Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05,
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с метлата защо не ги е хванала и арестувала.В държавата на Гинките и Калинкитевсичко е възможно.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.......смешна герперска действителност.... демокрация..... ужас.......
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за думата ц-и-г-а-н-и-н - Аспарух Лешников не пее танцувай ромке, стига сме служали разни *** от ЕС да ни казват кои думи да използват, да отидат в някоя ромска махала и да питат местни дали са роми и ще бъдат много изненадани от отговорите.
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, българката винаги е била по-смела от мъжете, примерно баба Тонка, баба Илийца и т.н. Предлагам да я направят шеф на затвора, ще ги превъзпита за отрицателно време. Никой няма да посмее да си помисли да бяга от панделата, дори при отворена врата.
104
0
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Чистачката да се назначи на мястото Ц.Цачева!!!Веднага!
103
0
 
13
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Предлагам да се разработи нов модел метла с вградено стрелящо устройство и да се въведе за употреба от хигиенистките в МЛС.
102
0
 
14
 
! Отговори
Некомунист преди 6 години
1. НОЖ в кухнята! Че те навремето в казармата не даваха ножове тъкмо заради... Носят им храната готова, само се претопля като в ресторантите. Здравословно ги хранят - прясно приготвена манджа!2. ПИСТОЛЕТ ВНЕСЕН ОТВЪН! На някои граници бъркат чак в превръзката между краката на жените, а тук цял пистолет са успели да прекарат!3. ЧИСТАЧКАТА! Май някога сами си чистеха?4. ОХРАНАТА! Че само до портала ли има охрана? Затвор ли е това или почивен дом?!?5. Съвременна техника за проследяване?!?!?
101
0
 
11
 
! Отговори
хъ преди 6 години
"въоръжени до зъби, с нож и пистолет" - това звучи нелепо
100
0
 
12
 
! Отговори
Е, заради такива.. преди 6 години
..некадърни чистачки на надзирателите им се налага да рискуват живота си, докато си крият лицата от страшните бягащи чичковци!
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези селян-дури няма да ги хванат никога. Това са изпечени убиици които нямат скрупули. Тези ще ви теглят ножа и ще се наслаждават как ви истича кръвта? Познавах такива като тях които вече не са между живите щото милиционерите ги пратиха на онзи свят по бай Тошово време. По онова време като видеха някой че е рецедивист му спретваха бягство и го очистваха. Изобщо не се занимаваха да ги хрантутят в затвора. По онова време тези двамата отдавна щяха да са изгнили и забравени. Ама имаше държава.
98
3
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
Чистачката да не е в играта и тя...
97
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква чистачка е като с двама рецидевисти не може да се справи?
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би са възкръснали! Великден е!
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това затвор или хотел е? Пък и чистачка?Тук има много въпросителни и много пробойни. Такава ни е цялата държава.
94
0
 
21
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Уволнете тая чистачка вместо да хване и да удари двамата престъпници с метлата и да ги заслешиви с парцала тя не се е справила,Веднага чистачката вдисциплинарно да се уволни а на стражата да се вдигне заплатата ката на български депутат
93
0
 
3
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Въх, допуснах грешка пост 96 е от мен.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е страна с най-голямо количество хрантутници *** на глава от населението в света, право пропорционална на това число е престъпноста от всекакъв вид у нас! Бананова република в периферията на ЕС! Излишен патос за да оправдят назначаването на цели кланове на държавната хранилка! Оставка на мутренското правителство!..Едно време за милиционерите имаше, такава гатанка: " Сиво дебело препасано с бело", те поне вършеха работа а тези статисти нищо.
91
0
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Голям цирк , Цачева и Радев долу!
90
0
 
8
 
! Отговори
Хахахахи преди 6 години
Закрийте Чалганистан че смърди много жестоко.Положението е много зле в малка българия.
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро на надзирателите им вдигнаха заплатите! Тежка им била работата , разбийш ли!