Кремъл: Лондон да се извини заради обвиненията за "Скрипал"!

"Тяхната теория няма да се потвърди, невъзможно е да бъде потвърдена"
4 апр 2018 13:10, Елка Василева
239
Кремъл: Лондон да се извини заради обвиненията за "Скрипал"!
Снимка: архив, Reuters

Кремъл призова Лондон да се извини, след като британската лаборатория, анализирала веществото, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, призна, че няма доказателства то да е дошло от Русия, предаде Франс прес.

Британското правителство обвинява Москва за отравянето с нервнотоксично вещество на Скрипал и дъщеря му, което породи небивала вълна от взаимно експулсиране на дипломати между Запада и Русия.

Още по темата

"Тяхната теория няма да се потвърди в никой случай, защото е невъзможно да бъде потвърдена", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски информационни агенции.

"Британският външен министър, който обвини президента Путин, и британската министър-председателка ще трябва по един или друг начин да погледнат в очите колегите си от Европейския съюз и да се извинят на Русия. Този патова ситуация стигна твърде далеч", каза Песков.

По искане на Русия днес в Хага се свиква съвещание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Осъждайки антируската кампания, президентът Владимир Путин изрази надежда срещата да даде възможност да се сложи точка на обвиненията срещу Москва.

"Според международни експерти подобни нервнопаралитични субстанции могат да се произведат в двайсетина страни", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за предателите.Руснаците добре са го изпипали.
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
171 Никой не те пита теб окупатора
148
14
 
32
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Много се съмнявам, че Скрипал и щерка му са отровени, при положение, че тя е влизала в профила си в социална мрежа когато уж е била в "кома". А и нямаше нито една снимка от болничната стая или болницата където трябва да са били на лечение. Но не се съмнявам в една - Сорос здраво е обгазил своите п0длоги с газ "Дурачок"!
147
11
 
9
 
! Отговори
русский преди 6 години
До российские террористы в 1877-1878 тоже террористы были?
146
36
 
12
 
! Отговори
руски терористи преди 6 години
Росия първо проба Новичок в Сирия и Украйна върху деца...Это вещество действа.
145
4
 
23
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 6 години
СТАРИЧОК Е РАБОТАТА КАТО В ИРАК
144
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата диаспора руснаци извън Руската федерация е в САЩ?! 3 милиона живеят там, това всичкото олигарси ли са, десиденти ли са, какво е това?1.2 млн. в Германия, 1 млн. в Израел, 500 хил. в Канада, около 350 хил. във Франция.Много агенти, много нещо...
143
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта не е да се убият бащата и дъщерята Скрипал, а да се всява страх.На Русия всъщтност и харесва че Запада обвинява точно нея.
142
17
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
До логично еЛогично е Путин да го направи точно сега за са покаже, че може да прави каквото си иска и да затвори устите на евентуални свидетели, като им демонстрира, че те и членовете на семействата им са на прицел. И за да може русофили като теб да използват точно твоите аргументи в руска защита.
141
10
 
28
 
! Отговори
до 146 преди 6 години
Нормално е англичаните да са такива.В средните векове имали крал който въвел данък пропорционален на квадратурата на прозорците.И така поне 20 поколения та и до днес англичаните изглеждат бледолики и не особено умни.До скоро нямаха и смесители за топла и студена вода понеже последните са немско изобретение!
140
9
 
25
 
! Отговори
логично е преди 6 години
Сергей Скрипал попада в Англия защото е бил разменен с английски шпиони през 2010 година заловени в Русия.Ако руснаците искаха да го убият би било логично да е веднага след това,а не след 8 години.На мястото на покушението има останали следи от използваното вещество,както и пострадал английски полицай.Не мисля,че зад това покушение стой Русия.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
158 Ти чувство за хумор нямаш ли
138
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Русофил: Това от някакъв британски комикс ли го извади? Ако беше вярно, щеше да го има на клип досега. А уж откритите следи в ресторанта, на дръжката на вратата на жилището им? И там ли е идвал някой, пръскал и пял руския химн.
137
3
 
10
 
! Отговори
МЪЛНИЯ:Показанията 2 преди 6 години
Извика "Поздрави от Путин,плъх",напръска баща ми и запя руския химн!"Баща ми не се предаде. Тогава онзи вика станете и го удари с пейката. Баща ми каза "Ротфронт, ноу пасаран!". Онзи пръска яко! Извади боб ли бе, гречка ли бе и вика "Яжте, мат вашую!". Баща ми я изяде пита за още. Онзи реве "Фък йю вашта кожа" и т.н. След една седмица дойде Скотланд ярд и вика стига шумели, не ви ли е срам *** и т.н. К Цял ЕС ви гледа излагацията, ще се обадя на ООНето и пр.
136
6
 
18
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ми то ако Лондон трябва да се извини, това е в сила и за останалите Западни васали.
135
7
 
23
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
МЪЛНИЯ:Показанията на Юлия Скрипал:-Стояхме с татко на скамейката.Към нас се приближи странен мъж-дали заради надписа "ФСБ" на гърдите,противогаза на лицето или ущанката?Носеше нещо като дезодорант с надпис "Новичок-унищожител на предателите".Извика "Поздрави от Путин,плъх",напръска баща ми и запя руския химн!"Още ли има невярващи в руската вина?
134
10
 
11
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Тези кога са си признавали , никога , така че няма ад признаят и сега ще отричат като комунист на разпит
133
12
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
151 Защо не е ли прав за Катин , лъгаха половин век дори изкарваха нацистите виновни
132
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
149 Русия сама си изпомпва ресусрсите и ги изнася на Запад
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До патриотНе се наричай с този ник ,м.ъ.р.ш.о,ти си толкова патриот колкото аз съм марсианец.Знаем ви "патриоти"-утре ако стане Китай първа сила ,със същата страст ще плюете САЩ,само да има кой да ви дава жалките ви стотинки.*** ,бе зработнаизмет ,по цял ден висите в нета и си драскате мерзостите