Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05,
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стреляли били по постовия, а постовият какво е направил в отговор на стрелбата? Значи сега - разкарваме 10-12 надзирателя (полза от тях никаква) и назначаваме на тяхно място 15 чистачки (има полза от тях). Чиста работа!
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкарани в затвора по бързата схема, като неудобни преди 17години. Но сегашните на власт са удобни за оставка.
66
2
 
15
 
! Отговори
. преди 6 години
И тия искат увеличение на заплатите?
65
0
 
12
 
! Отговори
Играна схема преди 6 години
"Горския човек" от кв. В.Искър 10г. Л.карта му в затвора. Но самозастрелял се??? Много опасен ! НО 10 години в квартала работи разни домашни работи по вилите!
64
1
 
14
 
! Отговори
Цвък-Цвък преди 6 години
И сега какво ще правимс леля Цецка? Ще има ли оставка, или тя е над тези неща като всички гербисти от кариерата?
63
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистачката да се направи Министър на Правосъдието, а на Тетка Цецка да й се връпи парцала.
62
0
 
15
 
! Отговори
Милиционер преди 6 години
Увеличете им заплатите на тия надзиратели. Типично по български искаме пари ама не можем да си вършим работата. Сега да ги уволнят тия...нищо не става от тях
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така... сега, най-доброто решение ще е чистачката Христина да бъде назначена за министър на правосъдието, като най-адекватен участник в трагикомедията...
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦИРКОВЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
59
1
 
8
 
! Отговори
Разбирко преди 6 години
Боряна,забравих да те попитам ти по какво определи ,че чистачката се е опитала да ги спре?Аз не съм бил там ,но според мен ги е ПРОСЛЕДИЛА,а не се е опитвала да ги спре
58
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле-мале... Единият работел в кухнята и си взел от там нож. Другият си държал пистолет в килията. Поели като на сватба през парадния вход, като преминали покай 11 /!!/ охранителя. И само една чистачката тръгнала да ги спира. Сега си се реят волно из безкрайните открити простори... С по 30-годишни присъди за убийства. Ако днес беше 1 април, щях да помисля, че това е сполучлива шега. Уви, 4-ти април е.
57
0
 
32
 
! Отговори
Разбирко преди 6 години
Боряна,двама мъже с един нож и един пистолет не са въоръжени до зъби.Доста си се увлякла в романа.
56
0
 
31
 
! Отговори
от ден на ден преди 6 години
Положението в тая държава става все по-трагикомично.
55
0
 
39
 
! Отговори
х преди 6 години
Сега да вдигнат на чистачката заплатата.
54
16
 
8
 
! Отговори
man преди 6 години
за 500лв заплата на охранител, аз бих се обърнал на другата страна. по ми е важно да се прибера при деца и жена
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Въоръжени до зъби" ... с един пистолет и джобно ножче...Съветвам журналистчето да потърси например "North Hollywood shootоut" за да види какво означава двама бандити въоръжени до зъби... цял ден 5 различни елитни отряда на полицаи падат като мухи срещу двама бандити... смятайте.
52
1
 
21
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Нещата са стабилни.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 53 и ако не сте разбрали за разликата в мечката по добре закривсйте седянката!
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно докато цялата държава краде и плюва по форумите е останала една чистачка да зяпа какво става! Поне "Синовете на Бялата мечка" прочетете че да имсте повече пипе от управниците ни !
49
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега, въоръжени до зъби. Единият с пистолет, другият с нож. Изкараха ги някакви рамбовци. Ако охраната си знаеше работата и беше истинска охрана, а не някакви дебелаци и аматьори пенсионери на по 55 години, щяха да ги ликвидират още преди да са доближили входа. Иначе протестират за пари и заплати. Търтеи.