Гордост на полицията: Роботи "надушват" дрогата в Белгия

Белгийските власти купили кучета роботи, които да им помагат в работата
1 апр 2018 19:51, Екип на Dnes.bg
14
Гордост на полицията: Роботи "надушват" дрогата в Белгия
Снимка: Федерална полиция на Белгия

Белгийската полиция се сдоби с четири кучета роботи, похвалиха се от Брюксел днес. Дроидите ще бъдат използвани за търсене на наркотици и медикаменти. 

Роботите не само могат да "надушат" дрогата, но и незабавно да определят нейния вид, което ще позволи задържане на преносителите да се прави на място.

Според федералната полиция "обонянието" на новите роботи е феноменално и ще подпомогне работата на дирекцията за борба с нарокотиците.

Новата придобивка беше тествана днес на рибен пазар, като задачата на дроидите беше да открият подозрителни вещества, скрити в риба. Освен че нищо не остава незабелязано за роботите, те са на разположение по всяко време. Полицаите се надяват и да постигнат икономии, тъй като, за разлика от специализираните кучета, те не се нуждаят от водач, нито от кучкарник и храна.

Роботът куче има интелигентна тракинг връзка с полицая, като може да се командва и контролира само от един човек по време на акции. Полицията съобщи, че проявява интерес и към закупуване на роботи, които могат да прочетат картата за самоличност на арестувани лица, като ще позволи протоколът за задържане да бъде отпечатан на място, което ще облекчи работата на полицаите.

Кучетата роботи са истинска революция, но все още не са всесилни. Технологията за атакуващи кучета, например, все още не е готова, така че живите кучета остават "на въоръжение", съобщават от полицията в Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ined преди 6 години
Ама се нуждаят от ток и от пазач, че някой новоевропеец да не ги гепи
13
0
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Dnes.bg , това е априлската им шега! :D
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложи си кирилица ,смотльо
11
1
 
1
 
! Отговори
hm преди 6 години
polizaite ikonomisvat...i a3 iskam da ikonomisam-polizai e golqm ra3hod i ne vur6i rabota. samo stoi na telefona , ti4a sled naru6iteli ili gi puska, 3a6toto 3nae 4e ako gi hvane, posle 6te gi pusnat....firmata poliziq, moze da se 3ameni ot roboti. i be3 tova si igraqt samo na psihoterapevti-pri piqnski sva-ako 3a tqh ne e opasno da gi ulu4i nqkoe 6i6e....ili zena koqto podo3ira muza si v i3nevqra...4akat neosporimite doka3atelstva.. a savanut nqma djobove
10
1
 
0
 
! Отговори
a kato spre преди 6 години
a kato spre 3ahranvaneto?o6te edin minus: durzavata se li6ava ot edno pero-danuk "ku4e"
9
0
 
2
 
! Отговори
К9 преди 6 години
До АнонименДушенето става по химичен път - сканират и анализират веществото независимо от опаковката - не приемайте глагола буквално
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Технология за атакуващи кучета... Има вече съществуващи и доста по - ефективни техники.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е в херметична опаковка няма как да подушат нищо.Какво ще подушат без въздух.А и без тва големите пратки дрога минават през пристанищата.В един кораб има стотици контейнери-никога не ги проверяват всичките.Просто няма как защото на ден идват десетки кораби-митничарите трябва да са половин милион само на едно пристанище
6
1
 
14
 
! Отговори
azu преди 6 години
помислих.като прочетох заглавието,че нашите тумбаци,ще ги сменят с роботи пък то било в белгия
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз си купих от този модел, само че , моя разпознава кой в стаята се е иcпуснал и съответно може да даде рецепта за яденето което е ядено и това само от миризмата
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеха да ги направят като котки, котките ядат риба.
3
0
 
7
 
! Отговори
Комисар Рекс преди 6 години
Брей, ако бандита знае как мирише дрогата и напръска няколко човека в самолета със разни миризми, тия кучета докато се побъркат да лаят и бандита преминава, а куките носят пceтата на ремонт щото не са намерили нищо.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** те пак се хвалят до като имат батерии хи хи хи.
1
7
 
9
 
! Отговори
Туск преди 6 години
Колкото и да ми го хвалите ИИ има още много хляб да яде. Омръзна ми да възхвалявате. Не е нищо особено. Купчина чаркове, които ръждясват.