Макрон: Изкуственият интелект може да заплаши демокрацията!

Технологията трябва да бъде открита за обществен контрол, смята той
Обновена: 1 апр 2018 17:09 | 1 апр 2018 16:40, Венцислава Вельова
114
Макрон: Изкуственият интелект може да заплаши демокрацията!
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че изкуственият интелект "може напълно да заплаши демокрацията", ако не бъде контролиран. Но той допълни, че дигиталните алгоритми трябва да направят публичните и частните услуги по-ефективни. Според него технологията трябва да бъде открита за обществен контрол, за да има доверие към нея, предава Politico, цитира "Фокус".

"Ролята ми не е да блокирам тази промяна, а да обучавам хората да имат възможност в новия свят", заяви Макрон. 

"Изкуственият интелект може да направи революция в сферите на енергетиката, отбраната, транспорта, финансите и медицината, но хората могат да отхвърлят иновациите, ако не им вярват", предупреди той.

Президентът заяви, че всичките алгоритми на изкуствения интелект, които правителството му създава, ще са открити за обществен контрол, за да се намали заплахата за демокрацията. Това равнище на прозрачност ще се прилага и върху алгоритмите, развивани от компаниите, които получават средства от френските власти. 


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами да я заплаши нещо най-после тази демокрация,която се е развилняла не само да заплашва целия свят,ами и да създава планини от трупове!!!

А най-добре да вземе,че да я унищожи,заедно с нейните така настървени оръженосци!

Че Светът най-после да си отдъхне от всякакви мерзости и от този ДЕМОНОкраДичен поход, срещу Човечеството!!
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много серт им идва на тея чиновници заплахата да им изчезне демокрацийката. Че ще спре кльопачката ако някой им вземе властта и ги настани в апартаменти с решетки.
103
0
 
1
 
! Отговори
Unkin преди 8 месеца
Teroristichnite hyper agresivni reklami s lajlivo sadarjanie sa oste po silno ubiistveni za jivoga na europeiskite grajdani, te ni troviat mnogo poveche jivota po eu tv canali, eu radio canali, eu vestnici, magazini, pazari....
102
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
При пчелите съществуват т. нар. търтеи... Те пак имат някаква роля за обществото в кошера , нали така! Човешкото общество страда от все повече генетични заболявания, заради мутацията на гените, и за да оцелеем ще имаме нужда от всеки свой член.
А докато медицината и генетиката напредват, човечеството ще става все по-умно, и ще се научи да използва много по-ефективно природните ресурси.
101
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
До Руснака

Политическата система няма никакво значение за живота на хората. Ние живеем според правилата на икономическата система, а тя се нарича капитализъм! При тази система, само няколко процента от хората(капиталистите), решават какво ще правят останалите хора. И дали изобщо ще правят нещо... Демократична е само политическата ни система, защото народните представители се избират на демократичен принцип. Те пък от своя страна излъчват по същия начин и правителството. Има и контрол мужду тях
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 99
Объркал си играта. Не е до заслуги, а до позиция ИИ на притежание.
99
1
 
0
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
До Руснака

Не казвам, че едните са по-малко хора от другите. Казвам само, че в едно все по-развито технологично общество, някои хора няма да могат да бъдат толкова полезни за обществото, както други хора. И след като няма да са полезни, не би следвало да получават същите удобства, като тези, от които човечеството има повече нужда.
Както в един мравуняк, всяка от мравките има някаква роля, така и човешкото общество трябва да се структурира по подобен принцип за да върви напред.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че има опасност от ИИ,има,ама тя и "Демокрацията" ви е една с мирис на азиатски и африкански тела...
97
0
 
0
 
! Отговори
Руснака преди 8 месеца
До икономист
Значи не разделяш хората на добър или лош материал, ама все пак еднита са по малко, хора, защото не са имали късмета да се родят като другите, които наричаш по интелигентни и талантливи, демек според изказването ти са добър материал и стимулираш тях за ралика от другите, които обричаш на .. е ти си лош материал значи... икономисте
96
0
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 8 месеца
Демокрацията е другата форма на диктатурата, където 51 човека, казват на останалите 49 какво да правят. Разлика, няма само прах в очите ..
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Макарон е изкуствен интелект. И е много опасен за демокрацията. Опитва се да накара всички млади мъже да се женят за майките на гаджетата си.
94
1
 
0
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
Според мен, не е нужно изкуственият интелект да навлезе във всички сфери на обществото.
Би могло най-сложните дейности и професии да бъдат оставени на човека, мисля че така ще е най-добре.
Не мисля обаче, че обществото трябва да се разделя на добър и лош материал. Защото тези, които не са родени талантливи, не заслужават да бъдат наричани лош материал!
Но като цяло съм съгласен, че по-интелигентните и способни хора, заслужават да получават повече от другите, за да са пределно мотивирани!
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Турчин може да се научи само да прави дюнери. И то не добре.
92
3
 
1
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
До ан

Както споменах по-долу, мнението ми е, че в учителския труд, няма нищо специално. Но все пак той има своята роля при откриването и "отглеждането" на таланти.
Според мен, училищата не трябва да съществуват, под формата, в която съществуват днес. Не е нужно да се поддържат тези огромни сгради, с този раздут персонал.
Трябват ни само най-добрите учители и дистанционна форма но обучение. И без това, дали ще научи нещо детето, зависи от самото дето. Нужно е и по-добро учебно съдържание!
91
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 8 месеца
До *** Османлийски

Няма значение от кой тип е демокрацията, въпросът е, че не е това за което ни се представя! Мисля, че тук сме на едно мнение, или греша? Не разбрах само, на теб харесва ли ти да си във "финансово робство"?
Образованието ми е икономическо, затова и никът ми е такъв! За теб не знам...
А вече колко разбирам от икономика, е тема за отделен разговор.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този ми е същия като плевенлиев - оли с претенции, лансирано заради липсата на собствено мнение.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 17

"А бе негодник"
ЩО ЗА ОТНОШЕНИЕ !
Именно ниските волтажи микрокомпютрите правят прилагането на тези разработки възможно. Нюрото е супер, но допреди 15 години беше просто концепция, която щеше да отнеме 1000 години. Днес можем да го тестрваме и подобряваме на всеки няколко дена. Знам, че искаш да се чувстваш умен и хитър балканджиьово, но се надявам, че именно твоята работа, ще е пъурвата, която ще изгори и ще мреш от глад :)
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-обичам продукт на турски кръвосмешения да ми обяснява нещата от живота.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това изказване показва объркаността и деградацията на западното мислене. Изкуственият интелект заплашва да изрита милиони работещи на улицата, дори да убие доста хора, а те се загрижили за демокрацията.
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ястреба
То и сега това ако е интелект.
Мале ,мале , скръб.Мисленето стана голем кът