Три изстрела, заплахи... Как Колев и Пелов избягаха от затвора?

Затворниците преодолели съпротивата на трима надзиратели
88

Владимир Пелов Стефанов. Снимка: МП

Избягалите днес двама затворници от Централния софийски затвор са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с хладно оръжие - нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието.

Още по темата
Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Издирването на затворниците е започнала веднага, но по тях не е стреляно, защото затвора се намира в центъра на столицата.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, каквато информмация се появи в началото, а придобито по друг начин, каза заместник- министърът.

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор, който е сред вещите, които са в списъка за получаване.

Проверката на надзирателите се прави по методика и тя ще бъде спазена, каза Николай Проданов. Българските затвори имат повече от 100 години история в и тази рамка има многобройни бягства, посочи той. По думите му вероятно пред затвора са ги чакали техни близки, които са им помогнали да избягат.

В 15:45 ч. днес двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съобщи по-рано пресцентърът на Министерство на правосъдието.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Пелов Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, уточниха от МВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. На сайта на МВР са качени снимките на двамата избягали затворници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Пич,затворите са към Министерство на Правосъдието!
42
1
 
23
 
! Отговори
Order out of chaos преди 6 години
Браво на нашите хора за добре измисления сценарий, а и гледам робите вярват на всяка една дума!
41
2
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Да почват от вилите по искърдкото дефиле да не се офлянкват меверето
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало,Рабфакова, има ли някой в пилотската кабина,или сме на свободно падане?
39
2
 
23
 
! Отговори
Яна преди 6 години
Да им вдигнат пак заплатите на надзирателите и по 30 Бона при оенсиониране
38
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има държава (държава няма) то всички служители на затвора,а също и политически лица от съответното министерство трябва веднага да подадът оставка.Знаех че в затворите пандизчийте плащат на охраната за телефони,дрога,алкохол, но щом почнаха да пропускат и пистолети значи разпадът е тотален.
37
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЯКА КИЛИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ТЕЛЕВИЗОР САТЕЛИТКА ЛАПТОП И ТО С БЕЗЖИЧНА МРЕЖА :DВЪВ ЕДИН ТЕЛЕВИЗОР НЕ ПИСТОЛЕТ АМИ АТОМНА БОМБА МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ АКО Е ОТ ПО-СТАРИТЕ !ЗАТВОРИТЕ НИ СА ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ ЯВНО ТОВА Е КУРОРТ!
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За лаиците ,които пишат глупости-затворите се охраняват НЕ от МВР , а от служители на мин.на правосъдието -т.е. от подчинени на Цецка Цачева!!!!!!!
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен разпад на държавата. Чудя се на какво ли ще станат свидетели живите през следващите години.
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7-ТЕ МИТНИЧАРЯ ПРАВЯТ ПО 60 БОНА НА ДЕН!!ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ ДРУГ ПЪТ :D
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Спецсъдът оправда 7-те митничари от Лесово 1"За това говорим?!
32
2
 
28
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Според нас затворниците са подложени на силен стрес заради тесните килии и са излезли да протестират. Да, ние ще продължаваме да настояваме за облекчаване на престоя им там, дори бихме искали затворниците да получат правото да излизат от затвора от време на време, да се разтъпчат малко и да се освободят от стреса.
31
1
 
23
 
! Отговори
ХАХАХАХАХААА преди 6 години
ОТГЛЕЖДАНИ СА В ЗАТВОРА НА ОБЩ РЕЖИМ И СА СЕ ШМАТКАЛИ НАГОРЕ-НАДОЛУ--ТОВА СА ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ---ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ГИ УПРАВЛЯВАТ А И ТАМ БХК НАЙ-РЕДОВНО СЕ МЕША В РАБОТАТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА--ДА СЕ РАЗПИТАТ И ТЕЗИ БАНДИТИ ОТ БХК--И ТЕ СА ВЪТРЕ В ИГРАТА...
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой и как е избягал но сега гледам пресконференцията на Тромпета с тримата лидери на балтийските страни.и какво да видя??И тримата балтийци говорят свободно приличен английски.Питам се колко ГОЛЯМ е СРАМЪТ когато банкянската Тиква се изтъпани някъде по света и преживя като ТЕЛЕ на празна ясла а до него ЦецУ пипоня подсмърча като сираче от Кения пристигнало в цивилизованбият свят по някаква програма СЗО.
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора минават през летището без никаква проверка, затворници спокойно се въоръжават и излизат от затвора... герберска идилия, държава за пример.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А РПГ и БТР не са ли вкарали в затвора незабелязано?
27
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пистолет в ръцете на затворник в затвора. Няма какво повече да се коментира.
26
1
 
20
 
! Отговори
Рапона преди 6 години
Нормални неща в стабилните държави. Добре, че не са вкарали противосамолетна ракета вътре в пандиза.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието."Цецка Цачева явно е решила да се скатава и е изкарала заместника да се черви пред медиите. Избягали са от затвора насред центъра на столицата АХАХАХ АХаха ха. Добре, че не стана президент, че...
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага да направят проверка на килийте,че може да има и калашници.Затворите в България са се превърнали в спацентрове!