Бащата на Яна: Пуснат ли Чеци, аз ще раздам правосъдие!

Това ли щеше да е присъдата, ако тя беше дете на магистрат, пита той
3 апр 2018 10:30,
107
Бащата на Яна: Пуснат ли Чеци, аз ще раздам правосъдие!
Бащата на Яна. Снимка: bTV

Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми. Това каза бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде окончателно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

"Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм принуден аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако наистина той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място", каза Явор Кръстев пред bTV.

Още по темата

Той изрази възмущението си от присъдата и посочи, че не разбира защо съдът не признава, че Яна е убита по особено жесток начин.

"Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути", обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег.

Той попита дали, ако Яна е била дете на магистрат, присъдата е щяла да бъде същата.

По думите му трябва да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на замяна.

"Ние не наказваме убийците на децата ни и затова искам, не само аз, но и другите мои колеги по съдба, за изменения на НПК за връщане на смъртната присъда и доживотен затвор без замяна. Да не забравят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи", каза той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките престъпления след предложението да се върне смъртното наказание при особено тежки условия. За него справедлива присъда е само "око за око, зъб за зъб."

"Освен да си носим мъката какво да направим още", добави той. "Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на криво като знаем, че детето ни е под земята", посочи още почерненият баща.

"Не ми е ясно защо апелативните и ВКС не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да правя аз когато съдът ме принуждава да взема правосъдието в свои ръце. Добра, лоша харесвам си държавата. Но съм разочарован от правораздавателните органи", сподели Кръстев.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до ВКС, председателят на съда Капка Костова и членовете. Неговата съпруга Даниела се обръща към съдебния състав и "благодари" за неадекватното и несправедливо решение по делото за зверското убийство по особено жесток начин на своята сестра и посочва, че толерират общество на убийци, в което се е превърнала България.

"Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правосъдие със собствени средства, т.е. да убиват убиеца. Осем години шиканиране, играене с мъката на близките, харчене на пари и време за същото неадекватно решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с ВКС. Видях го, чух го с ушите си как се държа той с вас, убиецът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с подобни неадекватни решения. Възпитавате общество на убийци", е написала сестрата на Яна към съда.

Братът на Яна пък е категоричен: "щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
37
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Смешно е да се прави паралел между правораздавателната пародия в България и правораздаването в САЩ. Тук престъпника винаги е жертва, наказанията смешни, ако въобще има такива, режимите в затворите наивно-глуповати, абе въобще тотална гавра със съвестните граждани, няма да коментирам и хилядите НПО-та които още повече утежняват ситуацията.
49
1
 
25
 
! Отговори
47 преди 6 години
До До ШматкофонХамбург Чеци е виновен и то много . Той дори да намерят фактическият убиец трябва да лежи защото както я беше е.....л можеше да я придружи до вкъщи или да се погрижи да спи на сигурно място не е задължително да е до нея . Момичето може да е най-големият *** дори и да не си бил с нея щом сте си правили компания поведението на кавалерът повелява да я изпрати . А като го гледам каква торба е едва ли и е доставил удоволствие .
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ е друга работа, там фокусът е върху жертвата, а не върху извършителя. Но това си идва с огрмона цена - над 2 милиона затворници....Не ги хвали САЩ. От двата милиона 49% са в затвора за наркотици, включително за притежание за собствено ползване. За убийците, осъдени на смърт, екзекуции почти няма, умират от старост в затвора, след като десетилетия са обжалвали присъдата на държавни разноски.
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Ама и те имат права" е тезата на повечето либерали ,ама няма да мислите така ако беше вашата дъщеря ,син ,баща или майка. Стига глупости ,убиваш - наказват те така че да разбереш тежестта на престъплението.Не може разни плъхове ,чецита да плюят на човешките закони ,да ги прекрачат и да очакват състрадание и лека присъда. Ами според мен щом си изнасилил и убил ти не си човек а из род .Ако не съм прав давайте да разрешим партии на изнасилващите .убийците *** до филите и тн.Защото " и те имат права
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го трепе тоя Чеци и да се свършва. Тоя Чеци не е стока. Око за око, зъб за зъб.
45
11
 
4
 
! Отговори
ШматкофонХамбурски преди 6 години
До До 44 Това , че Чеци е бил с нея е факт и той не го отрича ! Той трябва да лежи за безодговорното си поведение но никой не е доказал кой е фактическият убиец . За мен лично 20 годин са му необходим в затвора за това леко поведение и трябва да се продължи търсененто на истината.
44
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вината на извършилия престъплението е доказана, 20 години затвор, 6 от които вече е излежал в предварителния арест, след 12 години ще го пуснат. За жестоко насилие, завършило с убийство ! И това се случва в уж цивилизована европейска държава!
43
4
 
7
 
! Отговори
До ШматкофонХамбург преди 6 години
За това се съгласявам с теб. И в двата случая има много неясноти и разследванията трябва да продължат.Не мога да се съглася само с това, че за много хора е по-лесно да приемат, че момичето само си е търсило белята и с това случаят да приключи.Дори да се окаже, че Чеци не е убиецът, той има вина, защото - както сам казва, след като се е събудил, е станал и си е тръгнал, без да събуди Яна, оставяйки я сама нощем в парка. Възможно е някой да ги е наблюдавал и после да е нападнал спящото момиче.
42
4
 
0
 
! Отговори
Любу преди 6 години
Хайде отредил съм ви с час при д-р Радева! Всички един по един на опашка и хванати за ръчички при доктора!!
41
1
 
23
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Щеше да е първият срещнат, ако той я беше заговорил и тя се беше отделила от компанията си заради него, без да го знае кой е. Това би било лекомислие.Но те са били представени един на друг от техен общ познат. Повечето хора приемат това за някаква гаранция. и в някаква степен се доверяват на новия си познат.Дали Яна се е напила? Дали безпроблемно се е съгласила да прави секс веднага? Всичко това го твърди Чеци, за да се оневини.Ние знаем само, че Яна е приела новият й познат да я изпрати.
40
2
 
12
 
! Отговори
Любу преди 6 години
Всички тук, който драскате тъпотия след тъпотия сте за психиатър!!!!!
39
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дъщерята не е стока.В днешно време трябва да си отваряш очите на четири,иначе ще ти ги затворят (както и стана).
38
31
 
3
 
! Отговори
ШматкофонХамбурски преди 6 години
Бащата да не рита , и да не бърза да мъсти ! Вината на Чеци не е доказана на 100% и място за нерви няма . Трябва да се положи усилие да се намерят истинският извършител още повече , че това не е единственото престъпление . Трябва да се промени присъдата и на Лазар Koлев също трябва да излезне защото е доказано невинен но го вкараха с доживотна присъда в затвораа . А около тези сестри умряха много хора над 10 трупа .
37
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като е нормално да се напие на концерт и да си тръгне с първия срещнат през парка, значи не е трябвало да се праи на чесна и да я обиват...
36
5
 
14
 
! Отговори
Промениха номерата преди 6 години
41 е отговор на 33, който пише, че дъщерята на този нещастен баща е ***. Мисля, че прекалява.
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвайте се на евроатлантическите ценности! бхк няма ли да помогне, или вече е помогнал от страната на убиеца. Няма смисъл от смъртна присъда. Друго е да гние цял живот при доживотна присъда на строг режим.
34
1
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 6 години
Не си прав.Пренебрегваш това, че всяка връзка започва със запознанство и ако са се харесали, хората правят така, че другият да разбере това.Яна е била под 30 г., неомъжена. Отишла е на концерт с компания. Запознали са я с ерген, който й е харесал и е дал да разбере, че и той я харесва. Изглежда образован. Наоколо има много хора. В такава ситуация, много девойки биха се съгласили след концерта да ги изпрати такъв нов познат. Какво е станало после не знаем. Доколко да вярваме на Чеци?
33
12
 
4
 
! Отговори
Лунчова преди 6 години
България народа е адски злобен и завистлив
32
2
 
36
 
! Отговори
Men преди 6 години
Неее смъртна присъда не трябва да има. Трябва обаче да се промени всичко в пандиза - наказанието ти е затвор - получаваш една гола клетка и това е. Ако искаш да ядеш бачкаш и си купуваш ядене с парите, ако искаш вода пак, ако искаш легло бачкаш и си го купуваш. Сега има адски много хрантутници на който ние им плащаме всичко защото те са извършили престъпление. А убииците на деца трябва да бъдат третирани по специялен начин, така че да се молят да дойде края...
31
15
 
3
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Колко Злоба има в българите малееее