой се урежда месеци напред, а още повече между такива силни боксьори. Докато уредят мача, джошуа може (и би било добре за да не губи форма) да изиграе някой междинен двубой. А колкото до Поветкин може и да е стар за голям бокс, но притежава изключително добър нокаутиращ удър и снощи се видя. Аз не знам защо снощи Джошуа толкова много търсеше тялото на Паркър, но точно това би му създало проблем с Поветкин.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Тайсън, няма заряд , няма класа. Само актьори. Тъжна история.