Бягството: Помощ отвътре, пропуски на надзирателите?

Бивш шеф на НСО: Няма начин да не могат да бъдат разстреляни!
4 апр 2018 09:10,
40


Двамата затворници, които вчера избягаха от Софийския градски затвор най-вероятно са получили помощ отвътре. Това заяви бившият директор на НСО Николай Марков.

Вчера Радослав Колев, осъден на 26 години лишаване от свобода за убийство и Владимир Пелов, осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство, успяха да избягат от затвора, след като заплашиха полицаи с хладно и огнестрелно оръжие.

Още по темата

"При бягство от такъв мащаб няма как охраната да не е намесена. Няма начин да не могат да бъдат разстреляни бягащите затворници на входа на затвора", смята Николай Марков.

"Не може да няма човек отвътре, който да не е създал предпоставка за случилото се. Нужна е спешна и адекватна реформа на цялата затворническа система", подчерта бившият директор на НСО.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че сегашната система не превъзпитава затворниците, а връща интегрирани чудовища.

"В затворите има безпорядък. Трябва да има разделност на изтърпяването на наказанията при общ, строг и специален режим. Виждаме провал на всичките структури. Възможно е двамата да се разделят. Стереотипите им на действие са добре известни на полицията", отбеляза адвокатът Людмил Ранелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивш шеф на НСО: Няма начин да не могат да бъдат разстреляни!---------------Тоя е открил топлата вода.
17
7
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
Тоя откакто го уволниха, търчи от телевизия в телевизия и се изказва "компетентно" по всички въпроси! Ще спра да гледам телевизия, едно и също до безкрай, без значение дали е вярно или не и каква простотия е.
16
0
 
19
 
! Отговори
обгрижване трябва преди 6 години
До Анонимен - защо има чистачка не е ясно не трябва ли сами...след още няколко протести на надзирателите за "Европа за тях" и камериерки за смяна на бельо ще им поставят. То и без това народът тачи бандитите, смята ги за "пекани" и точни батки, ятаци навсякъде. Само гледайте колко дълго ще ги укриват.
15
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
избягали са докато швестърите са били на митинг за увеличение на заплатите :)
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мафия на възлови места. Гробарска мафия. Надзирателска мафия по затворите. Избройте още...
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветан Апартамента каза, че корупцията в Бг била мит, Борисов го подкрепи, тъй че - спокойно!
12
0
 
19
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Николай Марков никога не е бил шеф на НСО. Проверявайте си информацията преди да пишете глупости.
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на отпа-дъка на обществото са му осигурени напълно безплатно покрив и отопление, храна три пъти дневно, почивка, чистачка и .... свободен коридор да си излизат когато си поискат....ако не беше страшно и трагично, щеше да е забавно и комично!
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пелов наистина е много опасен, той е способен да се сдобие с кола, пари, телефон от всеки човек на улицата. Може да убие дори при най-малка съпротива. Всеки един от нас е в опастност, докъде я докарахме. Цялата държава е прогнила от корупция на всички нива и никой не се интересува от обикновения гражданин, а гледат да се налапат максимално докато са на власт, защото после не се знае. ТРАГЕДИЯ СМЕ НЕКА СИ ГО ПРИЗНАЕМ
9
1
 
48
 
! Отговори
Чета преди 6 години
по други сайтове, че Пелов има 4 убийства, въоръжени грабежи, отвличания, а за по - дребните престъпления не си струва да се говори. В доста държави тоя щеше да е отнесъл вече инжекцията, куршума или да е намазал въжето. Тук даже е бил на общ режим. Прав е Слави, че нЕма такава държава!
8
4
 
11
 
! Отговори
Б Б преди 6 години
До всеки затворник-полицай !!!
7
1
 
40
 
! Отговори
Такова преди 6 години
бягство не се осъществява без помощ от вън и голяма такава от надзирателите. Някой е взел доста пари. В истински правовите държави, цялата смяна барабар с директора, щяха да са по килиите при бившите си надзираеми!
6
0
 
37
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
"Трябва да има разделност на изтърпяването на наказанията при общ, строг и специален режим. Виждаме провал на всичките структури." - Провалът в държавата е тотален. И причината е ясна като бял ден - тотална корупция. Това, че във всяка държава имало корупция не е оправдание, че корупцията у нас е изведена до ниво на държавна политика. Или - във всяка държава има мафия, а у нас мафията си има държава.
5
2
 
23
 
! Отговори
маке преди 6 години
60 000 полицай а разбойниците дим да ги нямаспоред мен требе гражданин полицай гражданин полицай и така да се назначът 3 милиона полицай и тогай ке има ред закъснявате драги ми управници
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е стабилна, престъпноста смазана и затворниците превъзпитани да живее САЩ и евроатлантизъма.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормален ден в държавата на БУДАлите
2
2
 
23
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Ако успеят да се доберат до Украйна или Молдова - аривидерчи пъндиз! Трябва яко да се завардят границите.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше нещо за телевизор пищова е бил в телевизора сигурно или чистачката го е вкарала, а защо има чистачка не е ясно не трябва ли сами да си чистят или да бъде чистач.