Кремъл: Лондон да се извини заради обвиненията за "Скрипал"!

"Тяхната теория няма да се потвърди, невъзможно е да бъде потвърдена"
4 апр 2018 13:10, Елка Василева
239
Кремъл: Лондон да се извини заради обвиненията за "Скрипал"!
Снимка: архив, Reuters

Кремъл призова Лондон да се извини, след като британската лаборатория, анализирала веществото, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, призна, че няма доказателства то да е дошло от Русия, предаде Франс прес.

Британското правителство обвинява Москва за отравянето с нервнотоксично вещество на Скрипал и дъщеря му, което породи небивала вълна от взаимно експулсиране на дипломати между Запада и Русия.

Още по темата

"Тяхната теория няма да се потвърди в никой случай, защото е невъзможно да бъде потвърдена", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски информационни агенции.

"Британският външен министър, който обвини президента Путин, и британската министър-председателка ще трябва по един или друг начин да погледнат в очите колегите си от Европейския съюз и да се извинят на Русия. Този патова ситуация стигна твърде далеч", каза Песков.

По искане на Русия днес в Хага се свиква съвещание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Осъждайки антируската кампания, президентът Владимир Путин изрази надежда срещата да даде възможност да се сложи точка на обвиненията срещу Москва.

"Според международни експерти подобни нервнопаралитични субстанции могат да се произведат в двайсетина страни", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
25
 
7
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
"Извини се бе!" Явно Воленчо е ходил на същите курсове там някъде в Русията... Значи Песков казва, че няма начин да се докаже...явно знае, че агента на кгб не е оставил никакви следи...
89
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕРЕЗА ЛЪЖЕ МНОГО, ПОВЕЧЕ И ОТ ТОНИ БЛЕЪР.
88
33
 
7
 
! Отговори
8===о преди 6 години
До 103САЩ си имат своите грехове. русия обаче (почти) няма своите положителни примери.От 60-те до 80-те русия прични много злини на България и не е тръгнала да се извинява (русофилите са най-краткопаметните същестества в България).Оправданието "ама що биете ***" не върви.
87
0
 
25
 
! Отговори
Референдум преди 6 години
Лавров: Английските служби са отровили Скрипал ! +Възмутен: Съд за убийците на Скрипал -
86
3
 
28
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Късно е либе за китка..... Ако кралицата се събуди от дрямка да се извини на всички.
85
12
 
7
 
! Отговори
колко и да се пънете преди 6 години
" белите каскети на шорош" следващи указанията на господарите си, вместо факти или доказателства щамповат едно и също"" на всички е ясно", без да казват кои са тези " всички" и какво е им е ясно!Някакво малцинство от " бели каскети на шорош" и " козяци" се опитват да се изказват от името на милионни български граждани! Както беше с джендърската ИК- 20- 30 НПО грантаджии и 200- 300 еврочиновници, се опитваха да налагат джендърската ИК на над 6 млн. български граждани!
84
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЕСков: Тяхната теория няма да се потвърди в никой случай, защото е невъзможно да бъде потвърденаТова е поредното изказване, което ПОТВЪРЖДАВА участието на Кремъл в отравянето на Скрипал с Новичок именно, защото Пресков знае много добре защо е невъзможно да бъде потвърдено !Това би означавало Кремъл да пусне английските служби в лабораторията на КГБ !
83
4
 
38
 
! Отговори
103 преди 6 години
101 Краварю , запада и любимата ти каубойска държава не е това което беше през 60-80 години на миналия век . Колко престъпления направиха по света и нито веднъж не се извиниха ..... и те почуствали ,че могат да бъдат безнаказни и лажажт ли лажат и шараните им вярват.
82
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се оказа, че не руските хакери, а Кембридж аналитика, фейса и други американски и западни соц. мрежи и сайтове са повлияли на изборите в Америка,така и ще излязат факти за отравянето на Скрипал от западните спецслужби!( бащата на Литвиненко си го каза директно- Литвиненко е отровен и убит от ЦРУ и западните служби)! По същия начин българина Г. Марков беше отровен и убит, както Скрипал, принесен като сакрална жертва в мръсната пропаганда на Запада срещу суверенни свободни държави!
81
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98Путин не е някакъв случаен криминален престъпник!той е началника на престъпниците
80
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоу ушaнките кво се правите на улави бе? Дори и на вас ви е ясно, че КГБ е организирало отравянето.С две думи - русский мир.
79
14
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 92 преди 6 години
Абсолютно си прав! Путин не е някакъв случаен криминален престъпник!
78
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл отчаяно се опитва да разбере как точно са разконспирирани.
77
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bulgaria trqbva da se otkaje ot kirilicata i da preminem na latinica. S tova sthe skusame i poslednata nishka s Rusiq. Ako iskame da budem evropeici trqbwa da pishem na latinica.
76
3
 
3
 
! Отговори
Kalin преди 6 години
Ami tozi drugar Skripal kakto se e prodal na 2 dyrjavi, taka moje da se e prodal I na treat I ottam da mu e problema. Po koi nachin shte otide v UK I shte si kupi v tozi skyp grad kyshta kash. I shterka mu toku shto se domognala do druga skrita smetka s £150,000?
75
3
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "извинисе ,БЕ!!!!": А ти ще се извиниш ли, че пишеш тия г'лупости. Скрипал отдавна си е казал всичко и в Русия, и на британските си господари (като двоен агент) и не представляваше интерес за никого. Сега да се обяснява какво е можел да каже е малко късно.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четат новината като дявола евангелето.Лабораторията казва че само" държава" може да произведе този отровен газ.Тоест не са някакви обикновенни криминални престъпници.
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80: Нас да ни приемат в "голямото англосаксонско семейство..."? Откъде накъде? А и кой се натиска за там. Шотландците се канят да правят нов референдум за да се отделят от Великобритания. Пък и какви англосаксонци сме ние. Много си се объркал.
72
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алхимиците от Душегубката на КГБ'то са тествали нa Скрипал най-новото поколение ракета невидимка (стария Новичок), която да се маже на филия, но се оказа, че това е за сметка на ефективността !Дано ***öтите не си правят някакви експерименти и на Световното по футбол !
71
20
 
2
 
! Отговори
извинисе ,БЕ!!!! преди 6 години
руски шпионин Сергей Скрипал разполагал с компрометирани материали за Президента Путин и неговата любовна връзка с африкански мъже... За да затвори Путин устата на Сергей му пратил убийците.