Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05, Боряна Павлова
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
3
 
! Отговори
Чочо падарина преди 1 година
Хайде стига с тая чистачка. И тя е била от помагачите, ама търчала, та да не я заподозрат. А Магарицата на правосъдието щяла да я награждава.
130
0
 
4
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
До az

То даже си е като почивна станция,щом охраната няма право да носи дори палки,какво да говорим.
129
0
 
4
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Не е виновна охраната!Виновни са тези които са измъдрили такива закони за охрана на затворите.Как може на охраната да не и се позволява ,дори да носи палки?Ами ако всички решат да си тръгнат заедно от затвора,с какво ще ги спрете,с едно пистолетче на външната охрана ли?Може би ще ги замерват с кепета?Това ума не го побира.Там са хора убийци,изнасилвачи,побойници.Поне външната охрана трябва да е с автоматично оръжие
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
накратко казано те си правят разходка пият си кафе а тия си ги тарсят това нее само софия това е даржавата а пари тия вземат няма стигане и се им малко това е но какво да се прави и при тях има такива
127
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Накратко как е станало:
1. Казали са му ког аще може д аизбяга.
2. Казали са му и защо трябва да избяга.
3. Обаче не саму казали, че всико се знае предварително.
Сега тези, които са го наели, го търсят да го пречукат, че да не проговори. Като в някой трилър е цялата ситуация, само дето е истинска.
126
0
 
7
 
! Отговори
куха статия преди 1 година
Само не разбрах как чистачката се опитала да ги спре- като е извикала ли?
125
1
 
2
 
! Отговори
sorry преди 1 година
сещам се за филма Вътрешен човек или Човек отвътре с Клайф Оуен.
124
0
 
8
 
! Отговори
ЕВО преди 1 година
Мила родна картинка,толкова мила,че на човек му идва вдъхновение,ама отвътре.Чуди се.да реве ли,да плаче ли,да се смее ли или да се хили.Главният в държавата-пожарникар,главния партиец-физкултурник,отрядник,министъра на правосъдието-партиен функционер на най-старата ни партия,главния в затвора-чистачката.ДОКОГА БЕ ХОРА,ДО КОГА?ЧИСТКА ТРЯБВА ЧИСТКА В ДЪРЖАВАТА!
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крАСАВци
122
0
 
7
 
! Отговори
пак Чибо преди 1 година
Така, както прочетох и как единият затворник наказал джендърите заради "закачка", ми стана страшно симпатичен! Явно в "трудното си детство" е имал подобни проблеми, но никой не е обърнал внимание и след време идва разплатата. Само защото единият пе*де- Р аст бил от НАП. Малко, че е избягъл! Отвратително е, че джен- дърите отдавна не са само в изкуството, те са в политиката, в съдебната система, навсякъде като чум.а...
121
0
 
10
 
! Отговори
Чибо преди 1 година
Четох какъв проблем било, че затворът се намирал на оживено място в "Расте, но не старее" - ами боковците там отгоре в облаците, защо не положиха асфалт и до затвор извън столицата?! Та да може не само чистачката да мята метла, ами и да се стреля на месо от когото би трябвало!
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52
ПенсионерКи на по 55 останаха в далечното минало, да не говорим за пенсионери!
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата ни държава в една картинка.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора трябва да има камери,навсякъде...дори,на местата,където се правят"тарашите.
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И надзирателите,охраната, са за уволнение.Фиктивен тараш,не прави само шефът,а надзирателите и охраната.
116
0
 
11
 
! Отговори
az преди 1 година
Оставка за шефа на зандана! То даже не е зандан ами е ТКЗС с охрана СОТ-аджии... То и РПУ-тата са едни конаци, що не ги пуснат по домашен арест затворниците, да им чисти вкъщи чистачката, комшиите ще ги наглеждат дали ходят до кварталната дупка за бира. Няма вече полицаи, всички са чантаджии и чакат 20те заплати да се пенсионират на 40, та да имат да си поркат....
115
1
 
9
 
! Отговори
Оставка на Цачева преди 1 година
ОСТАВКА на Цачева! Позор!
114
0
 
11
 
! Отговори
алооо преди 1 година
алооо как може такова чудо другарю б.б и ц.ц..лице осъдено за убийство влиза в затвора след 2-3 години излиза.ПАК УБИВА пак в затвора че и готвач го направили и студент и още малко премиер.БРАВО.един "българин"ритна в берл.метро жена и никой не го спаси и е в зандана.а в бг жената бита от алкохолик и наркоман в морски хотел за малко да се окаже виновна... а убийците са богопомазани в бг и защитавани от властта.ТРАГЕДИЯ сме в бг.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чистачката да се назначи за шеф по сигурността на затвора! Веднага!
Ако беше в щатите да са ги направили на решето при опита за бягство. Няма 6-5 там.
112
0
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
Ламтят за заплати а чистачката върши повече работа от тях!