Бащата на Яна: Пуснат ли Чеци, аз ще раздам правосъдие!

Това ли щеше да е присъдата, ако тя беше дете на магистрат, пита той
3 апр 2018 10:30,
107
Бащата на Яна: Пуснат ли Чеци, аз ще раздам правосъдие!
Бащата на Яна. Снимка: bTV

Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми. Това каза бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде окончателно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

"Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм принуден аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако наистина той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място", каза Явор Кръстев пред bTV.

Още по темата

Той изрази възмущението си от присъдата и посочи, че не разбира защо съдът не признава, че Яна е убита по особено жесток начин.

"Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути", обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег.

Той попита дали, ако Яна е била дете на магистрат, присъдата е щяла да бъде същата.

По думите му трябва да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на замяна.

"Ние не наказваме убийците на децата ни и затова искам, не само аз, но и другите мои колеги по съдба, за изменения на НПК за връщане на смъртната присъда и доживотен затвор без замяна. Да не забравят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи", каза той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките престъпления след предложението да се върне смъртното наказание при особено тежки условия. За него справедлива присъда е само "око за око, зъб за зъб."

"Освен да си носим мъката какво да направим още", добави той. "Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на криво като знаем, че детето ни е под земята", посочи още почерненият баща.

"Не ми е ясно защо апелативните и ВКС не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да правя аз когато съдът ме принуждава да взема правосъдието в свои ръце. Добра, лоша харесвам си държавата. Но съм разочарован от правораздавателните органи", сподели Кръстев.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до ВКС, председателят на съда Капка Костова и членовете. Неговата съпруга Даниела се обръща към съдебния състав и "благодари" за неадекватното и несправедливо решение по делото за зверското убийство по особено жесток начин на своята сестра и посочва, че толерират общество на убийци, в което се е превърнала България.

"Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правосъдие със собствени средства, т.е. да убиват убиеца. Осем години шиканиране, играене с мъката на близките, харчене на пари и време за същото неадекватно решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с ВКС. Видях го, чух го с ушите си как се държа той с вас, убиецът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с подобни неадекватни решения. Възпитавате общество на убийци", е написала сестрата на Яна към съда.

Братът на Яна пък е категоричен: "щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие нормални ли сте повечето тук? Знаете ли какво означава смъртна присъда в тази корупция в България. Знаете ли в САЩ колко убити има, но се оказа че са били невинни впоследствие. САЩ са над 200 милиона все пак. Ако има превенция, осветление, камери в този парк може би това нямаше да се случи. Само момиче с чужд мъж в тъмен парк, пияни. Как има села без престъпност само, защото има видео наблюдение. А и човек сам трябва да се пази. Не бих стъпила в това заведение дори.
69
9
 
2
 
! Отговори
Неочаквано тъп. преди 6 години
Коментирам не да защитавам убиеца,но той като излезе бащата ще е на сто години,няма да може гащите да си вдигне, вендета ще прави.
68
4
 
9
 
! Отговори
Петър Янчев преди 6 години
ДА КАЗАХ СЪДИЯТА ЛИНЧ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ.
67
1
 
24
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Най-доброто наказание е да бъде смазан от работа,глад и бой. Сиреч трудов лагер до края му.
66
43
 
6
 
! Отговори
хх преди 6 години
ВСЕКИ прави грешки и има възможност за промяна. Човек не се ражда научен - учи се от грешките си. Всеки има правото на втори шанс.
65
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,направо го пуснете и с баница пред затвора да го посрещнат.Айде,не какво мижаво убийство,пинал си малко,да не убива всеки ден,айде,това първото не се брой показвания
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ъми щом не е било с изключителна жестокост не може ли да му дадете втори шанс да я мине пак за да угоди на съдийте и да го пуснат човека?поздрави от СиднейАавстралия
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AcdacТи на Господ ли се правиш? Като не ти харесва, промени нещо.От плювачи нема нужда.Не не сме, живота ни направи така.Това което четеш е отчаяние,гняв, мъка.Моли се ,да не те стигне ,че после да не плачеш.Ай холан, шматка,и той защитник,кого защитаваш?Изнасилвача,дето почерни живота на това семейство.Него ли , защитаваш,защитнико?
62
3
 
31
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 6 години
Аз бих му резнал топките и ще гледам как изтича кръвта на мерзавеца
61
3
 
