Три изстрела, заплахи... Как Колев и Пелов избягаха от затвора?

Затворниците преодолели съпротивата на трима надзиратели
88

Снимка: Булфото

Избягалите днес двама затворници от Централния софийски затвор са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с хладно оръжие - нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието.

Още по темата
Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Издирването на затворниците е започнала веднага, но по тях не е стреляно, защото затвора се намира в центъра на столицата.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, каквато информмация се появи в началото, а придобито по друг начин, каза заместник- министърът.

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор, който е сред вещите, които са в списъка за получаване.

Проверката на надзирателите се прави по методика и тя ще бъде спазена, каза Николай Проданов. Българските затвори имат повече от 100 години история в и тази рамка има многобройни бягства, посочи той. По думите му вероятно пред затвора са ги чакали техни близки, които са им помогнали да избягат.

В 15:45 ч. днес двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съобщи по-рано пресцентърът на Министерство на правосъдието.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Пелов Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, уточниха от МВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. На сайта на МВР са качени снимките на двамата избягали затворници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече знам какво ще има в "Prison Break" сез. 10:Чистачка гони затворниците!
82
0
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 6 години
До Емигранти:Внимавай какво си пожелаваш!Един ден,да не се наложи да ближеш там,където най-много си плюл!Нищо лично,казвам го от опит!
81
0
 
3
 
! Отговори
Добро Утро преди 6 години
България е слабото място във цялото ЕС .Всички искат да ги осъждат в БГ и после изчезват на разходка из Малдивите ,Хавай ,Доминикана и тн .
80
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Казах ли ви аз че в затворите има само роми .Покажете ми една мутра дето да не е излязла от затвора в БГ .Или ще избягат или ще ги пуснат в домашен арест .Само кокошкарите остават с ромите в зандана това е БГ .
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен за бягството !Нека всички са солидарни със надзирателите и шефа на затвора .В телевизора е имало още АК47 и гранати ,пехотни мини ,50 кила дрога ,едно агне и 300 литра ракия за затворниците . Няма да ви казвам пък какво са намерили във личните им вещи ,халадилник ,миална машина ,шевна машина,струг и комбайн и ферари .
78
2
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Гледам, че има дознатели с маски. Затворниците да не са заплашили охраната с Новичок?Може Путин да не направил някоя доставка. Путин ги е измъкнал от затвора,. Путин е виновен. Как не се сетила сор-дната пропаганда?
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупости. Техниката преди внасяне задължително се отваря и се проверява. Платили са на надзирател, както си плащат за наркотиците, които внасят и търгуват с тях
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвГрадът се е разрастнал. Крайно време е да се измести.
75
0
 
7
 
! Отговори
РАЗГРАДЕН ДВОР преди 6 години
ЗАТВОР , ЛЕТИЩЕ , ГРАНИЦИ ..... НО ВСИЧКО Е ТОЧНО ....... И НАЙ-ВАЖНОТО СТАБИЛНО
74
0
 
15
 
! Отговори
Ив преди 6 години
До Бай КольоКак може затвор да бъде в центъра на столицата!?
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охраната в СЦЗ/звучи гордо/ е ЧИСТАЧКАТА. След като е допуснала такова бягство-би трябвало да я уволнят и вкарат в затвора. Тия чистачки съвсем се разпасаха и не си вършат работата.Утре и те ще излязат на протест за повече пари. Критериите им при назначаване да се вдигнат.Безобразие.....
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, нали има доста вицове за полицай. Защо ми се струва, че май май ... не са вицове - а писани по действителен случай.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затворниците преодолели съпротивата на трима надзиратели - преодолели съпротивата, затворници, трима надзиратели - Ха, ха , ха!Не мога да се спра да се смея.
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, има много бягства от БГ затворите. Но това е уникално! Колкото и да се опитват да омаловажат случая. Въоръжено бягство на затворници със СОБСТВЕНО оръжие.О, демокрацио! Престъпниците са герои! Героите са престъпници!Какво е политическата отговорност, ако не е подаване на оставки?
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да знам къде са, не бих ги издал. Та нали управниците са партия с тях, трябва да съм луд за да "помогна". Най много накрая аз да изляза виновен, все пак и семейство имам, и за това трябва да се мисли.
68
1
 
16
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
"...възможно е да са въоръжени..."Е как възможно - нали са избягали с пистолет и хладно оръжие? Кой сътвори тази поредна глупост - журналистите или фуражките? Еднакво некомпетентни са, затова се колебая. Само като видиш колко е дебел този на снимка 3. и добиваш впечатление защо толкова лесно са избягали. Иначе, получиха си увеличението на заплатите. Още ще надебелее този.
67
3
 
20
 
! Отговори
Инвалид преди 6 години
Тази сутрин/ 4.4.2018 /, по тв излезе новината, че НАМАЛЯВАТ инвалидните пенсии.И НА ИНВАЛИДИТЕ ли посегнахте? С нашите подаяния ли ще закърпвате бюджета? А хрантутите полицаите напук, че затворниците си бягат от затвора най-спокойно.
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След бягството са пили по кафенце с любимата на народа , говорещата на европейски език , минетерска Цурка Цачева !
65
2
 
17
 
! Отговори
Дори ако носят преди 6 години
хляб на затворниците- се РАЗЧУПВА! А този ТЕЛЕВИЗОР не се ли сетиха да го отворят , за да видят дали не е само КУТИЯ с оръжия и дрога???Ако така я карат надзирателите... какви заплати искат?Теябва да има нОРМАТИВ- една година БЕЗ бягства - и тогава увеличение.КОИ са били припредаване на телевизора и др., ако разследващите мислят, че еот ВЧЕРА пистолета в тези затворници?
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ЗАБРАВИМ Ч Е З И СОБСТВЕНИКА Й ........ СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !