Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците

Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие, смята той
Обновена: 2 апр 2018 16:25 | 2 апр 2018 15:43, Александър Попов
241
Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците
Снимка: Reuters

Това доколко конфликтът между Москва и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия, заяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

През Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца, каза той.

Още по темата

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

В изказването си Лавров допълни, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, предаде ТАСС. Министърът изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва примера (на дъщеря си Юлия, която излезе от комата), защото съдейки по всичко двамата с дъщеря му са били еднакво засегнати при инцидента", каза Лавров.
Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров. "Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", заяви той.

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

Министърът допълни, че разчита Тръмп да спази обещанието, дадено от САЩ, и да се изтегли от Сирия след победата над групировката "Ислямска държава".

"Особено ни безпокои това, че въпреки постоянните изявления, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, през последните месеци наблюдавахме как САЩ доста сериозно се установяват на източния бряг на река Ефрат", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС бере душа, нищо не може да ги спаси, каквито и циркове да правят. Не им е виновна Русия.
114
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпионските служби на Запада и Русия винаги са си бъркали по дупките и затова са въвели размяната при джентълменски правила, на баш Ченгето от Кремъл реши да се прави на по-ченге от ченгетата и нагази яко лука.Сега се крие в миша дупка и праща Лавров да носи от девет кладенци вода за да замаже следите на престъплението срещу Скрипал !
113
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен120 Да,аз съм Федерер?!Толкова сте ***,руските ***,че направо сте смешни.Литвиненко,не Ликаченко,***.
112
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за последните 5 години лъгахте многократно, сега вече икой не ви вярва и изпаднахте в тотална изолация ... преди поне бяхте водачи на група от държави, сега само Кадиров е зад вас и асад :) .. Боже опази руснаците от путиновата групировка !!!
111
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе какво става с визите за САЩ, паднаха ли? САЩ и ЕС имат договор за безвизов режим с ЕС, а нали България от 11 години вече е пълноправен член на ЕС, или? Спазват ли си САЩ договора с България или най-арогантно храчат в лицето на българите?
110
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 83АНО УМНИ ако нямаш никаква представа от механиката на Слънчевата система просто спри да се излагашМарсианска година 687 дни(земни)Земна година 365 дни(земни)Марс не само че е по-далече от слънцето но има почти два пъти по-голяма година
109
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ликаченко и Березовски ги пречукаха английските служби, Березовски даже беше писал писмо на Путин Русия да му позволи да се върне защото усещаше, че ще го пречукат. А американската гражданака, родената в Ню Йорк Ана Политковская я очистиха чеченците защото се беше намесила в афери на чеченци и руски корумпирани военни.
108
9
 
3
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Убийството беше точно преди изборите в русия с ясното послание колко твърда е (станала) ръката на путин.И естествено сигнал към останалите им шпиони.Не е тайна ,че русия засилва шпионската си дейност на западНо руснаците мислеха че ще отшуми ,както при Литвиненко.Сбъркаха и сега лъжат,нахалстват,опитват се да обвиняват други.
107
3
 
13
 
! Отговори
Аман! преди 6 години
На нормалните хора им писна от британските нелепости.Не беше пейка, брава, ампули, пшеничени каши, стотици загинали.Истината е, че Британците и САЩ се уплашиха от съюз м/у Европа и Русия.САЩ и Британия стават излишни - това е истината.Неизбежно е бъдещ съюз м/у Германия и Русия - СПоток 2 го доказва.Когато се обединят ресурси и технология Европа става непобедима.Тук играта е много по-голяма,Британия и САЩ срещу цивилизацията и обединението.Британия ражда конфликти и разделения в ЕС - факт
106
7
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
И мен понякога руската политика ми идва в повече, но да се разберем: АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ, РУСОФОБИТЕ ТУК НЯМАШЕ ДА СЕ КАЗВАТ ИВАН, дРАГАН И ПР., А ГЮЛХАН, ХАСАН И ПР. ЯСНО ЛИ ВИ Е???
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1959 година посред бял ден в Мюнхен руски агент неутрализира с отровен газ украинския неонацист Степан Бандера. Заключенито не немските лекари е смъpт причинена от остра сърдечна недостатъчност. Едва години по късно се разбра, че фашистът е бил неутрализиран от руските части. А сега как веднага разбраха, че Скрипал, който е лежал в руски затвор и е пуснат да си ходи на Запад, изведнъж Русия решава да го трови с "Новичок", че и веществото се знае...
104
13
 
6
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 6 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До н 111 Гротеска ли е смърта на Литвиненко,Березовски,Немзов,Политковская...?Руската агресия премина всякакви граници.
102
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е притисната до ъгъла,Русия "се отбранява"с измислени нападки.
101
5
 
10
 
! Отговори
н преди 6 години
идеята че Руските спецялни служби са убили бивша Украйнска отреп_ка с отровен газ, в публичен парк и не само абсурдна но и гротескна Още по страннен е фактът че няма жертви сред посетителите на парка - това все пак е БОВследващия път Русия сигурно ще изстреля ракета или ще бомбардира Лондон когато иска да убие поредната безполезна Украйска от_репка, прибрана на хранилка от ЦРУ....западът се превърна в смешха и жалка пародия на това което беше преди 40 години !
100
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за последните месеци в Сирия армията и руските удари светиха маслото на над 2 хил американци пратени да помагат на главорезите от Ислямска държава. Защо САЩ мълчат за това, нито дума за тях, това не са ли американски граждани? САЩ не се ли грижат за техните граждани? А се прави въпрос за двама руски граждани отровени в Лондон, че даже се оказа, че не били отровени ами са си живи и здрави.
99
3
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
До БългаринБългарино, елементарно разсъждаваш, та нека светна теб и останалите ****оумници. И при двамата "Големи батковци" има и плюсове, и минуси. Няма такова нещо като пълно щастие. Те самите не са напълно щастливи, та камо ли ние. Ако водещият ти критерий е *ъза ти, да, хубаво е ядеш банани, но обективният анализ изисква да ретеглиш на везната и доброто, и лошото при двете батки. Ив двата случая получаваш нещо, но губиш друго. Така е - не бъдете толко елементарни.
98
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните държат дъщерята на Скрипал в шах с това, че той не е излязъл от тежкото състояние. А е кзала истината, а е умрял...
97
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Порошенко чува и друг гласРогати ти рублите за пари ли ги смяташ
96
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Порошенко се моли: - Господи, направи така, че Крим да се върне!Чува глас: - Глyпако, Крим отдавна се върна, сега остава вие да върнете парите!