Три изстрела, заплахи... Как Колев и Пелов избягаха от затвора?

Затворниците преодолели съпротивата на трима надзиратели
88

Владимир Пелов Стефанов. Снимка: МП

Избягалите днес двама затворници от Централния софийски затвор са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с хладно оръжие - нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието.

Още по темата
Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Издирването на затворниците е започнала веднага, но по тях не е стреляно, защото затвора се намира в центъра на столицата.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, каквато информмация се появи в началото, а придобито по друг начин, каза заместник- министърът.

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор, който е сред вещите, които са в списъка за получаване.

Проверката на надзирателите се прави по методика и тя ще бъде спазена, каза Николай Проданов. Българските затвори имат повече от 100 години история в и тази рамка има многобройни бягства, посочи той. По думите му вероятно пред затвора са ги чакали техни близки, които са им помогнали да избягат.

В 15:45 ч. днес двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съобщи по-рано пресцентърът на Министерство на правосъдието.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Пелов Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, уточниха от МВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. На сайта на МВР са качени снимките на двамата избягали затворници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
20
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Значи родата на пандизчийте им кара заедно с козунаците и по някой пищов бе...ей тъй-да си играят вътре на стражари и апаши...Ами от туй какво по-голямо престъпление бе...и пазачите нищо да не усетят и са оставят двама тъпана за смях да ги направят...Туй е като ония усмивките от старите ленти дето Чарлито ги бъхтеше всички полицай а ние са превивахме от смех...ами то никак не е смешно, ама от Бойковите калинки какво да очакваш бе, то Цецки, то Лилиянки и Румянки-абе всичко майтап при него бе...
22
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 6 години
В неделя (Цветница) пред Ал Невски 4 униформени и един цивилен 30 мн не могат да изгонят продавачка на върбови клони (лилава). Тя ги направи за смях. Как ще се справят с бандит - не ми е ясно.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятелю, преди да пишеш глупости, трябва да имаш елементарни познания, които са известни и на подрастващите деца. Затворите не се охраняват от МВР.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При такива издънки цялата управа на затвора си подава оставките а министъра на вътрешните работи си прави сепуко или секуро. В нашият случай може само да си подаде оставката и без 20 заплати пре пенсиониране. Но това може да се случи само в бяла държава. В африканската джунгла всичко си продължава по евания начин.
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и в Холивуд не са измислили филм където на затворници да им внасят огнестрелно оръжие. За Ножове, за пили- да . Ние сме уникални бре!
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна са прескочили границата и кой знае къде са си пият вискито. Щом досега не са ги хванали ще ги хванат за то..пките. В такива случаи се действа мнотго бързо по горещи следи. Защо пазачите в затвора не са тръгнали след тях нямат автомобил ли? По времето на бай Тошо такива се държаха в подземието и нямаха достъп до нищо. През дупката на вратата им се хвърляше поми.ята и парче сухар и толкоз. А при тези единият си се разхождал като баровец из целият затвор. Дева и селя-ндурските управници.
17
2
 
35
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Охраната в затворите да е без оръжие, че може да се самонаранят. И им вдигнете пак заплатите :)
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холивуд и Изкуплението Шоушенк ряпа да ядат!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са избегали тия? Защото могат.Чета коментарите в другата "статия" и някакви типове дават сравнения с алкатраз и бягства от затвори от преди век, а не са наясно, че от американски затвор, убиец в днешно време няма начин да избяга. Там ги пускат за 1 час на двора и 23 lockdown.
14
2
 
27
 
! Отговори
Andro преди 6 години
Предполагам утре ще са вече в парламента. Всички престъпници там отиват.
13
1
 
33
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Няма такава държава. Двама убийци си внасят оръжия в затвора. Близките им давали телевизор. Това да не е общежитие. Либерални закони натресени от еврогейския съюз.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли кое е по-гадно в случая от корумпираните надзиратели? Това че на тези роднините са им помогнали да избягат. Тоест и те са не по-малко престъпници от тия двамата. И живеят на свобода сред нас.
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак им вдигнете заплатите на тия кауни
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да видим ще си свършат ли работата докрай разследващите и дали ще открият корумпираните надзиратели които са си затворили очите за оръжията им. За такова престъпление надзирателите трябва минимум по 10 години да отнесат.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цачева ги е пуснала предсрочно за добро поведение.
8
1
 
41
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Къде е министърката на затворите? На разкрасителни процедури?
7
3
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Беше страшно изстрели имаше !!!
6
2
 
25
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Тия избягалите няма се учудя ако после се окажат,че изпълняват мокри поръчки за Тиквата_
5
1
 
43
 
! Отговори
Uwuw преди 6 години
Чистачката - директор на затвора!
4
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако и след този случай стругарката с РабФака не подаде оставка това ше бъде върха на наглостта и цинизма на ГЕРБ.