Три изстрела, заплахи... Как Колев и Пелов избягаха от затвора?

Затворниците преодолели съпротивата на трима надзиратели
88

Владимир Пелов Стефанов. Снимка: МП

Избягалите днес двама затворници от Централния софийски затвор са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с хладно оръжие - нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието.

Още по темата
Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Издирването на затворниците е започнала веднага, но по тях не е стреляно, защото затвора се намира в центъра на столицата.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, каквато информмация се появи в началото, а придобито по друг начин, каза заместник- министърът.

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор, който е сред вещите, които са в списъка за получаване.

Проверката на надзирателите се прави по методика и тя ще бъде спазена, каза Николай Проданов. Българските затвори имат повече от 100 години история в и тази рамка има многобройни бягства, посочи той. По думите му вероятно пред затвора са ги чакали техни близки, които са им помогнали да избягат.

В 15:45 ч. днес двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съобщи по-рано пресцентърът на Министерство на правосъдието.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Пелов Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, уточниха от МВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. На сайта на МВР са качени снимките на двамата избягали затворници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През врата ли,през прозорец,покрив или тунел са избягали? Или през широко отворен параден вход и шпалир?
62
1
 
9
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Когато ги хванат дали ще ги съдят и за това бягство?! Би трябвало да им прибавят по още една присъда от 10 години минимум.
61
1
 
40
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
Абе какво става с тая охрана на затворите?Как може двама души с 1 пистолет и 1 нож,да проедолеят дори и външната охрана,която би трябваро да има и автоматично оръжие,а в краен случай поне пистолети?Какво ще му направи такава охрана на затворник, който вижда,че бяга?Щом охраната не може да стреля или няма оръжие,за какво е там?Ако утре затворниците решат,че си тръгват от затвора с какво ще ги спрат? Маже би ще ги замерят с кепета?
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им завиждам на тия двамата. Чистачката ги е била с парцала и кофата по главите-това на хора не стават...
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не сте разбрали правилно единият от надзирателите по отропаният и по смел е дръзнал да хвърли по бегълците чистачка за кола с цел да ги неутрализира но въпреки това те бързо се окопитили и избягали
58
8
 
12
 
! Отговори
До емигранти преди 6 години
Там, откъдето пишеш, е пълно или с черни или с новодошли афганци. Мислиш ли, че си на по-сигурно място? Плюс това, на никой от нас тук не са ни притрябвали душевните ти терзания от типа: да се върна ли в родината, да не се ли върна? Това е въпроса. Прави каквото щеш.
57
15
 
14
 
! Отговори
Емигранти преди 6 години
Евалата на животеца в бг- то, тъкмо си мислех да се връщам в родината мила и .......запек, на кукуво лято ще се върненеме обратно в територията наречена България
56
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирил Добрев доста точно е описал състоянието на Бойкова България към настоящият момент."Двама рецидивисти ВЪОРЪЖЕНИ с нож и пистолет бягат от затвора в София.Гони ги САМО чистачката но те избягали с ....черна кола.тръгнали са за летището щото там няма да ги проверяват.Гинка взема ЧЕЗ а оградата по турската граница я отнесе ....пороя.Да се смееш ли или да плачеш.П.П. Горното не е виц.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МУТРАТА ПРИ БАЙ ТОШО
54
1
 
8
 
! Отговори
Доносник преди 6 години
Искам награда за главите им в размер на 50к.Ако до 24 часа бъде обявена публично наградата на 25-тия час ще сте ги хванали НО след 48 часа и 1 милион да дадете ще е късно
53
8
 
4
 
! Отговори
Че преди 6 години
Да са живи и здрави! Честита свобода, приятели!
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червената мафия си вади изпълнителите на *** работа от затвора - крокодила и прочее, нищо интересно, следва - когато ГЕРБ УДАРИ КАК БСП ПОВРЪЩА
51
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Чистачката...герой. Най-малко шеф на затворите.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВЪЗМОЖНО Е И СОЦИАЛИСТИТЕ ДА СА НАБЕДЕНИ ЧЕ СА КРАДЦИ И ТЕРОРИСТИ АМА ЕДВА ЛИ
49
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможно е и да са набедени за убийства. Толкова много неразкрити убийства има.ТИЯ не ми приличат на убиеца. Пък и далеч по криминални физиономии съм срещал в ежедневието.
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39. Пълен разпад, отвсякъде и навсякъде . Без изключение.
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пандизчиите са имали къртица сред полицаите в затвора за да се снабдят с огнестрелно и хладно оръжие. Да българската полиция пандизчийска и друга са под всекаква критика. Къде са ся профсъюзите им за да искат намаление на заплатите за провинение. Искат само и стачкуват за увеличаване на заплати . Всичките български полиции са за репотбор и създаване на нова истинска полиция.
46
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цурка Цачева народа не я искаше за президент ,за депутат , а Тиквата я направи министер на ... КРИВОСЪДИЕТО ! Резил за раб. фака и ! Българите си заслужаваме и СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ и гафовете МУУУУУУУ !!!!!!!!! УУУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!!!!!
45
0
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Колко е наградата да ги и изпортя? В някои държави е така, просто за стимул.
44
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕБИЛИ ТРИМА ПАЗАЧИ, ЧИСТАЧКАТА ГИ ГОНИЛА СТРЕЛЯЛА ПО ТЯХ, НО НЕ МОГЛА ДА ГИ СТИГНЕ.