Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05,
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та от кой социален пол бяха 11-те надзирателя, г-жо Министър Цачева?
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христина Александрова да я правят шеф на затвора или направо министър.
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе *** какво да ги правиш, къде сте видяли затвор с чистачка бе
5
4
 
35
 
! Отговори
Св до Анонимен преди 6 години
Абе верно, сега като се замисля, тия не си ли чистят сами килиите - това да не е хотел. Освен нещо по администрацията да им чисти, ама пак - не могат ли да си вземат някой по - кротък затворник. Направо е абсурдно сред толкова нищоправещи, да се назначи и чистачка на заплата ... абсурди разни.
4
1
 
24
 
! Отговори
Св до Надзирател преди 6 години
Щом си доволен - със здраве да си ги харчиш. И повече почивка, че да не преработите :)
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква чистачка в затвор бе, вие нормални ли сте:)
2
2
 
46
 
! Отговори
Надзирател преди 6 години
Важното е, че ни дадоха 15 000 000 за заплати.
1
1
 
64
 
! Отговори
Св преди 6 години
Чистачката веднага да се назначи с НСБОП на съвместена длъжност - през работно време ще обучава командосите, след края, като си отидат - да им почиства мизериите от боя дето ще ядат от нея ...