Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците

Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие, смята той
Обновена: 2 апр 2018 16:25 | 2 апр 2018 15:43, Александър Попов
241
Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците
Снимка: Reuters

Това доколко конфликтът между Москва и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия, заяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

През Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца, каза той.

Още по темата

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

В изказването си Лавров допълни, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, предаде ТАСС. Министърът изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва примера (на дъщеря си Юлия, която излезе от комата), защото съдейки по всичко двамата с дъщеря му са били еднакво засегнати при инцидента", каза Лавров.
Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров. "Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", заяви той.

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

Министърът допълни, че разчита Тръмп да спази обещанието, дадено от САЩ, и да се изтегли от Сирия след победата над групировката "Ислямска държава".

"Особено ни безпокои това, че въпреки постоянните изявления, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, през последните месеци наблюдавахме как САЩ доста сериозно се установяват на източния бряг на река Ефрат", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До П.Петров5 милиарда евро безвъзмездно подпомагане по програми от ЕС----------------------Тръпки ме побиват! Да не би БГ да са зависими наркомани просяци? Болни на системи ли са? Какви са ... ? Що се отнася за търговското салдо и трудоспособното население работещите извън България се вижда отлично чии страни обогатяват с труда си, а за БГ трошиците, аха! Милост, ако изброеното от вас и ако тенденцията се зъдълбочава в същата посока е според вашата оценка положително! Просяците на ЕС ли?
174
4
 
21
 
! Отговори
О чудо! преди 6 години
О чудо! Юлия Скрипал, първо се била отровила на пейката от газ, след което възкръснала, след това умряла от лепкавата отрова на вратата, след което отново възкръснала. Сега е жива и здрава, и си чурулика в болницата.
173
3
 
9
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Вероятно поставилият отровата е имал специални инструкции, на руски език, в превод от английски, на хартия с водния печат на британската лаборатория за отровни вещества в Портън Даун.
172
14
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Велински 182 . Каква ни е ползата от ЕС ли :5 милиарда евро безвъзмездно подпомагане по програми от ЕС 30 милиарда евро инвестиции серщу 2 милиарда от Русия1,5 милиарда евро положително търговско салдо с ЕС , 4 милиарда евро отрицателно с Русия1 милиард евро приходи от работещи в ЕС българи, за работещи в Русия българи ако има , са твърде малко, за да ги брои някой.Ето това е ползата.
171
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 173,181 *** има в Русия повече,отколкото в целия ЕС.По численост гонят алкохолиците,търпят на бой и разнасят срамни болести.
170
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Украйна Рада 184 Трябва да е бил с руски корени.Не само у нас има рубладжии.
169
4
 
17
 
! Отговори
Украйна Рада преди 6 години
Днес един от депутатите в Радата, се произнесе: "Политиката на Украйна е пагубна, и попита какво спечели Украйна от Американските си приятели? Загубихме газ на много по-ниски цени и производства Р-я". Когато фактите говорят...Днес в Радата се коментират промените в здравеопазването - Опаа, и ограничаването до медицински услуги.Добре дошли в капитализма уважаеми украинци. Бяхте използвани, ограбени и изплюти от САЩ. Като ви дойдат сметките ток, вода, парно ще плачите като БГ, ще броите гривните
168
10
 
5
 
! Отговори
не е за първи път преди 6 години
Аз знам от какво се страхува Владимир Путин, каза бившият украински президент Виктор Юшченко за Скайнюз.Политикът, който бе начело на източноевропейската страна от 2005 до 2010 г. даде интервю пред британската медия. "Аз знам от какво се бои руският държавен глава. Той се страхува от това светът да не се обедини срещу него, да не го изолира. Когато Путин почувства опасност, той започва да действа. Неговите постъпки са груби и агресивни", посочи още бившият държавен глава на Украйна.Според Юшченко отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал е било планирано в М
167
4
 
