Заловиха 7 нелегални мигранти край Елхово

В акцията е участвал и хеликоптер
28
Заловиха 7 нелегални мигранти край Елхово
Снимка: МВР

7 нелегални мигранти са заловени в хода на специализирана полицейска операция, съобщават от МВР.

В действията, проведени в зоната на отговорност на РДГП - Елхово, е участвал и хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение.

Заловените са петима мъже и две жени, самоопределящи се като сирийци. Те опитали да влязат на българска територия в района на р. Тунджа, въпреки пълноводието.

Това наложило провеждането на спасителна операция с екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от Ямбол. Задържани са още каналджията, иракски гражданин, който водел групата и двама българи, които я чакали на наша територия.

Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 6 години
Това е цената която България плаща за да е в ЕС. Като искате ЕС ще влизат мигранти, децата ще правим ***, ядем еврохрани с лошо качество, гейпаради, наркотици и т.н. ЕС е зло, но малко хора го разбират.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казва се незаконно нахлуване на чужда територия. Следва съд и затвор. Това е нормалното посрещане на мюслитата.
22
0
 
12
 
! Отговори
Хюго Бод преди 6 години
Миниране на границата, пускасне на вълци... башибозукът трябва да бъде спрян. Нямат място тук оркообразните...
21
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Не са виновни плъховете, които са ни полазили, а тези, които им отварят вратите и ги пускат в къщата ни! Крайно време е България да започне да пази границите си -те са знаменателни за суверена и съществуването на държавата! Иначе - ще станем като Западна Европа, където Джихада вече тържествува по улиците на градовете, хората биват изнасилвани, клани, стреляни, взривявани и прегазвани ежедневно (особено в петък след джамия), а MSM медиите го прикриват, както навремето комунистите криеха Чернобил!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно какво ще се случи ако се опита някой да пресече границата на Ирак през нощта? Сигурно няма да му намерят костите даже обяче като те го правят незаконно има вечеря топли одеяла и психотерапевт да не би да се напрегнали нещо. За нашите баби и дядовци обаче гладна смърт и мизерия. Тв ти евроценности да ги...
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват само наколко картечни откоса. После няма да има повече кандидат бежанци...
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. И сега и тия ще ги хрантутим. Пари за пенсиите на нашите бащи и майки няма, а за някакви престъпници има. И жилища, и дрехи, и храна. Това граница ли е изобщо? Май всеки си минава и заминава и после НИЕ го храним и обличаме? Да го кръстим хотел България? Каква ти република?! Тия пиявици имат повече права от нас - българите. И тука не става дума за малциства - всички българи. Независимо дали са от арменски, ромски, шопски и т.н. произход. Идва някакъв чаршаф там и вече спане, чдене, пиене!
17
1
 
23
 
! Отговори
polvo преди 6 години
(още) Въпросните кога ще бъдат съдени и екстрадирани? До кога българските законотворчество и законодателство ще са мащехи за българските граждани и дащни ''майки'' за една определена група чужденци?
16
0
 
6
 
! Отговори
polvo преди 6 години
(още) ......наложително те да минават границата ни НЕ КЪДЕТО ТРЯБВА И НЕ КАКТО ТРЯБВА?!?
15
0
 
9
 
! Отговори
polvo преди 6 години
В допълнение към писаното по-долу от ''@'' -хвърлете, ако не ви мързи, един поглед на въпросното дело на РС - Г. Беляев: judiciary-bg.org/courts/RC/gocedelchev/webacess.nsf/5761458cc34e6f6bc22574f900590b80/858568e226eae552c22579cf003e8d71?OpenDocument . Вкрвтце - гражданин на държава от ЕС пресича границата с др. такава НЕ КЪДЕТО ТРЯБВА И КАКТО ТРЯБВА! Което е престъпление! За ''героите'' на статмята само ще попитам - какво поставя под опасност живота им в Турция, та да е ( следва)
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нарушители и каналджии обратно по течението на Тунджа към Ердоган.Без спасителни жилетки.Само с по един шут отзад.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече не е новина че още седем хрантутника ще виснат у нас на безплатен живот.Новина ще е ако не бъдат допуснати да влязат в България а натирени обрано откъдето са допълзяли.Крайно време е да се закрият "бежанските" центрове и всички нахлули да се депортират от сраните на произход.Не желаем никакви араби и африканци.В България няма никакво място за тях.
12
0
 
21
 
! Отговори
к преди 6 години
мястото на тази е в затвора !да ги осъдят на 10 години принудителен труд - това заслужават тези "бежанци" !
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случайно някой от тях да е бил подпукан от бой? Ако не - жалко, и следващия път да си свършите работата, мързели.
10
0
 
21
 
! Отговори
Хванаха ги преди 6 години
И сега ги хранят и обгрижват на държавни разноски.
9
1
 
29
 
! Отговори
@ преди 6 години
С тези "евро ценности" се получи такава извратения, че няма описване.Ако който и да е българин мине граница без документи, следва арест, съд и затвор.Ако който и да е мусли мине граница без документи, пращат линейки, хеликоптери, червен кръст, масажисти и *** да ги поемат, да ги настанят и дундуркат докато решат къде им се живее. Това не е ли перверзия бе хора?Ние сме низвергнати и малтретирани в собствената си държава.Имаме клошари по улиците, в дъжда, но "сирийците" са на топло.
8
1
 
33
 
! Отговори
До Киро преди 6 години
НРБ беше защитена по границите с минирани полета. Сега вместо това има екипи, наети и платени от фондациите на Сорос, които раздават храна, вода и айфони с най-модерни GPS технологии на мюсюлманския нашественик и му указват пътя към сърцето на Европа, грижейки се да вдигнат медиен вой до небесата, ако някой граничен служител си свърши работата с мохамеданите и се опита да ги озапти! Просто системна грешка в Демокрацията, явно! Опазил ни Бог!
7
4
 
23
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Де да бяха само тези- с мед да ги мажеш. А само преди два дни Борисов излъга, че мигрантският натиск е нулев. Борисов лъже народа си, от който произхожда, в интерес на чужди западни интереси и в интерес на чужди нам хора. Но няма да го прокълна, защото той вече е прокълнат. Заради ИК няколко човека от ГЕРБ и Станишев са прокълнати. Сега само чакам да видя на прокълнатите какво ще им се случи.
6
1
 
36
 
! Отговори
Киро Х преди 6 години
Навремето, граничарите на НРБ имаха инструкции да пазят целостта, суверенитета и сигурността на Народна Република България и с огън и жупел бранеха границите ни, като не само стреляха по опитващите да проникнат нелегално криминални елементи, но и ги убиваха на място, и получаваха награда за това, че са си свършили работата. Сега, уви, в Евроатлантическа, толеристка България, вместо граничари имаме милосърдни сестри и джендери по границата, които третират престъпниците-джихадисти като звезди!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така и така европейските лапачи са тук заради председателството - закърпете към всеки от тях определена бройка и друм да ги няма. нека ги интегрират там по ес - меркел,макрон и всеки , който си ги харесва и си ги кани.