Заловиха 7 нелегални мигранти край Елхово

В акцията е участвал и хеликоптер
28
Заловиха 7 нелегални мигранти край Елхово
Снимка: МВР

7 нелегални мигранти са заловени в хода на специализирана полицейска операция, съобщават от МВР.

В действията, проведени в зоната на отговорност на РДГП - Елхово, е участвал и хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение.

Заловените са петима мъже и две жени, самоопределящи се като сирийци. Те опитали да влязат на българска територия в района на р. Тунджа, въпреки пълноводието.

Това наложило провеждането на спасителна операция с екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от Ямбол. Задържани са още каналджията, иракски гражданин, който водел групата и двама българи, които я чакали на наша територия.

Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спасители...доброволци...пожарна безопасност...хеликоптер.... и всичко това - само и само да си ни ги запишат по домова книга...........май трябваше да гласувам за тръмп.
3
1
 
29
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
А честито! И сега какво, вместо незабавен арест, и експулсиране в Турция, тези ще бъдат третирани като свещени крави, че сакън да не пострада ЕвропреЦедателството и рахата на Бойко М. Борисов! Аман вече! Тази работа смъpди на разложен труп!
2
0
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Много отдавна!Хората пари направиха!
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно това се превърна в бизнес!