61
 
! Отговори
Кристина преди 6 години
Ами и аз на мястото на бащата бих хванала пушката. Или пък не, имам по-добра идея - 200 лв на един батка и да се погрижи този да бъде заличен "по не особено жесток начин". Това найстина на нищо не прилича! Потрес!
60
1
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Видими резултати!
59
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива хора просто трябва да се отстраняват от обществото ни. С какво до сега е допринесъл за обществото ни въпросният Цеци? Свободна професия, сиреч укриване на данъци. Туморите трябва да се отстраняват, иначе не ни чака нищо добро.
58
29
 
20
 
! Отговори
Acdac преди 6 години
Чета *** коментари и отчаяно се чудя как на една толкова малка територия може да живее толкова много из-мет и иди_отско - *** същества. Как тази малка територия се превърна в най-скапаното място на света и как 90% от населението й е толкова ограничено, необразовано, ку_хо, прос_ташко и още куп подобни епитети. Отчайваща картина. Територията просто трябва да бъде унищожена от Бога
57
3
 
65
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
Тепърва да възпитаваш 40 годишен човек е смешно и наивно! Престъпника си е престъпник, това са хора с особено мислене, които смятат, че могат да грабят, бият, убиват и/или т.н. Единственото решение са строги наказания и отделяне от обществото, на извършителите на тежки престъпления и рецивидистите.
56
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Чеци в панделата ще му разкажат играта. Т.е., ще го превъзпитат в още по-голям престъпник. Дори и убийците не обичат изнасилвачите. Но не е там въпросът. Нашето правосъдие не е възпитателно и възпиращо, ако въобще има правораздаване, нашето правосъдие е мимикрия и проформа отчитане на дейност и резултати. Цялото досъдебно производство, прокуратура, съд - всичко трябва да се измете и да се изгради наново на чиста независима основа. Но няма да стане, защото мафията се е сляла с държавата.
55
1
 
58
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Смъртното наказание за мен не е достатъчно тежко, да гниеш в затвора, без надежда, да те гърбят да работиш за купичка ориз, ето това е наказание. Обаче нали според розовите пеперудки престъпниците имали права и не можело да сме лоши с тях, трябвало да им създваме условия, напрактика излиза че ние сме виновни, че те са престъпници - мекокитсково харакири. Да не говорим за парадокса хора с над 10 присъди, да се разхождат по улиците - той е доказал, че е рецивидист, но ние пак му даваме шанс!?
54
1
 
48
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
По правило в българския съд не се търси истината, а се изпада в едно буквоядство - НК, наказателно-процесуален кодекс и т.н., винаги са намира някакво основание "горкия" престъпник да бъде оправдан, защото му били нарушени правата. Най-важното са правата на злонамерената страна, ама че има тонове доказателство, че е виновен, няма никакво значение. Прогнила система, която никой така и неформира, само плюнчене и едно голямо нищоправене.
53
2
 
53
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
В Америка 31 щата от всичките 50 имат смъртно наказание .Значи ако искат хората ,може.В България го махнаха заради европейският съюз ,ползата от това решение го виждаме ,плъ хове, чецита се разхождат с по 20 престъпление на свобода и си правят квот искат ,а народа му остава да се въоръжи и да си пази мизерният живот.Ако те нападнат по сегашните закони ти нямаш право на самоотбрана, само в краен случай .Дори закона е такъв че ако те нападнат с нож ТИ ТРЯБВА ДА ПРИМЕРИШ НОЖА НА ПРОТИВНИКА И ДА ВЗЕМЕШ ПО МАЛЪК ??????
52
54
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учудвам се на действията на такива РОДИТЕЛИ- ИСКАЛИ ПРОМЯНА В ЗАКОНИТЕ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ ДРУГИ . И да го пуснат убиеца , този баща не е в сьстояние да свьрши нищо -глупав е, липсва му кураж и затова е лишен от чедото си .TАКЬВ ЧОВЕК САМ НЕ СИ ВЯРВА НА ДУМИТЕ И Е ПРЕКРАСНИЯ *** ЗА ПОЛИЦАЙТЕ .
51
4
 
39
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
В САЩ на подобни процеси има съдебни заседатели избрани на случаен принцип, тук имаме една прогнила съдебна система, в САЩ наказанията са в пъти по сурови, затворниците са длъжни да работят, абе въобще няма база за сравнение с пародията в България. Най-лошото е че воля за промяна и то не сред политиците, а сред нашето деградирало *** общество, което смята че с разни инфантилни методи можеш да водиш успешна война с престъпността.