11
 
! Отговори
Велински преди 6 години
До П.Петров Няма да давам оценка но ще направя малка препратка към историята при това нашата. 1941 - 1944: Партизаните са престъпници и терористи о очите на тогавашната власт. О очите на "народа" са герой. От 1944 до 10.10.89 също бяха герой. След това вятъра се смени и знаете какво стана ... дори БСП станаха радетели за ЕС и НАТО. Каква е ползата от ЕС за БГ народа .. 110 % никаква. Ползата от нато също. Всичко е само интереси на определени хора ... народите ами препратка към любо Пенев.
166
5
 
10
 
! Отговори
до Анонимен 173 преди 6 години
Хем Анонимен, хем русофоб, хем *** - нещо като ***.
165
11
 
5
 
! Отговори
До П. Петров преди 6 години
Ами направи разследване, като толкова живо те "интересува" кой ги е убил изборните от теб? Както и такова за катастрофата на Даяна, за смъртта на акушерката издала пола на "богоизбраните" отроче от Бъкингам, за убийците на Г. Марков, за атентата срещу папата, за убийствата на братя Кенеди... Дерзай!
164
6
 
11
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Как "не са си увеличи" територията Кравария? Сигурен ли си? А Хаити, Гуам, К. Рика и тя си е почти Краварски протекторат! Там кога е имало "референдуми"? А на атола Бикини кога е имало "референдум" за изселване на местното население и превръщандто му в ядрен полигон на Кравария? Хайде малко да се пообразоваш, а...
163
17
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Мнозина може да имат изгода от смъртта на Скрипал, но само управляващите в Кремъл имат изгода от посланието на убийството му - "Така наказваме предателите,където и да са се скрили!" От смъртта на:Владислав ЛистьевГалина СтаровойтоваПавел ХлебниковАнна ПолитковскаяАндрей КозловАлександр ЛитвиненкоНаталья ЭстемироваСергей МагнитскийЮрий ЧервочкинИгорь ДомниковЮрий ЩекочихинПол ХлебниковСергей ЮшенковБорис НемцовСтанислав МаркеловАнастасия БабуроваПак ли британските служби имат изгода или режимът в Кремъл ?
162
14
 
7
 
! Отговори
Рукавишников преди 6 години
Стига с тези глупави оправдания, бе Лавров - то може да е изгодно и за комшията му, защото пуска силна музика.
161
17
 
13
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
На класацията за БВП 2016 се вижда, че икономическата "мощ" на Русия е по-малка от тази на Италия...И смешно и тъжно...
160
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен168 Още ли си тук и адвокатстваш на Русия?Бих се учудил,да те няма.Кой насъска Сърбия,да нападне България и я унищожи като държава1885-Русия.Кой заплашва света с ядрени бойни глави-Русия?
159
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЛ АВИВ-ИЗРАЕЛСКИЯ ПРЕМИЕР НАТАНЯХУ ЗАЯВИ,ЧЕ ХИЛЯДИТЕ АФРИКАНСКИ МИГРАНТИЩЕ ПОНАСТОЯЩЕМ НАМИРАЩИ СЕ В СТРАНАТА МУ ЩЕ БЪДАТ ПРЕМЕСТЕНИ В СТРАНИ ОТ ЕВРОПА НАЙ ВЕЧЕ ГЕРМАСНИЯ ,АВСТЪРИЯ И ИТАЛИЯ СПОРЕД СПОРАЗУМЕНИЕТО ПОСТИГНАТО С БЕЖАНСКАТА АГЕНЦИЯ КЪМ ООН ПРЕДАДЕ AFP.ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ ЩЕ ПОЗВОЛИ НА ИЗРАЕЛ ДА СЕ ОПСВОБОДИ ОТ 168251 МИГРАНТИ ОТ ОТ АФРИКА .КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРЕСЕЛЕНИ В ЕВРОПА./ СЛЕД ТАЗИ НОВИНА СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО КОЙ ЦЕЛИ УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЯЛА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА И ТОВА НЕ Е РУСИЯ
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пак сме последниЗаради такива като тебе ве колега сме последни, заради такива кото тебе без собствено мнение сме последни.Съобразяващи се какво ще каже западът или Русия, сме последни.
157
8
 
19
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
Англичаните са най-мръсната пасмина в Европа
156
5
 
14
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
Да не сме стадо че да гоним някого.